pátek 13. května 2016

Neobhajujte své problémy

"Když zažíváte nechtěnou situaci, cítíte často potřebu vysvětlení, proč k ní došlo, možná ve snaze ospravedlnit si, proč jste se v té které situaci ocitli. Kdykoliv někoho nebo něco obhajujete nebo ospravedlňujete nebo racionalizujete nebo obviňujete, zůstáváte v prostoru negativní přitažlivosti. Každé slovo, které vyřknete při vysvětlování, proč něco není tak, jak chcete, aby to bylo, udržuje negativní přitažlivost, neboť se nemůžete zaměřit na něco, co chcete, zatímco vysvětlujete, proč zažíváte něco, co nechcete. Nemůžete se zaměřit na negativní a pozitivní hlediska zároveň.

Při úsilí určit, kde vaše potíže opravdu začaly, se často jen déle udržujete pod vlivem negativní přitažlivosti: 'Co je zdrojem mých potíží? Jaký je důvod, že nejsem tam, kde chci být?' Je přirozené, že chcete, aby se vaše zkušenost zlepšila, a proto je logické, že se orientujete na řešení... ale zde je velký rozdíl mezi skutečným hledáním řešení a ospravedlňováním si potřeby řešení tím, že problém zveličujete. 

Zjištění, že něco není tak, jak chcete, aby to bylo, je prvním důležitým krokem, ale jakmile toto rozpoznáte, pak čím rychleji jste schopni obrátit svou pozornost směrem k řešení, tím lépe, protože setrváváním ve zkoumání problému si budete bránit v nalezení řešení. Problém má odlišnou vibrační frekvenci, než má řešení."

* * *

- z knihy Peníze a zákon přitažlivosti, Esther a Jerry Hicks

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.