úterý 2. února 2021

Poselství archanděla Michaela o pocitovém očištění

"Nacházíte-li se v období zvýšené citlivosti, může se vám zdát, že vás cokoli rozhodí, a zřejmě se vám ani příliš nedaří odolávat cizím energiím, které vás obklopují. Vnímáte všechnu okolní tíhu a aniž byste chtěli, nasáváte ji do své energie. V takovém čase je více než kdy jindy důležité, abyste na sebe byli hodní a pečovali o sebe. Přivolejte si své milující anděly, aby vás obklopili tak, aby k vám nepronikaly žádné další energie, a pak si dopřejte hloubkový zklidňující proces.


V první řadě potřebujete velké očištění, a to se týká jak vašeho těla, tak i duše. Ohledně těla si můžete vychutnat příjemnou koupel, protáhnutí a dostatek spánku, z vnitřního hlediska mu pak také můžete dopřát lehkou, výživnou a detoxikační stravu. Co se týká vaší duše, sem patří zejména očista pocitová - čas na vyplakání, vyvztekání se, zábavu, čtení knížek, malování,sledování příjemných filmů, sdílený čas s milými lidmi či cokoli jiného, co vaši duši potěší a pohladí.
Očištění je důležité hlavně proto, že bez něj žádný z dalších postupů nebude mít efekt. Dostaňte ze sebe všechno, co vás zranilo a co se vás hluboce dotklo, ať už ze strany druhých lidí nebo bolest, kterou jste si sami způsobili svým přemýšlením. Jakmile se očistíte, zbavíte se velkého břemene - oněch cizích či vlastních bolestivých energií, které k vám takto přitahovaly další a další bolest a tíhu. Po očištění už je ve své energii nebudete mít a přestanete si je tak přitahovat. To je první krok.
Je důležité být k sobě upřímní a nic před sebou neskrývat. Vaše mysl má sklon soudit všechno, co vám proběhne hlavou. Soudí vaše pocity i myšlenky a zahání všechno, co "není slušné", "není vhodné", "není normální" a podobně. Vaše mysl však do toho nemá co mluvit. Očištění je tu od toho, aby se vám ulevilo od všeho, co vás tíží. A velká část vašich velmi hlubokých pocitů není nijak pochopitelná, není logická a nedá se nijak vysvětlit. Nedovolte své mysli, aby soudila to, co cítíte či prožíváte, a odstrkovala něco z toho kamsi do kouta vašeho podvědomí. Každý váš pocit je důležitý a skutečný. Ať cítíte cokoli, je třeba tomu dát cestu k projevení. Je jedno, nakolik je to nelogické nebo "divné". Upřímnost je opravdová jen tehdy, když v sobě nic nedusíte a nepotlačujete na základě soudů vaší mysli. Připusťte si cokoli, co máte ve svém srdci.

"Bojím se, že mě nebudou mít rádi..."
"Bojím se, že na mě budou křičet..."
"Bojím se, že se na mě budou zlobit..."
"Bojím se, že když neudělám to a to, a nebudu takový/á a takový/á, tak mě odmítnou a zůstanu sám/sama a nešťastný/á..."
"Bojím se, že když se rozpláču, tak se mi vysmějí a ještě víc mě zraní..."
"Bolí mě to, co se stalo tehdy_________ a nemůžu na to přestat myslet..."
"Je mi líto, co jsem mu/jí udělal/a a nemůžu si to odpustit..."
"Udělal/a jsem strašnou chybu a moc mě to bolí, protože nevím, co teď udělat..."
 
Toto všechno patří k upřímnosti. Nemusíte teď vůbec nic dělat, pouze si přiznejte, jak se cítíte. Řekněte si: "Cítím se takhle a takhle. Ano, je to tak. Připouštím to." To je velmi důležité. Nedělejte si teď žádné starosti o to, co jak dopadne. Můžete poprosit své anděly, aby vám vaše myšlenky pohlídali a pomohli vám postarat se o vyřešení všeho, co vám starosti působilo. Momentálně je hlavní, abyste se očistili a uvolnili se. A to je možné jedině skrze naprostou, čistou a něžnou upřímnost k sobě samým. Jediný, kdo vám brání připustit si své pocity, je vaše mysl, protože ta to všechno posuzuje, kritizuje, vyhodnocuje, obviňuje a vynáší soudy.

