středa 3. září 2014

Žena ve znamení Berana - Osobnost a vlastnosti

S uplatněním ženského půvabu

Prochází-li se žena narozená ve znamení Berana po ulici, nikdo ji nepřehlédne. Vlastně ani není jasné proč, protože nemusí být nutně nápadná. Postavu může mít spíš silnou, bez oněch proslulých ženských křivek, umí však zdůraznit svůdné detaily oblečení. To, co má na sobě, možná ostatním příslušnicím jejího pohlaví připadá pro tento den zkrátka nemožné, naprosto nevhodné, ženě v Beranu to však vůbec nevadí. Ve své róbě se pohybuje sebevědomě a koketně. Téměř nepoužívá make-up, protože ví, že je ve své přirozenosti krásnější. Výrazné rysy ji charakterizují dostatečně. 

Ženu v Beranu lze stěží prokouknout, a snad právě to ji činí zajímavou a přitažlivou. Často působí poněkud chladně a zasněně nebo také nepřístupně. Muži někdy mívají dojem, jako by se o ně vůbec nezajímala. Mnohé ženy v Beranu dokážou být náladové, nedůtklivé a nevypočitatelné, jiné jsou zase tiché a zdrženlivější, dávají přednost klidu před hádkami, a proto je třeba tyto dva druhy Beranů rozlišovat. V podstatě je však žena narozená v tomto znamení bezstarostná a jde neohroženě za novým a neznámým. Vzbudí-li něco její zvědavost, stává se dokonce šíleně odvážná, občas jí bohužel vypoví rozum.

Ve volném čase se žena v Beranu ráda pohybuje ve volné přírodě, nikoli ovšem že by v potu tváře joggovala. Dává přednost klidnějšímu pohybu. Miluje dlouhé procházky za větru i špatného počasí, ráda plave v horských jezerech obklopených lesy nebo se kochá krajinou při jízdě na koni.
V profesionálním životě potřebuje pocit, že má dobrou pozici a že plní pokud možno odpovědné úkoly. Hodně toho unese, má mnoho energie a proti troše stresu nic nenamítá. Pracuje jako sekretářka, ve zdravotnictví nebo se zabývá módou. Je pro ni důležité vydělávat dost peněz, aby si mohla dovolit žít na úrovni. Je totiž zaměřena materiálně. Ráda se obklopuje drahými věcmi, od kuchyňského nádobí až po sportovní vůz pro dva, často také jen proto, aby mohla říkat, kolik to stálo.

Ve svých představách o lásce a vášni jsou ženy v Beranu opravdové romantičky. Nejraději by byly trvale zamilovány. Příjemné vzrušení, jež takové vášnivé dobývání s sebou nese, by mohlo trvat věčně. Když sedí proti svému obdivovateli, který je hýčká, při svíčkách, dobrém víně a jídle, jsou ve svém živlu. Žena v Beranu ráda sklízí poklony týkající se její postavy a ráda se nechává přemlouvat lichotkami. Muž, který jí poskytne obdiv a pocit, že je žádoucí, dosáhne u ní všeho. Nezapomínat na dárky! Mají stejnou cenu jako komplimenty. Dárky totiž dokážou ženám v Beranu rozbušit srdce, rozzářit oči, zahnat rozladěnost a učinit je vlídnými a tvárnými. Větší či menší pozornosti jako hedvábné prádlo, drahý parfém nebo noční košile, darované mimo narozeniny a Vánoce, nemusí mít nutně smysl, ale měly by být vzrušující a pokud možno nákladné. Dáma v Beranu, která například normálně spí nahá, bude předvádět drahé noční prádlo s opravdovou radostí.

Přes dárky jsme se dostali k mužům. Ženy v Beranu a muži, to je opravdu kapitola sama pro sebe. I ta nejlepší přítelkyně jim závidí, jak se jim neustále daří najít ctitele, který je bohatě obdarovává a hýčká. Když se žena v Beranu seznámí s mužem, nejdřív si s ním pohraje. Předvádí mu svou zářivou osobnost. Počíná si rozporuplně, nejdříve ho přitahuje, omotá si ho kolem prstu, aby ho v příští chvíli zase odmítla. Mluví impulzivně, jako by jí bylo jedno, co říká. Její neklid muže přivádí k šílenství, fascinuje ho, jenže co tím vlastně myslela? Rozhodně mu dává zabrat, a kdo jejímu tempu nestačí nebo reaguje těžkopádně, toho opouští zahalena do obláčku prachu, který za sebou zvířila.

* * *

- z knihy Astrologie lásky, Chi An Kuei

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.