pondělí 16. ledna 2023

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 16. do 22.1. 2023

Milí přátelé, 

ve třetím lednovém týdnu nás čeká novoluní, a to v sobotu 21.1., což bude čerstvě ve znamení Vodnáře. Toto vizionářské znamení podpoří naši představivost, kterou budeme moci pozitivně využít k potřebným změnám v našich životech. Dovedeme si představit, co může být možné, protože naše mysl bude ochotnější se více otevřít novým myšlenkám, nápadům a inspiraci. Po období znamení Kozoroha, které nás spíše vedlo k praktickým činnostem, péči o fyzické tělo, realistickému a "střízlivému" hodnocení a rozhodování, nás tato energie přesměruje zase k záležitostem duševním. Může opět rozkvést naše kreativita, pocit svobody a zájem o spiritualitu a práci s myslí. To nám krásně doplní onu zemitou část, která měla již od začátku roku hlavní slovo. V jistém smyslu se jedná o obnovu rovnováhy mezi fyzickou a duševní rovinou, mezi "zemí a nebem" v našem životě. Nechme se tedy vést, dovolme si otevřít se novým vizím a myšlenkám a využijme je k uskutečnění pozitivních změn, které si přejeme. 


- Magda

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Andělé a svatí (Doreen Virtue)
  • Andělé Atlantidy (Angels of Atlantis; Stewart Pearce)
  • Orákulum poslů světla (Lightworker's Oracle; Alana Fairchild)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Z Tarotu strážných andělů jsme dostali kartu Léčitel Činu, která může představovat osobu i situaci. Pokud se jedná o osobu, symbolizuje tím někoho činorodého, aktivního, vášnivého, kreativního a živého, který umí nadchnout a povzbuzovat ostatní a který má zdravou důvěru sám v sebe. Buď nám takový člověk bude v tomto týdnu nápomocen, a nebo jsme my sami vyzýváni k tomu, abychom tyto vlastnosti v sobě probudili a využili k něčemu dobrému, ať už pro sebe nebo pro jiné. 
Pokud jde o situaci, říká nám tato karta, že se v nás probouzí nová energie a nadšení, a že se možná pustíme do více věcí současně. Mohou to být tvořivé projekty - ať už pracovní nebo osobní -, odhodlání k osobnostním proměnám a práci na sobě, zájem o něco nového, studium, nebo i nadšení do společenské aktivity a trávení času s lidmi, s nimiž je nám dobře a s nimiž se navzájem podporujeme a povzbuzujeme. Je to známka toho, že období útlumu, kterým jsme mnozí doposud procházeli, se pomalu chýlí ke konci - a že nás čekají nové začátky, kterým můžeme důvěřovat. 

Ze sady Andělé a svatí jsme dostali kartu Dítě. Ta může mít hned několik různých významů, dejte tedy na svou intuici, jež vám poví, který z nich je pro vás.
První z nich je o tom, že se máme na svět opět podívat jako děti - čisté, nepopsané listy, otevřené, nadšené ze všeho nového, plné fantazie a se smyslem pro krásu. Vlivem nejrůznějších ran, které jsme během života utržili, se nám tato schopnost vytrácela a nyní jsme pobídnuti k tomu, abychom ji v sobě opět probudili. Naši andělé nám s tím rádi pomohou, požádáme-li je o to. "Brát věci vážně" není synonymem "zodpovědnosti" - ve skutečnosti čím vážněji všechno bereme, tím hůř se cítíme a tím negativnější je naše myšlení i vyzařování, které k nám pak přitahuje odpovídající energie zvenčí. Zodpovědní můžeme být i tehdy, když se uvolníme a přestaneme se stresovat. Stále si můžeme být vědomi všeho, co se kolem nás nebo v nás děje, ale nebudeme si k tomu přidávat ještě další tíhu, která vychází z přehnaně vážného postoje. Je to jedna z věcí, které se můžeme my naučit od dětí. 
Druhé možné poselství této karty je příchod nějakého dítěte do našeho života, ať už se jedná o početí, narození či adopci, nebo o dítě někoho blízkého. Toto dítě nám přinese požehnání. 
Třetím poselstvím této karty je výzva k naplnění životního poslání těch z nás, kdo se cítí být vedeni k práci s dětmi - k jejich výchově, vzdělávání, léčení, aj. 
Dále to může být vzkaz pro ty, kdo o své dítě nebo děti přišli a kterým jejich duše vzkazují, že jsou v Nebi spokojené a šťastné. 
Ať už se jedná o kterýkoli ze zmíněných významů (může se nás týkat i více z nich), v každém případě je pro nás téma dětí a dětskosti v tomto týdnu důležité a budeme vedeni k tomu, abychom se jím zabývali. 

