sobota 11. července 2015

Jak si přitáhnout kýžený vztah

Když jste se rozhodli přijít do této časoprostorové reality, měli jste v úmyslu být ve styku s jinými lidskými bytostmi a společně s nimi tvořit. Bylo vám totiž jasné, že radostný pohyb vpřed si žádá velkou rozmanitost názorů, které vám umožní růst. Věděli jste, že z interakcí s jinými lidmi budou vznikat nové myšlenky a že tyto nové myšlenky a touhy budou obsahovat potenciál radosti pokaždé, když se zaměříte jejich směrem, ať už individuálně nebo kolektivně.
Jestliže chcete zažívat radost a víte, že vaše radost není závislá na chování druhých - a stále se snažíte zaměřovat se na příjemné předměty a témata - všechny vaše touhy budou ve všech směrech uspokojeny. Pokud se však necítíte dobře - na příklad když se trápíte tím, že nemáte partnera, nebo jste v partnerství nešťastní - vaše touha mít dobrý vztah se nemůže naplnit, protože s ní nejste ve vibračním souladu.
Ať už jste sami a hledáte partnera nebo žijete ve vztahu, kde jste nešťastní, máte totožnou úlohu: Musíte hledat takové myšlenky, které jsou v souladu s myšlenkami, jež zaujímá vůči vašemu vztahu vaše vnitřní bytost. 

Jestliže vaše nejsilnější vibrace týkající se vztahů odpovídá tomu, že vám chybí vztah, po jakém toužíte, není možné, abyste si takový vztah našli. Dané vibrace jsou odlišné. Nemůžete najít řešení problému, pokud je vaší nejaktivnější vibrací vibrace daného problému

Podstata spočívá v tom, že musíte přijít na to, jak vysílat takové vibrace, které se shodují s představou vztahu, jaký chcete mít, namísto s představou vztahu, jaký máte nyní.
Musíte ignorovat nepřítomnost vztahu, po němž toužíte, nebo ignorovat přítomnost nepříjemného vztahu. Teprve pak se dopracujete k takovému vztahu, který si přejete. A v tom je ten háček. To, co chcete, musí být ve vašich vibracích dominantnější, než to, co máte. Jakmile takový přístup začnete trvale praktikovat, splyne to, co máte, s tím, co chcete, a vy budete mít přesně to, po čem toužíte. Pokud si tedy nedáte do pořádku vztah mezi tím, po čem toužíte, a vašimi obvyklými myšlenkami - dokud si nesladíte vztah mezi vaším fyzickým já a nefyzickým Já - žádný vztah vás nemůže naplnit.

Když vám někdo věnuje pozornost a to, co vidí, se mu líbí, vy se cítíte velmi dobře, protože ten člověk je v souladu se širší perspektivou. A když si vás všímá, zaplaví vás dobrý pocit, který plyne z pohledu Zdroje. Jenomže když vám pak tento člověk přestane věnovat pozornost, přestane být v souladu se svou vnitřní bytostí nebo na vás postřehne nějakou vadu, budete se cítit jako panenka, kterou odhodil.

Kdykoli vás někdo oceňuje, je to dobrý pocit, a tak to také má být. Ale jestliže váš dobrý pocit závisí na tom, zda vás okolí pozitivně hodnotí, pak se nejste schopni trvale udržet v pozitivním stavu, protože nikdo nemá schopnost, ba ani povinnost neustále vám věnovat svůj zájem. Vaše vnitřní bytost, Zdroj ve vašem nitru, vás však oceňuje stále a bez výjimky. Takže pokud sladíte své myšlenky a činy se stálými vibracemi blahobytu, které vyzařuje vaše vnitřní bytost, bude se vám dařit za všech okolností.

Mnozí lidé si už v dětství vypěstují představu, jak si v určitém stadiu života najdou partnera. Často si tento sen spojují s romantickou idylou, jak se při západu slunce ruku v ruce procházejí po pláži. Zároveň si však představu takového vztahu spojují s pojmem "usadit se", což obsahuje určitou míru negativního očekávání - že sice budou mít trvalý vztah, ale zaplatí za to ztrátou svobody a přestanou zažívat zábavné či vzrušující věci. Když sledují vztahy jiných, nevidí v nich mnoho radosti, spokojenosti a svobody (přičemž právě radost a svoboda představují to, co chtějí a co je jejich pravou podstatou jakožto svobodných bytostí), vidí spíše ztrátu toho všeho. Proto obecně existuje obrovský nesoulad v očekávání partnerství a trvalých vztahů: většina lidí sice předpokládá, že bude mít trvalý vztah, ale na druhou stranu se netěší ze ztráty svobody, kterou automaticky předpokládá spolu s tím.

Někdy mají lidé pocit, že nejsou "celiství", dokud nenajdou partnera, s nímž budou sdílet celý život. To však není dobrý začátek vztahu. Z toho nelze vycházet. Jestliže máte pocit neúplnosti, a proto hledáte někoho, kdo by vás "naplnil", zákon přitažlivosti vám nutně musí najít také toho, kdo se rovněž cítí neúplný. A když se sejdou dva lidé, kteří se cítí neúplní, nezačnou se najednou cítit úplní. Základem skutečně kvalitního vztahu jsou dva lidé, kteří již mají dobrý pocit ze sebe jako z individuality. Až se pak potkají, vytvoří pár, který se cítí dobře.

