neděle 30. srpna 2020

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 31.8. do 6.9. 2020

Milí přátelé,

vstupujeme do měsíce září, a to v doprovodu úplňku ve znamení Ryb, který nastane ve středu 2. září. Tento úplněk by měl být příjemnější než ty předchozí, neboť je ve své konstelaci příznivý pro větší osobní svobodu, milá setkání a zvolnění dosavadních omezení či frustrací. Je to čas pro vyjádření svého pravého já a naší unikátnosti, což nám také pomůže navázat nové vztahy s lidmi, kteří nás právě takové budou mít rádi a s nimiž budeme ve skutečném souladu. Také je to vhodný čas pro prolomení starých nezdravých návyků. Úplněk však jako vždy může silně působit zejména na citlivější osoby a způsobovat jim nespavost či naopak zvýšenou potřebu spánku, zesílené emoce a vnímání, u některých i podrážděnost. Neberme si tedy nic osobně a pokud máme zesílené vnímání a emoce, pokusme se udržet si od svých záležitostí odstup a nečinit žádná rozhodnutí, dokud se naše vnímání nezklidní a neprojasní.
Měsíc září by měl být klidnější než předchozí letní měsíce, a my sami můžeme svůj osobní klid podpořit různými relaxačními a meditačními technikami, jako je psaní deníku, umělecká tvorba, manuální činnost, na kterou soustředíme svou mysl, čtení knih, fyzické cvičení, pobyt v přírodě, poslech relaxační hudby, aj. Tento klid nám umožní navázat hlubší spojení se svou duší a s jejími potřebami, které tak budeme moci začít lépe naplňovat. A budeme-li mít svou duši spokojenou, zmizí tím mnohé problémy, které dříve vycházely z jejího nenaplnění. Využijme tedy toto období k co nejlepší péči a dovolme nynějším energiím, aby nás očistily ode všeho, co nám škodilo, a pomohly nám k potřebné regeneraci.  

- Magda

Pro tento týden jsem použila tyto sady:
  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Magická poselství víl (Doreen Virtue)
  • Moudrost Avalonu (The Wisdom of Avalon Oracle Cards; Colette Baron-Reid)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 
 
* * *

Z Tarotu strážných andělů nám pro první zářijový týden vyšla Trojka Činu, která nám vyšla i v minulém výkladu. Značí nám, že nadále trvá období, během kterého nebudeme nijak zvlášť aktivní, ale zase tento čas můžeme využít k vytvoření nových plánů, vytyčení nových cílů a zhodnocení kroků, které bychom mohli učinit. Je to karta optimismu a slibných vyhlídek, a je vždy velmi dobrým znamením. Máme si nyní pošetřit svou energii, věnovat se svému uzdravení, pokud jsme v průběhu předchozích intenzivních měsíců utrpěli nějaké rány, a především uznat své schopnosti, svou sílu a to, jak jsme všechno zvládli. Zasloužíme si uznání, a to i své vlastní. Dopřejme si tedy také odměny, ať už se jedná o cokoli, co nás potěší.


