čtvrtek 16. ledna 2014

Važ si svého života

"Pokud ve svém životě prožíváš nějaké strádání nebo nedostatek, dobře se zamysli nad tím, zda dostatečně oceňuješ sama sebe, svou energii a svůj čas. Mnohdy vkládáš spoustu energie do věcí, situací, myšlenek a vztahů, v nichž se tvá energie pouze ztrácí a nemá žádný efekt. Kdyby sis více vážila svého času, energie a sebe samotné, odmítla by ses zabývat vztahy, problémy a myšlenkami, které tě pouze vyčerpávají, a měla bys díky tomu mnohem více času i energie na jiné, přínosné věci.

Podívej se, jak žijí stromy. Myslíš, že by rostly, kdyby neustále živily již dávno suché větve? Ne. Stromy vyživují svou energií výhradně živoucí dřevo, zelenající se listy, barevné, voňavé květy a rostoucí plody. Proč by plýtvaly životní energií na suché listí? Jaký by mělo smysl živit mrtvé větve?

Buď jako strom a vyživuj svou energií myšlenky, vztahy a lidi, které miluješ, vkládej svou energii do aktivit a věcí, které ti přinášejí uspokojení a naplňují potřeby tvé duše. Nesnaž se zachraňovat něco, co je již dávno mrtvé. Nemá to smysl. Namísto toho to s vděčností přijmi jako součást dokonalosti přirozeného cyklu, kde po každém zániku následuje nové zrození.

Příroda je dokonalá a ty jsi její součástí. Měj tedy k sobě úctu a neboj se žít tak, jak je to přirozené pro všechno živé."

* * *


(Poselství stromů, M.T.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.