středa 1. července 2020

Úplněk a měsíční zatmění ve znamení Kozoroha 5.7. 2020

Úplněk ve znamení Kozoroha, který nastane v neděli 5. července 2020, bude také období měsíčního zatmění. Hlavní vliv na toto období mají hvězdy, které přinášejí štěstí a radost. Budou mít na tento čas optimistický, filozofický a intelektuální vliv. Také s sebou nesou přátelství, pracovní úspěch a harmonický rodinný život. 
Dalším vlivem na toto měsíční zatmění je pozitivní aspekt mezi Merkurem a Uranem. Ten přináší vzrušující zprávy, podporuje konverzace mezi lidmi a přivádí k nám nové přátele. Nakonec je toto zatmění také v konjunkci s asteroidem Vesta, což přináší téma domácí harmonie. 

Význam měsíčního zatmění
Při úplňku je Měsíc v opozici ke Slunci. V následujících dvou týdnech bude kladen důraz na na téma domova, rodiny a blízkých vztahů. Tyto protichůdné síly vynáší na povrch situace typu práce versus osobní život, to, co potřebujete versus to, co chcete, a to v nás může vyvolávat vnitřní napětí či pocit vnějšího tlaku. V důsledku těchto pocitů můžeme prožívat krize a konflikty, které nám ubírají energii. 
Měsíc souvisí s emocionalitou a instinkty, které v tomto období dosahují svého vrcholu. Využijme tedy svou emoční sílu a intuici k překonání jakýchkoli problémů ve svých vztazích. Naše podvědomá uvědomělost nám umožňuje vyrovnanější pohled na tyto vztahy. Jasněji vidíme jejich dynamiku i negativní pocity, které v nich způsobují disharmonii. 
Měsíční zatmění představuje přenastavení vašich emocí a očištění se od emocionální zátěže a břemen předchozích šesti měsíců.

Aspekty měsíčního zatmění
Zatmění měsíce v opozici s Merkurem přidává na důležitosti komunikaci o vašich pocitech. Černobílé myšlení vám může ztěžovat snahu vidět smysl v každodenním dění. Emocionální podrážděnost či pouhý nedostatek porozumění může vyústit v hádky a neshody. V tomto případě je však vliv tohoto aspektu jen velmi slabý. 

Kvadratura Merkuru a Marsu zvyšuje riziko uspěchaného myšlení, zraňujících slov a hádek. Merkur je zároveň v retrográdní fázi, což je obvykle spojeno s nervozitou, úzkostí a problémy v komunikaci. Přesto je tato konkrétní retrográda mnohem snazší než obvykle. 

Zatmění měsíce v trigonu s Uranem přináší pozitivní změny a nadšení do vašeho života, aniž by byl vyvoláván zbytečný chaos či neklid. Měli byste se cítit příjemně, budete-li projevovat i své bláznivější stránky osobnosti. Zesílený pocit svobody a nové příležitosti vám přinesou nové přátele a vzrušující zážitky. 

Toto zatmění je velmi dobrým obdobím pro vystoupení ze své komfortní zóny a vyzkoušení něčeho nového. Bude pro vás snazší prolomit špatné návyky nebo opustit nezdravé vztahy. Nové vhledy vám pomohou zvýšit vaše vědomí sebe samých. 

Merkur v sextilu s Uranem přináší vzrušující zprávy a podnětné rozhovory. Zesílené smysly vám umožní vnímat věci ve větších detailech. Díky myšlení orientovanému na budoucnost a otevřené mysli můžete dosáhnout i originálních objevů a zjištění. Psychické schopnosti budou v tomto období zesíleny. 

SHRNUTÍ
Hlavním planetárním vlivem na měsíční zatmění 5. července vychází z Merkuru a Uranu. Přestože se nejedná o zásadně silný vliv, je velmi pozitivní. Otevřená mysl a zvědavost vám pomůže k podnětným rozhovorům a novým nápadům. Bude docházet k pozitivním změnám, novým objevům a vzrušujícím zprávám. 
Mnohem silnější vliv na toto období mají hvězdy, které jsou v konjunkci s Měsícem. Přinášejí štěstí a radost, optimismus, přátelství i filozofický a intelektuální vliv. Slunce s hvězdou Sirius přinesou úspěch v podnikání a práci i domácí harmonii. Kromě toho Merkur ve spojení s hvězdou Athena podpoří tuto domácí harmonii a také společenskou popularitu a umělecké schopnosti. Asteroid Vesta téma domácí harmonie ještě zesiluje. 

Toto měsíční zatmění je tedy velmi šťastným obdobím. Je skvělé pro uzdravení vztahů, kde byly problémy, a k nacházení nových přátel. Rodinný život by měl být harmoničtější a podpůrnější. Každý by se nyní měl cítit svobodnější a nebát se vyzkoušet něco nového, ať už se jedná o vaše tvořivé schopnosti nebo započetí nového podniku. 

Toto měsíční zatmění působí společně s vlivem slunečního zatmění z 20. června, a tento vliv potrvá až do 30. listopadu 2020. Sluneční zatmění v červnu vneslo nerovnováhu do oblasti osobní svobody a odpovědnosti, a mezi sebeprosazováním a omezeními. Toto měsíční zatmění nám pomůže být flexibilní a udržet si otevřenou mysl, což potřebujeme, abychom se dobře adaptovali na měnící se podmínky, které jsou před námi.

* * *

zdroj: https://astrologyking.com/lunar-eclipse-july-2020-full-moon/
překlad: Magda Techetová 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.