pondělí 22. února 2021

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 22. do 28.2. 2021

Milí přátelé,

skončilo nám třítýdenní období retrográdní fáze Merkuru, která s sebou často přináší mnoho frustrace, nedorozumění a všelijaké problémy v komunikaci, ať už mezilidské nebo ve smyslu dopravy. Přestože tato fáze nyní končí, její energie ještě doznívá, což na nás může působit, jako by se nic nezměnilo. Nadále trvá kolektivní frustrace, také hněv, smutek nebo úzkosti. Rozmáhají se konflikty mezi lidmi, ať už kvůli rozdílným názorům, které se snaží prosazovat, nebo kvůli nahromaděným emocím, kterým potřebují dát průchod. A proto nám i nadále radí naši andělé, jimž leží na srdci naše duševní i fyzické zdraví, abychom měli jako prioritu svůj vnitřní mír a nezapojovali se do zbytečných konfliktů a roznícených diskuzí. Když už se v nějaké ocitneme, dejme přednost míru před potřebou prosadit svou pravdu. Pamatujme na lásku a její léčivou sílu, kterou my sami i náš svět velmi potřebujeme - mnohem více než prosazený názor. A jsme-li v klidu a naladěni na hojivou energii lásky, snáze také vnímáme své vnitřní vedení, které nám vždy říká, co je pro nás to nejlepší a co bychom měli nebo naopak neměli dělat.
Nyní máme období dorůstajícího měsíce, a tak vše, na co se zaměříme, bude narůstat. Nechť je to tedy to, co si od srdce přejeme.

- Magda

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Poselství archandělů (Doreen Virtue)
  • Karty skryté moudrosti (Colette Baron-Reid)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Z Tarotu strážných andělů nám pro tento týden vyšla Pětka Hojnosti. Je to karta chudoby a strádání. Pro mnohé z nás může být symbolem skutečného nedostatku, ať už finančního, materiálního či citového. V každém případě nám naši andělé touto kartou připomínají, že nikdy nemusíme být na všechno sami a že si máme říci o pomoc - ať už našim blízkým lidem nebo Nebesům, která nám najdou ty nejlepší pomocníky a prostředky - nebo sešlou nějaké zázračné řešení. Tato karta je také znamením, že toto období nedostatku je pouze dočasné, byť nám může připadat dlouhé, a že se nemáme bát, i kdybychom zatím neviděli žádné zlepšení v dohledu.
Tato karta může také představovat naše kolektivní strádání v důsledku nejrůznějších omezení a ztráty možností, které jsme dříve měli. Toto strádání se u každého člověka projevuje různě - někdo je flexibilní a najde si snadno cestu, jak být spokojený i navzdory podmínkám (což je mimo jiné jedna z lekcí, které se v životě potřebujeme naučit), jiní mohou naopak velmi bojovat se změněnými podmínkami a snášet je velmi špatně. Omezení a ztráta určité míry svobody se na nás přirozeně odráží, ať už ve větší nebo menší míře. Chování lidí v těchto dnech je velmi ovlivněno frustrací, kterou prožívají, a tak nás andělé vybízejí k zachování si svého vlastního vnitřního klidu a pokud možno, i soucitu vůči těmto lidem. Nechat se "nakazit" jejich vztekem, agresí, vzpurností nebo potřebou se hádat nikomu nepomůže. Jsme tady v této době právě proto, abychom pomohli celou situaci uzdravit - ne k ní ještě přispívat. Přišli jsme sem jako duchovně naladění lidé, ochotní na sobě pracovat a rozvíjet svou schopnost pozvedávat energii světa svým prostřednictvím - a tak se do toho pusťme. Nemusí to být vždy jednoduché, ale zvládneme to ;)

Z karet Poselství archandělů jsme dostali kartu s názvem Víte, co udělat. Tou nám andělé říkají, že se máme oprostit od cizích názorů, které se na nás možná valí ze všech stran, a zeptat se na vedení své vlastní intuice. Ať už se jedná o cokoliv, máme se řídit tím, co cítíme ve svém srdci jako to správné. Pokud si nejsme jisti, pak si ponechme na vytvoření jasného stanoviska a volby nějaký čas.
Tato karta je také znamením, že možná v tomto období dostaneme nějaký nápad, jak něco vyřešit nebo zrealizovat, a že budeme rovněž jasně vedeni ke konkrétním krokům a odpovědím.