Není moudré chtít, aby byl základem našeho dobrého pocitu ze života nějaký vztah, protože zákon přitažlivosti nám nemůže přinést to, co se liší od našich současných pocitů. Pokud máte ze sebe nebo ze svého života stále špatný pocit a tvoříte s dalším člověkem vztah v naději, že vám bude lépe - nikdy to nebude lepší. Zákon přitažlivosti vám nemůže přivést vyrovnanou šťastnou osobu, pokud sami nejste takoví.
Bez ohledu na to, co děláte nebo říkáte, zákon přitažlivosti vám přináší takové lidi, kteří se do velké míry shodují s tím, jací jste vy sami. Cokoli, po čem kdo touží, má jediný důvod: člověk je přesvědčen, že když to získá, bude se cítit lépe. Chceme vám jen vysvětlit, že aby k vám mohlo přijít to, po čem toužíte, musíte se nejprve začít sami lépe cítit. 

Jednu ženu naše rada, aby se napřed začala sama lépe cítit a pak si teprve hledala partnera, popudila. Řekla: "Vy po mně chcete, abych začala být šťastná tak, že si budu představovat, že mám partnera, přestože ho nemám. Podle mně je vám úplně jedno, zda ho vůbec někdy budu mít." V jistém smyslu má pravdu: víme, že kdyby si dokázala stále udržovat svůj pocit štěstí, to, po čem touží, by k ní nakonec muselo přijít (tak to stanovuje zákon přtažlivosti), a navíc by byla šťastná po celou tu dobu, než by se její přání vyplnilo. 
Zdá se nám směšné, že lidé často považují pocit štěstí za příliš velkou cenu za získání toho, co si přejí. Připadá nám to absurdní, protože lidé touží po různých věcech právě proto, že jsou přesvědčení, že pak budou šťastnější.

Když zjistíte, že vaše štěstí nezávisí na tom, co dělají druzí, ale že je jednoduše výsledkem vašeho cíleného soustředění, získáte svobodu, po jaké toužíte nejvíc ze všeho. A spolu s tím získáte i vše to, co jste kdy chtěli nebo budete chtít. Ovládat to, jak se cítíte - jak reagujete na různé věci, na různé lidi nebo na různé situace - není jen klíčem k trvalému štěstí, ale i ke všemu, po čem toužíte. Skutečně stojí za to naučit se to. 

Jednoduše - když nejste šťastní a spokojení sami se sebou a se svým životem, partner, kterého si přitáhnete, jen zveličí daný nesoulad, protože jakýkoli čin, který vychází z nedostatku, je vždy kontraproduktivní.

Jestliže nyní nemáte partnera, jste ve skvělé výchozí pozici pro to, abyste se nejdříve dostali do souladu, a až pak si přitáhli jinou osobu, která jen zesílí to, jak se cítíte. A i v případě, že sice máte vztah, ale ne zrovna šťastný, můžete začít směřovat k lepšímu. Skutečně se můžete dostat, kamkoli chcete, a to z jakéhokoli bodu, v němž se právě nacházíte. 

Lidé jsou často nedočkaví a chtějí si někoho najít co nejrychleji, protože ze sebe právě nemají dobrý pocit. Dokonce jsou přesvědčení, že se začnou cítit lépe až poté, co si partnera najdou. Jenže zákon přitažlivosti jim nemůže přinést nikoho, kdo si jich bude cenit, pokud si nebudou cenit sami sebe. To je v rozporu se zákonem.
Takže pokud nyní nemáte partnera, je rozumnější napřed akceptovat stav, v němž se momentálně nacházíte. A to tak, že začnete důrazně vnímat vše pozitivní kolem vás, že se pokusíte přestat soužit nad absencí vytouženého partnera, že si začnete vychutnávat svůj současný život, uděláte si seznam všeho pěkného, co vidíte, a začnete si cenit sami sebe. A my vám slibujeme, že jakmile začnete mít sami sebe rádi a přestanete si neustále uvědomovat, jak velmi vám chybí vytoužený partner, ten pravý se objeví. Tak praví zákon.
Pokud jste nyní svázáni ve vztahu, který není v pořádku, musíte najít nějaký způsob, jak přestat vnímat to negativní. Někteří lidé říkají, že je těžší být sám a toužit po někom, zatímco druzí tvrdí, že mnohem horší je být s partnerem, o němž tušíte, že není ten pravý. My vám však chceme vysvětlit, že ve skutečnosti nezáleží na tom, kde se právě nacházíte, nebo co právě zažíváte.

Odkudkoli se můžete dostat tam, kam chcete - ale musíte přestat plýtvat časem na vnímání toho, co všechno se vám nelíbí na vašem současném stavu. Víc si vybírejte, co budete vnímat, a dělejte si seznamy všeho pozitivního, co zažíváte. Těšte se na to, kde chcete být, a nestěžujte si na to, kde jste. Vesmír nerozlišuje mezi tím, kdy přemýšlíte o současnosti a kdy sníte o lepším životě. Tvoříte prostřednictvím toho, nač myslíte, a proto je bezvýznamné zaobírat se tím, co nechcete. Nechť jsou vaše aktivní vibrace vibracemi toho, co chcete, a uvidíte, jak rychle se váš život změní, aby se těmto vibracím přizpůsobil.

* * *

- z knihy Klíč ke všem vztahům, Esther a Jerry Hicks


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.