neděle 28. června 2020

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 29.6. do 5.7. 2020

Milí přátelé, 

pozvolna přecházíme do druhé poloviny letošního roku, který nám sází jednu zkoušku za druhou. Přestože letní období bude i nadále poměrně intenzivní, naši andělé nám připomínají, že nic není vytesáno do kamene a že to, jak se věci budou odvíjet, vždy záleží hlavně na nás, našem přístupu a našich vlastních krocích. Vědí, že se často potýkáme s pocity bezmoci, a přestože některé věci opravdu nemůžeme změnit či ovlivnit, stále máme moc nad tím, jak na co reagujeme a čemu budeme věnovat svou energii. 
Pro nynější období nám nadále doporučují pravidelně meditovat, dostávat ze sebe své zesílené emoce a myšlenky a věnovat se činnostem, které nám pomohou zklidňovat a konstruktivně zaměřovat svou mysl i pocity. V neděli 5. července nastane úplněk ve znamení Kozoroha a spolu s ním také měsíční zatmění. Současně nám do 12. července pokračuje retrográdní fáze Merkuru spojená s problematickou komunikací, nedorozuměními, zmatkem a zkresleným vnímáním. Úplněk je obdobím dokončení, naplnění a propuštění. Měsíční zatmění nás uvádí do našeho nitra a vyzývá nás, abychom do sebe pohlédli, a to i do svých stinných stránek; do všeho, co jsme v sobě hluboko skryli a odmítali se na to znovu podívat. Bude to pro nás čas introspekce, sebeléčení, ale také osvobození, otevření se novým náhledům a uvědomění si nových možností. Tento úplněk a měsíční zatmění v jednom by nám měly přinést nově nalezenou spokojenost, rodinné štěstí a obnovu harmonie - což však souvisí s tím, co uděláme sami se sebou v rámci práce se svým nitrem.  

- Magda

Pro tento týden jsem použila tyto sady:
  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Šepot lásky (Whisper of Love; Angela Hartfield)
  • Posvátná Země (Sacred Earth Oracle; Toni Carmine Salerno)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 
 
* * *

Z Tarotu strážných andělů nám pro tento týden vyšla karta Vidět věci jasně. Vypovídá o potřebě nové perspektivy, nového pohledu na věci, které se v nás a v našem životě odehrávají. V tomto období nám některé oblasti (nebo možná úplně všechno) mohou připadat vzhůru nohama. Můžeme mít pocit, že nic nemáme pod kontrolou a že se na nic nemůžeme spolehnout. Naši andělé nám radí, abychom tento čas využili k dočasné pauze, přestali se snažit všechno ovládat a dohlížet na vývoj věcí, a místo toho se obrátili do svého nitra. Máme se pokusit podívat na nynější dění novýma očima, z jiného úhlu pohledu. Vzdát se svého dojmu, že jsme bezmocné oběti, a místo toho si uvědomit, nad čím vším stále moc máme a k čemu dobrému ji můžeme využít. Přestože si možná nebudeme vůbec jisti tím, co bychom měli dělat, naši andělé nám touto kartou vzkazují, že neudělat nic je také dobrá volba. Odevzdejme tedy záležitosti, s nimiž si nevíme rady, do jejich rukou, ať se o ně postarají. Bude-li třeba, abychom do situace aktivně vstoupili a něco konkrétního udělali, dají nám v pravý čas vědět. Mezitím se věnujme sami sobě a změňme svůj úhel pohledu na věci, který nám přinášel pouze bolest a pocity omezení. Snažme se vidět vše očima lásky a pozvěme lásku do svého srdce, mysli i do svého života. Dovolme jí, aby konala zázraky skrze nás a pro nás, a ona tak učiní.

Z karet Šepot lásky nám vyšla karta Mějte víru. Ta nám připomíná, že i když v některých věcech nevidíme smysl ani východisko, vždy nějaké řešení existuje a my v něj máme věřit, bez ohledu na to, kolik důvodů máme k nedůvěře. Pesimismus a strachování se nám nikdy žádné řešení nepřinese, pouze týrá naše tělo stresem. Ať už prožíváme v životě cokoli, víra a naděje jsou pro nás i naši situaci lékem. Někteří mohou namítnout, že v minulosti něčemu věřili, a pak byli hořce zklamaní. To se děje tehdy, když očekáváme nějaký konkrétní výsledek, který se pak ovšem od našich představ liší. Mít víru znamená žít vnitřně usmíření s tím, že vše se děje tak, jak má, a s vědomím, že jsme udělali všechno, co jsme mohli, aby situace dopadla co nejlépe. Je důležité umět se oprostit od konkrétních výsledků a nechat jim volnost. Tato svoboda, kterou svým záležitostem poskytneme, je často právě tím, co je odblokuje a mnohdy zázračně uzdraví. 
Mít víru nám nikdy neublíží. Právě ona je mocnou silou, která napomáhá k uzdravení často i zdánlivě ztraceným záležitostem a vrhá světlo na nové cesty, které jsme předtím kvůli temnotě a vlastnímu strachu neviděli. 