Ze sady Andělé Atlantidy jsme dostali kartu Transmutace, která nám připomíná, že máme schopnost proměňovat. Možná nezměníme vodu ve víno, ale dokážeme měnit své myšlení, postoje, návyky, vyzařování, a tím i to, co k sobě přitahujeme, co zažíváme a jak vypadá náš život. Karta Transmutace nás vede k tomu, abychom se začali opět aktivně podílet na utváření svého vlastního Já - odstranili a vypustili z něj vše, co mu není vlastní a co mu možná i ubližuje, a naopak v něm obnovili nebo do něj vpustili to, co ho vyživuje a co nás dělá těmi, kým opravdu jsme. Jsme-li sami sebou a vědomě sami na sobě pracujeme, uvědomujeme si také svobodu, kterou jsme obdarováni a která nám umožňuje svůj život měnit tak, aby odrážel naše skutečná přání a vize. Přestože jsme v životě utrpěli mnoho bolesti a nečekaných událostí, které jsme nemohli ovlivnit, stále nám zůstává moc nad tím, jak se s tím vyrovnáme a kudy se budeme ubírat dál. Je to pro nás připomínka, že nejsme oběti svého osudu, ale jeho spolutvůrci. I když jsme se možná v některých situacích opravdu mohli oběťmi stát, nemusíme jimi zůstat. Volba je na nás a prostředky ke změně máme - nebo se nám jich brzy dostane. 

Z Orákula poslů světla jsme dostali kartu Mistr léčitel. Tou nám Nebesa říkají, že je zcela v naší moci se uzdravit ze všeho, co se na nás během života podepsalo nebo co nás momentálně zraňuje a tíží. I tehdy, kdy nejsme schopni si pomoci sami, jsme schopni pomoc vyhledat a přijmout ji - a tím, že ji umožníme, ke svému uzdravení rovněž pomáháme. 
Také je to volání k naplňování našeho poslání, kterým je léčení tohoto světa. Náš svět je nemocný a všichni, kteří to cítí a vnímají, dostali zároveň do vínku schopnost mu pomáhat. Nemusí to být žádné velkolepé činy a neočekává se od nás žádné "superhrdinství" - bohatě stačí, když léčíme sami sebe a skrze své vlastní uzdravování napomáháme léčit také lidi v našem okolí a naše vztahy. O druhých lidech nemůžeme rozhodovat - mají svou svobodnou vůli tak jako my - ale o sobě rozhodovat můžeme. Nechť tedy naše myšlení, vnímání, vyjadřování, jednání i vyzařování odpovídají té nejvyšší možné energii, kterou je Láska. Láska je lékem na každou ránu způsobenou jejím nedostatkem. A každé - i sebemenší zranění - které napomůžeme vyléčit, ať už v sobě nebo u jiných, se počítá a přispívá k léčení našeho světa. 

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu se nám propojuje téma péče o své vlastní zdraví (z minulého týdne) a téma našeho životního poslání, k němuž jsme vyzýváni. Je logické, že abychom mohli být co nejvíce nápomocní, musíme k tomu mít dostatek sil, a tak i nadále dbejme na dobrou péči o své duševní i fyzické potřeby. K této péči patří i propouštění stresu, který se na nás navalil, ale i ten, který v sobě my sami probouzíme a udržujeme naším přehnaně vážným myšlením. Podívejme se na všechno alespoň na chvíli očima dítěte a dovolme své mysli, aby se otevřela novým vizím, nápadům a fantazii. To všechno nás může obohatit a inspirovat, pomoci nám k novým uvědoměním a novým rozhodnutím. 
Máme si uvědomit, že je v naší moci utvářet sami sebe i svůj život, a skrze sebe tak ovlivnit i onen kousek světa, který my sami tvoříme. Máme vystoupit z pozice oběti a chopit se své síly. Přišli jsme sem, abychom napomáhali světu k léčení, a tak se na to nyní zaměřme - a začněme v první řadě sami u sebe. Jakmile učiníme tyto první kroky, k těm dalším budeme přirozeně navedeni. 

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.