pondělí 8. října 2018

Novoluní ve znamení Vah 8.-9.10. 2018

Novoluní ve znamení Vah, které nastane v noci z 8. na 9. října 2018 je pro nás výzvou udělat tlustou čáru za jakýmikoli nedávnými konflikty. Jen proto, že jsme se s druhými nepohodli, s nimi nemusíme až do smrti válčit. Ve skutečnosti můžeme mít s nimi mnoho společného. Lidská povaha je cyklická. Pohybuje se v přílivech a odlivech ze společenství a porozumění do oddělení, izolace a rozdělení, a pak zase zpátky ke spojení. Stejně jako obloha neustále plyne a nic nezůstává nikdy stejné. Tvrzení, že lidé se nikdy nemění, není pravdivé. Ve spolupráci s Neptunem a Plutem nám toto novoluní pomůže zjemnit a posílit naše vztahy. Podporuje soucitná srdce a odvážného ducha, schopnost vyslovit těžké věci s láskou, s vědomím, že právě ty pravdy, které se nám nejhůř říkají, nám mohou přinést ta největší osvobození.

Ve světě, který jako by byl lásky zbaven, je šíření lásky mocným aktem síly. Venuše, vládkyně znamení Vah, je nyní v retrográdní fázi, a tak je obzvláště důležité dobře pečovat sami o sebe a vyjadřovat si svou lásku. Ne sobeckou, sebestřednou "lásku", ale něžnou a přijímající. Bez ní jsme závislí na lásce druhých - na podmíněné lásce, kvůli které se měníme podle jejich představ. Chováme-li zdravou lásku k sobě samým, jsme samostatní a kompletní: máme svobodu milovat kohokoli chceme, jakkoli chceme, ať už tato láska je nebo není opětována. Toto novoluní nás povzbuzuje k tomu, abychom hluboce přemítali nad záležitostmi srdce a nad příležitostí sladit se se svým vlastním rytmem, který se tak často ztrácí v ruchu celého světa.

Pluto utváří kvadraturu se Sluncem mezi 9. a 15. říjnem, kdy nám připomíná, že silná dramata a intenzivní vypětí nemusejí být známkou smysluplného vztahu. Pokud vztah nedokáže vydržet požadavky každodenního života, možná ho jen využíváme jako únik a nikoli jako způsob, jak s druhým člověkem sdílet svůj život ve vzájemné blízkosti. Vztahy existují v nespočtu různých tvarů a velikostí. Srovnávat je mezi sebou je naprostý nesmysl. Avšak pro ty, kteří přemýšlí, kam asi jejich současný vztah povede, a kteří si kladou otázky jako: "Je tohle to, co chci? Je to vztah, který mě hluboce naplňuje? Je příliš vážný nebo naopak málo?" se díky této kvadratuře naskytne větší jasnost. Právě v každodenním životě se setkáváme s těmi nejdůležitějšími výzvami a nejhlubšími proměnami. Vztahy, které se do tohoto každodenního světa dovedou ponořit - a nacházet cenné poklady v každém dni - dovedou vydržet mnoho věcí, které na ně život uvrhne, protože jejich síla vychází ze sdílených kořenů lásky. S Venuší v retrográdní fázi, která podporuje všechny, kdo hledají hlubší porozumění lásce, pomůže tato kvadratura Pluta se Sluncem odhalit slabé i ty nejsilnější stránky vztahu, což nám umožní si ujasnit, s kým chceme svůj život sdílet a proč. 

- Sarah Varcas

* * *

zdroj: https://www.facebook.com/AstroAwakenings/photos/a.444155599002195/1893767684040972/?type=3&theater
překlad: Magda Techetová





Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.