pondělí 29. října 2018

Hubnutí je cestou uzdravení

Pokud jste již někdy shodili přebytečnou váhu a vzápětí ji nabrali zpátky, pak asi víte, že hubnutí není jen o stravování. Musíte skutečně chtít změnit dvě věci: zaprvé vaše myšlení (to, co sami sobě tvrdíte o sobě a vašem vztahu k jídlu) a zadruhé váš životní styl, který je třeba změnit ze sebeničení na laskavou péči o sebe. To vyžaduje víru a odvahu.

Jsou čtyři základní klíče k úspěchu v jakémkoli léčení, včetně hubnutí:
  • Věřit, že je to možné
  • Spojit se se svým tělem
  • Dovolit Vesmíru, aby vám vyšel vstříc
  • Neustále propouštět negativní přesvědčení
* * *

1. Věřte, že je to možné
Určitá část vás samých se snaží vás udržet ve vaší komfortní zóně, ve které se cítíte "v bezpečí" a nemusíte nic měnit. Tato vaše část využívá všechny možné výmluvy a dává vám miliony důvodů, proč vy nemůžete dokázat to, co spousta jiných prokázala jako možné.
Kdo si hledá snadnou cestu ven, svádí vinu na své lékaře, trenéry nebo jiné odborníky, na které hodili odpovědnost. Když pak něco nejde podle našich představ, prostě obviníme je a nebo řekneme: "No, ale já jsem to zkusil/a a nic."
Přestože je moudré nechat si poradit odborníky, jste lidé a jako takoví máte sami všechno potřebné k tomu, abyste se uzdravili. Ti, kdo uspěli, ať už ve zhubnutí a nebo v čemkoli jiném, jsou ti, kteří věřili ve svou vlastní uzdravující sílu a schopnost setrvat na své cestě.
Jednou se prostě budete muset sebrat a říct Dost! všem těm výmluvám. Zvolte si svou vlastní sílu a věřte si. Staňte se svou vlastní roztleskávačkou č.1.

2. Spojte se se svým tělem
Většina z nás do velké míry ztratila kontakt se svým vlastním tělem a jeho potřebami. K této ztrátě kontaktu může dojít velmi snadno, zvláště tehdy, jsme-li převážně přilepení u obrazovek na sociálních médiích, místo abychom se bavili osobně s lidmi v našem životě. Také se to stává tehdy, když netrávíme dost času v přírodě. Velký podíl na tom má nedostatek pohybu a cvičení. Naši předkové byli neustále v pohybu a naše těla proto nejsou uzpůsobena k tomu, aby neustále seděla.
Dobrou zprávou je, že pokud si už dnes osvojíte alespoň jeden zdravější návyk, je velmi pravděpodobné, že začnete už nyní vnímat lépe signály, které k vám vysílá vaše tělo.
U mě došlo ke zlepšení kontaktu s mým tělem a k vnímání jeho potřeb poté, co jsem ze své stravy vysadila lepek, cukr a polotovary. Čím více jsem naslouchala vedení svého těla a jednala podle tohoto vedení, tím více ke mně promlouvalo.
Jedním skvělým způsobem, jak se spojit se svým tělem, je dělat si každodenní "skenování" svého těla v rámci meditace. Zavřete oči a postupně od chodidel až nahoru k temeni hlavy vnímejte své tělo a vysílejte léčivé světlo do každé jeho části, ve které pocítíte bolest či napětí. Zeptejte se přitom svého těla, co potřebuje. Můžete být překvapeni, jakých odpovědí se vám dostane!

3. Dovolte Vesmíru, aby vám vyšel vstříc
Jeden z hlavních důvodů, proč jste pro útěchu začali utíkat k jídlu, je vaše nedůvěra ve Vesmír a jeho podporu. Vaše závislost na jídle coby zdroji útěchy se dá léčit tak, že začnete věřit svému skutečnému Zdroji, ať už ho nazýváte jakkoli, a dovolíte mu, aby vás začal naplňovat on.
Buďte ve své duchovní praxi disciplinovaní a pokud ještě žádnou nemáte, začněte.
První věc, kterou ráno uděláte, je modlitba a meditace. Když se hned ráno naladíte dobře, určitě nebudete litovat. Uvědomíte si, že nejste sami, a čím více budete věřit Vesmíru, že vám poskytne své vedení, útěchu a pomoc na vaší cestě k uzdravení, tím snáze si budete všímat tohoto vedení a pomoci, které k vám budou přicházet například prostřednictvím různých znamení a zázračných situací.
Ke spojení se s léčivou energií Vesmíru využívejte svůj dech. I to byste měli praktikovat denně jako součást své meditační praxe. Stejně tak můžete používat své ruce a pokládat je na ta místa ve svém těle, která potřebují léčení, a přitom dýchat tak, abyste usměrňovali léčivé světlo do těchto míst.

4. Propouštějte negativní přesvědčení
Protože jsme lidé, je nesmysl předpokládat, že nikdy nebudeme upadat do negativních myšlenek, ať už o sobě nebo o něčem jiném. Je však důležité stát se objektivním pozorovatelem a propustit danou negativní myšlenku hned, jakmile si ji uvědomíme. Když tedy například zhřešíte ve svém nově zavedeném zdravém jídelníčku, nenechte se hned unést negativním souzením jen proto, že jste si dali sušenku.
I k tomuto je důležitá denní meditační praxe, neboť meditace nám pomáhá udržovat si bystrou, uvědomělou mysl, která se neustále otevírá vyšším a vyšším úrovním vnímání a která nenechá naše malá vítězství pošlapat.
Kromě meditace mně osobně velmi pomohl také přerušovaný půst. Není náhoda, že je půst součástí mnoha duchovních i náboženských směrů! Přerušovaný půst mi pomohl vyvinout si disciplínu, aniž by to pro mě bylo příliš složité. Nezabere to mnoho týdnů tohoto půstu, než si uvědomíte, že jídlo už váš život neovládá - že ho ovládáte vy.
Na mě to mělo úžasný povzbuzující efekt a pomohlo mi to zavřít dveře také za jinými nezdravými návyky a negativitou, ať už pramenila z mého vlastního nitra nebo z vnějších zdrojů. 

Má vůle utváří mou budoucnost. To, zda selžu nebo uspěji, bude výhradně na mně. Já jsem síla; mohu projít každou překážkou, která se přede mnou objeví. Moje volba - moje odpovědnost. Vítězství či prohra - jen já držím klíč ke svému osudu.  
- Elaine Maxwell

S láskou a světlem,
Lisa Frideborg

* * *

zdroj: https://wunjowellness.com/your-weight-loss-journey-is-a-healing-journey/
překlad: Magda Techetová



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.