Každý váš pocit je naprosto skutečný a žádný soud vaší mysli na něm nic nemění. Nemůžete svůj pocit přehlížet či přecházet jen proto, že ho vaše mysl posoudila jako nesmyslný nebo divný. Na pocitech není nic k posuzování. Pocit je pocit, je to zcela skutečná energie, která potřebuje být vyjádřena a projevena. Pocit je zkrátka pocit. Na tom není nic k souzení nebo chápání. A rozhodně to není nic, za co byste se měli stydět.
Nikdo a nic nemůže soudit pocity. Nikdo nemůže určovat, co je správné cítit a co není. Vzdejte se své potřeby odsuzovat se za to, jak se cítíte. Ať cítíte cokoli, je to zcela v pořádku. Není na tom nic k rozebírání ani řešení. Když něco cítíte, projevte to. Potlačený a odsouzený pocit se totiž uzavírá uvnitř vás a stává se blokem, který vás bolí a tíží. A jen čistá upřímnost k sobě samým může tyto pocity osvobodit.

Bojíte se si své skutečné pocity přiznat, protože máte strach ze soudů své vlastní mysli nebo mysli někoho jiného. Ale je jen na vás, jestli ji necháte, aby do toho mluvila, a nebo jí řeknete, aby vás nechala být a nemluvila do něčeho, čemu prostě nerozumí. Potřebujete prostor pro své léčení a ona to bude respektovat, když to tak budete vyžadovat. Jakmile si připustíte své pocity, můžete je projevit, a ony odejdou. Moc se vám uleví. Pocit velké úlevy je důkazem očištění. Jestliže se vám příliš neulevilo, pak jste se doopravdy neočistili. V takovém případě se znovu podívejte do svého nitra, jestli jste tam někde něco nenechali uzavřené. Všechno to potřebuje ven, úplně všechno. Nebojte se. Je to pro vás důležité a pomůže vám to.

Druhým krokem po tomto očištění je relaxace. A to naprostá relaxace - těla i duše, srdce i mysli. Nemyslet na nic se vám může nyní zdát nesplnitelné. Během očištění však ze sebe dostanete mnoho původních podnětů, které vás k přemýšlení nutily, a bude to tak o dost snadnější. Když své pocity uznáte, dopřejete jim pozornost, a pak je vyplavíte ven, nebudete si pak při relaxaci připadat, jako byste v sobě něco přehlíželi a nebudete se cítit zablokovaní. Potlačené pocity vždy vytvářejí bloky a vaše energie tak nemůže pořádně proudit. Cítíte se pak unavení, nešťastní a nemilovaní, a to jak po fyzické, tak i duševní stránce. Při očištění se vámi energie znovu rozproudí a během relaxace se toto proudění energie harmonizuje.
Všechno tíživé už bude pryč a vaše relaxace tak bude skutečně hluboce uklidňující a příjemná. Uvolněte celé své tělo, všechno pusťte z hlavy a navoďte si pocity štěstí a klidu. Je jedno, jak to uděláte. Můžete si pustit relaxační hudbu, lehnout si na pohodlné místo a říkat své duši i svému tělu laskavá a milá slova. Věnujte si lásku a péči, a vaše tělo i duše budou plny štěstí, které vás zcela naplní.

Nebojte se vyhradit si na tento proces alespoň jeden večer, po němž nebudete muset nikam spěchat nebo plnit úkoly. Pokud něco budete muset udělat, zapište si to všechno někam, a ono to tam na vás počká.
Uvědomte si prosím, že je to investice do vašeho vlastního štěstí, zdraví a spokojenosti. Tím spíš, když neustále vydáváte energii, potřebujete energii znovu načerpávat. Ve skutečnosti není nic důležitějšího než vaše zdraví, štěstí a spokojenost. Jsou spolu vzájemně provázány. Tělo máte pro tento život jen jedno a vaši péči opravdu potřebuje! Prosím, nezanedbávejte se v žádném ohledu. Poslouchejte své tělo i duši. Když tělo říká, že nemá sílu spěchat a někam běžet, poslechněte ho, i kdyby vám měl ujet autobus či vlak. Respektujte své tělo. Když vám vaše duše říká, že ji něco bolí a potřebuje, abyste jí dopřáli léčení a jemnou péči, udělejte to a nesnažte se to přehlížet kvůli "důležitějším" věcem. Pokud se budete zanedbávat, možná stihnete všechny ty "důležité věci", ale nedostatek péče se vám odrazem vrátí jako bumerang nazpátek. I za cenu toho, že vám něco "uteče", je vždycky správné poslechnout své tělo a duši. Když budete mít nemocné tělo a duši plnou bolesti, bude vám k ničemu, že jste stihli to a tamto nebo že jste vykonali ty a ty úkoly.
Nenechte to prosím dojít až do fáze, kdy váš život bude skutečně ohrožen kvůli neustálému zanedbávání. Když si budete průběžně dopřávat potřebnou péči - i kdyby to mělo být jen pět minut každý den! - bude to mnohem lepší, než když to necháte dojít až k bolestivé hranici, za kterou už nebudete moci jít. Kdykoli můžete požádat o to, abychom všechno ostatní zařídili, pokud se potřebujete o sebe postarat. Všechno se dá zařídit a přeorganizovat. Nic není důležitější než váš život. Pamatujte na to prosím.
Pokud potřebujete něco opravdu neodkladně vyřešit, pak to vyřešte, v pořádku. Ale jakmile to bude možné, dopřejte si potřebnou péči co nejdříve. Slibte si, že to uděláte. Tento slib pak také dodržte. Když si dovolíte investovat do svého očištění a uvolnění, všechno potřebné pak zvládnete mnohem rychleji, efektivněji... a s radostí.

