pondělí 8. června 2015

Co od vztahů očekávat

Máte moc mít s druhými takové vztahy, po jakých toužíte. Nemůžete se však dopracovat k lepší nebo úplně jiné situaci tak, že věnujete pozornost situaci současné. Vesmír a všichni fyzičtí i nefyzičtí hráči v něm reagují na vaše vibrace, přičemž nerozlišují mezi vibracemi, jež vysíláte, když něco pozorujete, a když si něco představujete. Pokud si budete představovat život, jaký chcete mít, všechny potřebné prvky se spojí. A co víc, všechny tyto spojené prvky budou spolupracovat. Tak velí zákon.

Máte moc mít s druhými takové vztahy, které jsou v souladu se svobodou, růstem a radostí, protože každý člověk má pro to potenciál. Každý člověk má potenciál být maximálně chápající - nebo takový nebýt. Být velmi příjemný - nebo takový nebýt. Být mimořádně svobodomyslný - nebo takový nebýt. Být nesmírně pozitivní - nebo být negativní. S jinými lidmi zažíváte to, co v nich vyvoláváte.

Stalo se vám někdy, že jste se k někomu chovali tak, jak jste vůbec neměli v úmyslu? Najednou to z vás prostě vytrysklo. To proto, že jste podlehli vlivu očekávání druhé osoby. Nebo nevšimli jste si, že děti se chovají v přítomnosti různých dospělých velmi odlišně? U někoho jsou milé a lze se s nimi domluvit, ale u druhého jsou protivné a neposlušné. V tom případě jste také svědky toho, jakou moc má očekávání.

Když se naučíte být stále v souladu s vaší širší perspektivou, napojíte se na energii, z které vznikají světy, a budete mít radost z pozitivní odezvy lidí ve vašem okolí. Přestaňte obviňovat druhé a raději si přiznejte, že vy sami si přitahujete to, co zažíváte. Toto poznání přináší skutečnou svobodu.

Když dbáte o vztah mezi vaší fyzickou podstatou a širší perspektivou vaší vnitřní bytosti, když se naučíte přemýšlet tak, abyste měli dobré pocity a byli v souladu se Zdrojem, s tím, kým skutečně jste, když se naučíte mít se rádi - potom se nikomu nepodaří zastavit váš proud blahobytu. Buď vás budou mít také rádi, anebo zmizí z vašeho života.

* * *

- z knihy Klíč ke všem vztahům, Esther a Jerry Hicks


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.