pondělí 27. října 2014

Zahoďte své starosti - prožívejte přítomnost

"Budete-li se místo prožívání přítomného okamžiku neustále strachovat o budoucnost, promrháte svůj život strachem z budoucnosti. Ať se vám v přítomnosti nabízí cokoli a ať se vám dostává čehokoli, nikdy z toho nebudete mít radost ani užitek, když se budete soustřeďovat jen na budoucnost a možná budoucí zklamání.

Člověk, který je pořád zaměřený na budoucnost - co jak bude, co jak nebude, co když se stane to, co když přijde o tohle, co když ztratí tamto, co když se bude cítit tak nebo tak, apod. - nemůže být nikdy šťastný... protože štěstí vždy spočívá v přítomném okamžiku. Je to čisté prožívání, je to život sám. I kdybyste měli sebevětší štěstí přímo pod nosem, šťastní nebudete, když budete místo toho neustále rozebírat možnou negativní budoucnost. Často si ji navíc svým smýšlením zbytečně kazíte a přivoláváte si do ní přesně to, čeho se tolik bojíte a co si tolik nepřejete, protože jste tak zvyklí myslet na všechno to nejhorší, co by se mohlo stát, v domnění, že se tím nějak ochráníte. Kvůli strachu z budoucnosti však přicházíte o štěstí přítomnosti. A i když ho máte, nepociťujete ho. Neustále ho míjíte a přehlížíte a přitom se zoufale ptáte: "Kde je to štěstí? Proč pořád nejde?!" Místo abyste se uvolnili a prožili své štěstí v současném okamžiku, řešíte budoucnost a možné neštěstí.

Chcete-li prožívat štěstí, pak se prosím přestaňte soustřeďovat na pesimistickou představu o své budoucnosti a zaměřte se na přítomnost. Přestaňte řešit, o co všechno můžete přijít, co všechno se může stát, co vás všechno může zasáhnout a jak strašně se budete cítit, když se (ne)stane to nebo tamto, a místo toho se těšte z toho, co teď máte, co všechno se vám nyní nabízí, co všechno můžete právě teď udělat pro to, abyste se cítili šťastní, a užívejte si svou přítomnost na nejvyšší úrovni... protože jinak všechen ten drahocenný čas, který vám byl dán jako nejcennější dar, zbytečně proplýtváte strachem a starostmi. A to by byla veliká, veliká škoda.

Nebojte se zahodit své starosti. Zodpovědní a rozumní můžete být i beze strachu a přehnané vážnosti. Ve skutečnosti vám strach a přehnaná vážnost právě brání v rozumném jednání a jasném uvažování. Nemůžete tedy o nic přijít ani nic důležitého zanedbat, když se strachu vzdáte. Budete-li žít přítomným okamžikem a naslouchat pocitům a vedení, kterého se vám dostává právě teď a tady, nemůžete udělat chybu a vaše budoucnost nebude moci být nepříznivá. Prožíváním štěstí v přítomnosti si můžete jedině napomoci k těm nejpozitivnějším výsledkům, jaké byste si mohli přát a jaké mohou i dalece překonat vaše vlastní představy.

Jsme tu neustále pro vás a pomůžeme vám se vším, s čím budete potřebovat. Neváhejte se na nás kdykoli obrátit. Jsme na vaší cestě s vámi a napomáháme vám k tomu největšímu štěstí - neboť vaše štěstí je už samo o sobě velkým přínosem pro celý tento svět a významně přispívá k šíření tolik potřebného světla a pozitivity.
Svým štěstím nemůžete nikomu uškodit, vychází-li vaše přání přímo od srdce a z upřímné touhy. Nebojte se chtít více. Milujte tak, jak jen dokážete. Dělejte to, co tolik dělat chcete. Nejste-li si něčím jistí, zeptejte se na radu své intuice či důvěryhodných přátel na Zemi nebo na Nebesích. Naslouchejte svému srdci a nechte se vést svými dobrými pocity. Vaše srdce vás nikdy nezklame. Není se čeho bát. Propusťte tedy ze své mysli strach a uvolněte se. Všechno je, a bude v pořádku."

* * *

(Poselství andělů, M.T.)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.