Z karet Posvátná Země nám vyšla karta Produktivita. Je to krásná, ryze letní karta, která v sobě představuje symboliku všeho, co pro nás léto znamená: hojnost, plodnost, tvořivou a životodárnou energii, světlo, aktivitu a činorodost. V kontextu tohoto výkladu nás vybízí k tomu, abychom svou energii vložili do nějaké tvořivé aktivity, sportu či pomoci druhým, apod. Soustředit svou mysl i srdce na určitou konstruktivní činnost nám umožní si odpočinout od starostí a místo pocitů bezmoci nad věcmi, s nimiž nic nezmůžeme, budeme prožívat potěšení z toho, co dělat můžeme. Obnovíme tak svoji sebedůvěru i pocit jistoty, které přispějí k pozitivnímu vývoji našich záležitostí.
V opačném smyslu je poselstvím pro ty z nás, kdo měří hodnotu svého tráveného času tím, kolik mají viditelných výsledků. Produktivně můžeme čas trávit i tehdy, kdy "nic neděláme" a dovolujeme své duši i tělu odpočinout si a regenerovat. Například stromy také nerostou neustále - střídá se u nich období viditelného růstu jejich těl a stejně tak důležité období vnitřní výživy a zpevňování dřeva, které ale zvenku vidět není, a tak se v této fázi může zdát, že strom "přestal růst". Dovolme si občas vypnout a užít si i čas, kdy neděláme nic konkrétního. Zejména to platí pro ty z nás, kdo se utápí ve starostech a úzkosti - je načase přestat vydávat energii na strach a začít ji naopak přijímat. Nedělat si starosti neznamená, že nám na věci nezáleží, ale že si šetříme energii na skutečné řešení, které se v pravý čas objeví. 

* * *

SHRNUTÍ
Toto je přechodný čas mezi starým a novým stavem v našem životě, ať už to pro nás znamená cokoli. Věci se v našem životě přeuspořádávají tak, aby nám mohly lépe sloužit a aby se sladily s naším přáním být šťastní a uzdravit se z někdejších ran. V tomto období se v nás mohou probouzet naše strachy, různé stinné stránky a temné pocity či myšlenky. Neberme je vážně, nepřikládejme jim žádný velký význam - jsou to odpadky, které se vyjevují na světlo, abychom je mohli vymést a zbavit se jich. 
V naší mysli i v našem srdci se může odehrávat velký zmatek, a tak se v tomto období vyhněme velkým rozhodnutím či posuzování toho, jak co je nebo není. Nevidíme věci jasně, a tak si nemůžeme ani udělat jasný úsudek, ani jasné rozhodnutí. Tento zmatek nám však umožňuje objevit nové způsoby, jak se na věci podívat, a tím nám pomáhá také k uvědomění, že naše možnosti nejsou zdaleka tak omezené, jak jsme si mysleli. Můžeme uvidět východisko i v situaci, kterou jsme považovali za bezvýchodnou; řešení ve zdánlivě neřešitelných situacích; uzdravení v situacích zdánlivě neuzdravitelných. 
Pokračuje nám zde ono heslo: Když nic není jisté, všechno je možné. 
A tak mějme víru, že i přesto, jak je nám nynější zmatek nepříjemný, se ve skutečnosti jedná o splnění našeho přání a rozšíření našich možností, způsobů náhledu na věci, jejich vnímání, přehodnocení a uvědomění si své vlastní moci. Vše, co se nyní děje, nám přišlo pomoci odbourat strach a omezení, a obnovit v sobě lásku, světlo a sílu, jež jsou nám odjakživa přirozené. A to všechno si přejeme my sami - není to nic, co by nám bylo vnucováno mocnějšími silami. Ve všem, co se děje, existuje Božský dokonalý řád, který má za úkol pomoci všemu a všem k tomu nejvyššímu dobru, a my sami se na něm můžeme podílet, budeme-li následovat svou intuici a vnitřní vědění namísto strachu a zmatených, zdivočelých myšlenek a emocí. Udržme si ve svém nitru mír, propusťme z něj vše, co nám ho znemožňuje prožívat, a naše intuice nás už povede sama.  
 
* * *



Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.