Třetím krokem po očistě a odpočinku je to, abyste na sebe byli hodní. Mluvte v laskavých slovech, říkejte sobě i druhým něco pěkného a odmítejte cokoli negativního nebo zatěžujícího. Teď jste tu pro sebe, potřebujete být v pohodě a nic jiného teď není důležitější. Když nebudete v pohodě vy, nebude v pohodě nic. Všechno by vám připadalo horší, byli byste podráždění a nikomu a ničemu by to nepomohlo. Laskavým přístupem k sobě samým pomáháte i všem ostatním. Nevadí, když odmítnete zase vydávat svou energii na něco či na někoho, když se na to necítíte. Právě teď potřebujete přijímat a být pouze jemní a laskaví. A tak je to v pořádku.
Všichni vědí, že když je to ve vašich silách, tak rádi pomůžete. Je jasné a naprosto pochopitelné, že taky máte někdy "dost", tak jako každý člověk. To je normální. Na tom není nic špatného. Nebojte se být asertivní a odmítat žádosti, na které se necítíte. Nebo pokud chcete, můžete je odložit na pozdější čas, až budete mít zase více sil. Je ovšem důležité prokázat své duši i tělu laskavost, a to tím, že si budete takto chránit své hranice a svou energii.
Nebojte se také požádat druhé lidi o pomoc. Můžete je také poprosit, aby vás dočasně nechali v klidu a tichosti. Pokud pro vás mohou něco udělat, nebojte se a dovolte jim to. I oni jsou rádi, když mohou někomu pomoci. Obklopte se jemnými lidmi, kteří vašim potřebám rozumí a respektují vás. Uvidíte, že vám bude mnohem lépe.

Celý tento proces můžete opakovat, kdykoli pocítíte potřebu. Někdy vám bude stačit pouze očištění, jindy budete potřebovat  i vše ostatní. Období zvýšené citlivosti se dostavuje z části i jako reakce na to, co jste v sobě nosili. Přitahujete si toho víc a víc, až vás to začne tak tížit, že sebemenší další podnět to ve vás všechno vyvolává a snaží se to dostat na povrch. Ale pokud si dovolíte propustit to všechno ze svého nitra ven, uvolníte se a naladíte se na jemné a hezké energie, zase se rychle naladíte na příjemné pozitivní vlny, které se budou šířit dál do všech oblastí vašeho života.

Nenechte se prosím stahovat dolů tíhou svých blízkých. Víme, že je velmi milujete, ale opravdu jim nepomůže, když se kvůli nim budete trápit. Milujte je, posílejte jim lásku, pěkné myšlenky, dívejte se na ně jako na uzdravené a šťastné, a ručíme vám za to, že jim to pomůže mnohem více, než kdybyste sami sebe svazovali smutkem a obavami.

Děkujeme vám za všechnu tu úžasnou práci, kterou vykonáváte ve svých životech, a tím i ve vašem světě. Změny, k nimž dochází, se vám mohou zdát prudké, někdy dokonce až necitlivé, ale nebojte se, všechno to probíhá podle Božského řádu, a do něj spadají i okolnosti, které nevidíte a kterým zatím nerozumíte. Důvěřujte svému srdci a nechejte se jím vést. Tak půjdete vždycky po správné cestě, ať se bude dít cokoli."

* * *

- Magda Techetová



Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.