Z Karet skryté moudrosti máme kartu s názvem Velbloudí chlapec. Ta nám radí, abychom nikam nespěchali, abychom si dovolili zvolnit a na nic netlačili. I pomalý postup s malými krůčky je lepší než žádný, a naopak snaha hnát se kupředu mílovými kroky nám mnohdy uškodí mnohem více, než kdybychom zůstali klidně stát na místě. Je pochopitelné, že když žijeme v nějaké nejisté situaci, přejeme si, aby se co nejrychleji vyřešila a abychom měli všechno co nejdříve za sebou. Některé věci však potřebují čas, aby se mohly dobře rozvinout a aby se mohlo přirozeně objevit to nejlepší řešení. Pokud nám nyní připadá život chaotický a toužíme co nejrychleji najít novou stabilitu, radí nám Nebesa, abychom se spíše naučili přijmout tuto dočasnou nejistotu, nedělali žádná radikální rozhodnutí a podnikali jen ty krůčky, ve kterých se cítíme jistě. Všechno ostatní se o sebe postará a bude-li třeba, abychom do něčeho vstoupili, dostaneme k tomu jasný impuls.
Dále nám, obdobně jako první karta tohoto výkladu, doporučují, abychom se nebáli říct si o pomoc, kterou potřebujeme. Na kartě je chlapec, kterého nese velbloud na svém hřbetu, a i my, pokud se nacházíme v nešťastné situaci, můžeme přijmout podporu někoho blízkého, kdo nám pomůže stejně rád jako my pomáháme jemu.
Nakonec nám touto kartou dávají najevo, že máme pustit otěže a přestat se snažit mít všechno pod kontrolou. Pomyslný velbloud, který nás ponese, bude sám dobře vědět, kam nás vzít, aby to pro nás bylo co nejlepší. Není třeba na nic tlačit - mnohdy právě námi vyvíjený nátlak celou situaci ještě zhorší. Pokud je tomu tak nebo pokud naše úzkost a snaha ovládat běh věcí vysává naši energii, je načase si odpočinout a přenechat otěže Vyšší Moudrosti. Svět se nezboří, když chvíli nebudeme něco kontrolovat.

* * *

SHRNUTÍ
Tento výklad se hodně podobá tomu předchozímu, a to proto, že i energie těchto týdnů jsou si velmi podobné. Dlouhotrvající frustrace a neustále se měnící podmínky probouzejí v mnohých lidech silné emoce, které je třeba nebrat si osobně a pokud možno, mít pro ně soucit a vysílat jim myšlenky míru a lásky. Tento týden je pro nás příležitostí, jak se naučit větší flexibilitě, schopnosti nebojovat proti proudu, ale naučit se plynout s ním, jak neztrácet zbytečně energii, jak se vzdát potřeby kontroly nad během věcí a také jak si říct o pomoc a přijmout ji, když ji potřebujeme. Pomůže nám v tom pravidelná meditace, poslech relaxační hudby, očistné koupele, nošení křišťálu nebo jiného krystalu a také zdravá samota, během níž obnovujeme kontakt se sebou samými. Máme příležitost naučit se mnohým lekcím na své duchovní cestě, včetně schopnosti umět přijmout i nejistotu a najít v sobě mír i přes ni. Čím více budeme trénovat toto své umění, tím snáze nám půjde. Ušetříme si tím spoustu energie, kterou budeme moci využít na dobré věci. Udržovat si svůj vnitřní mír neznamená být dokonalým "buddhistickým mnichem", kterého se nikdy nic nedotkne, ale smířit se s tím, že některé věci zkrátka nejsou takové, jaké bychom je chtěli mít a že s některými věcmi zatím nemůžeme nic dělat - a že je to tak v pořádku. Vnitřní mír je o schopnosti žít co nejspokojeněji i navzdory stinným stránkám života. A jsme-li ochotni si toto umění osvojit, Nebesa nám dají veškerou svou podporu.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.