pátek 17. června 2016

Pluto ve třetině kruhu se Severním uzlem (červen - říjen 2016): Moudrost strachu

Současný vztah mezi Plutem a Severním Uzlem (který bude pokračovat do poloviny října) přichází jako velké požehnání. Nyní nás více než kdy dřív transformativní síla Pluta podporuje v pozitivním zhmotňování našeho kolektivního osudu. Poskytuje nám velký potenciál ke změně, která nás posune o mnoho dál, i když se nám zprvu může spíše zdát jako podnět k zoufalství.

V průběhu června bude třetina kruhu mezi Plutem a Severním Uzlem velmi ovliněna také konjunkcí mezi Severním Uzlem a Jupiterem. Bude důležité, abychom opatrně rozlišovat mezi tím, co v nás strach přirozeně vyvolává, a tím co/kdo v nás strach vyvolává, aby nás mohl ovládat.

Strach není náš nepřítel, ale ukazatel toho, že nějaká naše část se od nás odštěpila nebo že jsme ji popřeli. Bojíme se, že se s budoucností nevyrovnáme, protože jsme ztratili kontakt se svou vnitřní sílou. Bojíme se, že se náš život zvrátí k horšímu, protože jsme ztratili spojení s nadějí. Bojíme se, že se lidská rasa sama zahubí, protože jsme ztratili vizi našeho vyššího potenciálu. Strach nám ukazuje, kde musíme obnovit spojení a proč. Je naším přítelem, který nás vede skrze temný les emocí. Je mocným spojencem, který nám má co nabídnout.

Když se na strach podíváme skrze brýle moudrosti a přijmeme ho s otevřeným srdcem, zjistíme, že je naším učitelem a léčitelem hodným respektu za poselství, která nám přináší. Ti, kdo strach zneužívají ke kontrole, tak mohou činit pouze tehdy, když se mu v sobě my sami odmítáme postavit čelem. Jakmile se s ním jednou sblížíme, rozpoznáme jeho skutečnou příčinou (která je jen zřídka taková, jaká si myslíme!) a rozhodneme se, jak s ním nejlépe naložit. Strach může být naším největším přítelem, který nás ochrání tehdy, je-li opravdu potřebné se chránit, ale také může být naší největší překážkou, která nás udržuje vyděšené a malé, když je přitom nutné sebrat veškerou odvahu a udělat, co je nutné. Avšak bez blízkého seznámení se se strachem tento rozdíl nerozpoznáme, ani se nemůžeme rozhodnout, co nebo kdo by měl mít moc nad našimi životy. 

Pluto ve třetině kruhu se Severním uzlem nás vyzývá k přijetí strachu jako prostě dalšího aspektu lidské zkušenosti, nikoli jako něčeho, čemu je třeba se vyhýbat za každou cenu. Strach není symbolem slabosti, ani není prorokem zkázky, jen nám připomíná, že rosteme a měníme se, vykračujeme na nové cesty, utkáváme se s věcmi, jimž jsme se vyhýbali, a vystupujeme ze své komfortní zóny. Je přirozenou reakcí na těžkosti, kterým nyní čelíme, a na možnosti, které leží před námi. Budeme-li se bát prožitku strachu, nebudeme moci projít skrz a vyjít vítězně na druhé straně. Pokud se mu však postavíme a přijmeme ho, stane se nám strach odvahou potřebnou k našemu novému posílení.

- Sarah Varcas

* * *

zdroj: https://www.facebook.com/AstroAwakenings/photos/a.444155599002195.1073741828.441253605959061/1030674053683677/?type=3&theater
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.