Z karet Magická poselství víl nám vyšla karta Změna stravy. Ta nám doporučuje podpořit svůj vnitřní klid a vyrovnanost tím, že se zbavíme látek, které náš mozek až nezdravě stimulují (kofein, nikotin, cukr..) Velká spousta našich zběsilých myšlenek a emocí může být vyvolána nezdravou stravou nebo látkami, které přijímáme do svého těla. Je to tedy výzva k detoxikaci. Klidnější období, které nám nyní nastává, nám dává prostor k vlastnímu očištění, k práci se sebou samými a k dobré péči o své tělo i duši. Položme si tedy otázku: Co nezdravého přijímám do svého těla? Co dělá mému tělu špatně a přesto mu to dávám? Čeho do svého těla přijímám až příliš?
Kromě fyzických toxinů se zde jedná také o toxiny myšlenkové a emoční, které jsme do sebe vstřebali, ať už vlastním myšlením a vnímáním, a nebo z okolí (z jiných osob, z toho, co jsme si vyslechli, co jsme sledovali např. v televizi, apod.) Detoxikace se tedy týká nejen těla, ale i našeho nitra. Propusťme všechno, co nám ublížilo nebo stále ubližuje, ve fyzické, mentální i emoční úrovni.
Spolu s těmito změnami je velmi důležité si odpustit za to, že jsme si škodili. Často právě pocit viny a neschopnosti ovládat své chutě a návyky nás vedou k ještě většímu přijímání těchto látek. Snažíme se potlačit a otupit své pocity a vnímání, ale čím více to děláme, tím hůř nám uvnitř je, a o to více se snažíme své pocity potlačovat. Je to nekonečný destruktivní koloběh, který je třeba zastavit. Naši andělé nám s tím rádi pomohou, pokud je požádáme o pomoc a pokud budeme opravdu ochotni své návyky změnit. Chceme-li na nich lpět a držet se jich, je to naše rozhodnutí - pak se ovšem nemůžeme divit, že nám je čím dál hůř.
Vedle návyků stravování se tato karta týká také jiných návyků - např. v chování, myšlení, vnímání. Jsme zvyklí přemýšlet negativně? Jsme zvyklí si neustále stěžovat? Jsme zvyklí nikomu nevěřit a nikomu se neotvírat? Jsme zvyklí všechno předem vzdávat? Takových otázek bychom si mohli klást mnoho. Každý sám nejlépe pozná, co mu nejvíce komplikuje život a co by potřeboval změnit. Nynější období a úplněk nás v těchto změnách podpoří. Na nás je, abychom se k tomu ROZHODLI. Jakmile se od srdce rozhodneme, že si tuto změnu přejeme, Nebesa nám najdou ty nejlepší možné cesty a prostředky, jakými toho budeme moci dosáhnout. Nebesa vědí, že čím více lidí se uzdraví a začne vyzařovat plně své světlo, tím zdravější bude náš svět. Opět nám tím připomínají, že každý z nás je důležitý a každý z nás může pro svět vykonat mnoho dobrého, když nebudeme marnit čas bojem se závislostmi a nebudeme uzavření sami v sobě. Každá změna, která je dobrá pro nás, bude dobrá také pro svět.

Z karet Moudrost Avalonu nám vyšla Víla Myšlenek, která nás vede k intelektuální činnosti. Může se jednat o nějaké studium, o učení se novým věcem, ale také o analýzu vlastního chování, myšlení a vnímání, která nám odhalí, co bychom potřebovali změnit. Dále nám připomíná, že si máme věci nejprve dobře promyslet, než se pustíme do nějaké akce, abychom nejednali impulzivně (zejména kvůli vlivu zesílených emocí v období úplňku).
Současně nám připomíná moc a sílu našich myšlenek. Jsou naše myšlenky převážně pozitivní nebo spíše negativní? To, jak o věcech přemýšlíme a jak se na ně díváme, určuje ve velké míře to, jaký z nich máme pocit - a souhrn našich myšlenek a pocitů pak určuje, jak se chováme, jak jednáme a co k sobě přitahujeme. Vždy dostáváme spoustu důkazů, které podpoří to, čemu věříme. Pokud tedy nejsme spokojeni s tím, co zažíváme, co vidíme všude okolo sebe a co se nám neustále potvrzuje, nastal čas změnit svá přesvědčení a způsob myšlení.
Samozřejmě pokud jsme byli v minulosti traumatizováni a utrpěli jsme nějakou hlubokou ránu, vyžaduje změna našeho myšlení a vnímání speciální a vytrvalou péči a trpělivost. Mysl zraněného člověka nefunguje stejně jako u ostatních a na to je třeba brát ohled. Nevyčítejme si, pokud se nám nedaří pozitivně myslet, i když si to velmi přejeme. Soustřeďme se na vyléčení svých utrpěných ran, a pozitivita přijde časem sama.

* * *

SHRNUTÍ
Toto je týden, který by měl být mnohem klidnější, než ty předchozí. Dává nám tak prostor pro regeneraci, uzdravení utrpěných ran a také pro velmi důležitou detoxikaci. Detoxikace se přitom týká nejen těla (a očisty od jedů, které jsme do něj přijímali), ale také naší mysli a srdce (očisty od starých způsobů myšlení a starých bolestných pocitů). Máme toho spoustu za sebou a celý tento rok je sám o sobě náročný. Dopřejme si teď tedy čas na znovuobnovení svých sil a dejme si také uznání za to, co jsme všechno zvládli a vydrželi. Odměňme se za to všechno a mějme se rádi. Jsme úžasné osobnosti a vždy děláme všechno nejlépe, jak dovedeme.
Soustřeďme se tedy na očistu a obnovu našeho zdraví, a to jak ve fyzické, tak v duševní rovině. Promysleme si, co všechno bychom mohli změnit, a buďme si jisti, že nastane pravý čas tyto změny uskutečnit. Jakákoli pozitivní změna, kterou učiníme, pomůže jak nám, tak i všem ostatním.

* * *

Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.