pátek 18. prosince 2015

Astrologické aspekty druhé poloviny prosince 2015

Opozice mezi Marsem a trpasličí planetou Erisem v období mezi 15. a 27.prosincem signalizuje intenzivní druhou polovinu měsíce, v níž bude přicházet vlna za vlnou narušující, avšak osvobozující energie, jež zaplaví celou planetu. Co s tím uděláme, je osobní záležitost. Můžeme tuto energii využít k tomu, abychom nechali odfouknout zbytky pavučin tohoto roku a vyčistili svůj život pro přípravu na život nový. Můžeme ji využít k prolomení našich vnitřních i vnějších bloků, které nás frustrovaly a bránily nám v pokroku v průběhu posledních měsíců, nebo jí můžeme přenechat sedadlo řidiče a v posledních týdnech roku způsobit paseku. Silně doporučuji vybrat si jednu z prvních dvou cest! Tyto energie jsou mocné, ale dokážeme je ovládat, zůstaneme-li soustředění, pokorní, bude-li to na místě, plni sebedůvěry, když to bude třeba, a vytrváme-li ve svém záměru poskytnout větší prostor, z něhož může vzejít vyrovnaná a naplňující budoucnost.

Úplněk ve znamení Raka, který nastane 25.prosince, opět přinese otázky o tom, co si přejeme a jak si vedeme při procesu jeho získávání. Pokud k životu přistupujeme z pozice očekávání, co pro nás může on sám udělat, budeme navždy ve stavu nedostatku, hledání něčeho "venku" a odděleného od nás, abychom vyplnili své vnitřní prázdno. Ale otázka, co můžeme my udělat pro život, nám otevírá stavidla prozřetelnosti, synchronicity a naděje, která nám umožňuje efektivně naplnit svou roli v kolektivním dramatu probouzení. Podle starého příslovi, Vánoce jsou o dávání, nikoli přijímání, a nikdy to nebylo pravdivější než nyní, když vánoční úplněk osvětluje všechno, co můžeme sdílet - psychicky, citově i duchovně - a žádá nás, abychom tak učinili!

Poslední týden roku nám poskytne příležitost jak ke klidné zábavě, tak i k několika odvážným hádankám, aby nás udržel zaměstnané! Jemné a tvořivé spojení mezi Jupiterem, Severním Uzlem, Venuší a Merkurem mezi 25. a 27.prosincem nám přinese šťastné okamžiky a jednoduché vhledy o tom, jak můžeme životu pomoci, aby lépe proudil, zatímco Yod (rovnoramenný trojúhelník) mezi Sluncem, Neptunem a Měsícem 27.-28.prosince nám připomene, že nejlepším způsobem, jak to udělat, je - jak jednou slavně prohlásil Krišnamurtí - neřešit, co se stane. To neznamená pouze vše pasivně přijímat, ale popisuje to postoj otevřenosti vůči přítomnému okamžiku, umožnění odpovědí namísto reaktivity, a jasnosti záměru namísto vystresované mysli a srdce zkamenělého odporem vůči přítomnému okamžiku.

30.prosince se Venuše dostane do oslavné nálady, neboť vstupuje do znamení Střelce, těsně než Černá Luna Lilit vytvoří T-kvadraturu s Uranem a Plutem, aby přivedla tento rok k mocnému konci. Pocítíme vzrůstající a přitom intenzivní uzavírání roku, jež nám naloží tlak možností, zatímco budeme o půlnoci oslavovat nové začátky. Rok 2016 je příslibem další jízdy, kdy v jeho začátku vytvoří Saturn a Neptun kvadraturu a Eris a Uran konjunkci, což je uskupení, jaké jsme nikdy předtím neviděli. Takže držte si klobouky a zapište se na tuto jízdu. Život se stane ještě zajímavějším!

- Sarah Varcas

* * *

zdroj: http://astro-awakenings.co.uk/december-2015-astro-energy-report
překlad: Magda Techetová 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.