pátek 13. května 2016

O čem je náš životní příběh

"Možná se domníváme, že v našem životním příběhu je tím nejdůležitějším zdraví, práce, milostný život - a přáli bychom si to všechno nějak ovlivnit a změnit. Mějme ale na paměti, že v našem příběhu jde ve skutečnosti o něco jiného: jde v něm o nás, o to, jací jsme. O to, abychom k životu a situacím, které přináší, přistupovali s láskou, soucitem, humorem a trpělivostí.
Nezapomínejme, že Boží působení a působení vesmírných sil nesměřuje v konečném důsledku k tomu, aby utvářelo a formovalo naše životní okolnosti a situace - jeho účelem je formovat a utvářet nás.
Pokud se divíte, proč se vyšší moc nezaměří třeba na to, abyste konečně dostali nějakou výhodnou pracovní nabídku, vězte, že z kosmické perspektivy není tak úplně podstatné, jaké je vaše konkrétní zaměstnání. Podstatné v tomto ohledu není vždycky ani to, zda žijete nebo nežijete v manželství - vaše schopnost cítit a prožívat lásku je mnohem důležitější než to, kdo zrovna figuruje či nefiguruje ve vašem životě. Z kosmické perspektivy není nejpodstatnější váš aktuální zdravotní stav, ale to, jak se stavíte k životu, jak jej žijete, ať jsou vnější okolnosti a podmínky jakékoli.
Z vesmírné perspektivy je důležité, jací jsme a kdo jsme; a vyšší moc do našeho života za všech okolností a v každé chvíli sesílá přesně to, co potřebujeme, abychom se stali tím, kým být máme, abychom naplnili své určení. Klíčem k tomu je důvěra - a trpělivost."

* * *

- z knihy Lekce života, Elizabeth Kübler-Ross a David Kessler

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.