úterý 29. dubna 2014

Zneužívají lidé vaší dobroty?

Pozemští andělé jsou hodní lidé s velkým, dokořán otevřeným srdcem, a tak si neuvědomí, že uvízli ve škodlivých vztazích. Omlouvají a překrucují chování druhých tím, že říkají: "Ale oni to tak nemysleli, oni to udělat nechtěli. Měli prostě špatný den."
Ještě horší je, když pozemští andělé obviňují sami sebe za to, že se někdo druhý chová ošklivě. "Kdybych byl/a hodnější [nebo hubenější, chytřejší, bohatší, atd.], jednali by se mnou lépe." To je nesmysl! Nepřebírejte zodpovědnost za něčí kruté chování!

Pozemští andělé tolerují vztahy, v nichž s nimi druzí jednají krutě nebo je dokonce zneužívají, protože se bojí, že zůstanou osamělí, že budou "tím špatným" nebo že budou odsouzeni. Sami sebe donucují povznášet se nad špatné zacházení tím, že se odpojují od svých pocitů.
Oddělením se od svých pocitů neuděláte nic dobrého. Ztrácíte tím kontakt se svým fyzickým tělem, které vás může vést k přejídání, aniž by si uvědomilo, že už je plné. Také můžete nevědomě přehlížet symptomy, které potřebují okamžitou lékařskou péči.
Oddělení od svých pocitů vám také brání vnímat své emoce. Když jste nahněvaní, nemůžete slyšet své anděly a jejich poselství. Vaše senzitivita je utlumena. Protože poselství z nebes přichází na frekvenci vašeho naladění a energie, potřebujete být v kontaktu se svými pocity.

Pozemští andělé neznají nic lepšího, než setrvávat v těžkém vztahu, protože dřív neměli mnoho zkušeností se vztahy s lidmi. Byli zvyklí žít v rovinách vysokých vibrací! To je pak činilo sociálně odloučenými a možná se cítili také příšerně osamělí. A tak zůstávají v jakémkoli vztahu, jen aby nezůstali sami.

Jako pozemští andělé jste učiteli míru. Pokud druhým dovolujete chovat se hrubě, jak se mohou poučit? Navíc, pokud se k vám někdo chová ošklivě, on nebo ona to jistě dělají i všem ostatním. Tím, že ho nebo ji naučíte, jak se lépe chovat, můžete předejít tomu, aby ublížil/a dalším lidem

Lidé s potřebou připoutanosti

Lidé, kteří se připoutávají k druhému člověku, jsou zranitelné osobnosti, které se chytí kohokoli, kdo uzná jejich existenci, tím, že jim věnuje pozornost. Jako starostlivý pozemský anděl můžete cítit, že tito lidé potřebují lásku. Problém je v tom, že jejich nádoba jejich potřeb je bezedná, a vy ani nikdo jiný je nedokáže nikdy naplnit. Takový člověk vám pořád píše, volá nebo posílá emaily. On či ona vás také možná překvapují nečekanými návštěvami. Tito lidé možná špatně pochopili míru vašeho přátelství a mylně si myslí, že jste nejlepší přátelé, zatímco pro vás je to spíše obvyklá známost.

-- Jak vás takový vztah ovlivňuje
Tato osoba se vám neustále dívá přes rameno, aby vám zabránila vyhýbat se jí. Začínáte se cítit provinile, protože víte, že tato osoba má ráda vaši společnost a cítíte, že vás potřebuje, i když v duchovní pravdě nikdo nepotřebuje jako zdroj někoho jiného.

-- Jak se s tím vypořádat
Jako pro asertivního pozemského anděla je pro vás důležité vždy říkat láskyplně pravdu. Budete tedy potřebovat sebrat odvahu a říct tomuto člověku, že jste vytíženi a že potřebujete více prostoru. Tato zranitelná osoba se možná bude cítit zraněná a vezme si vaše slova osobně, ale nemůžete celý svůj život obětovat tomu, že budete někoho konejšit. Když předstíráte přátelství, podporujete tím jejich nezdravý přístup. Možná existuje někdo další, kdo s touto osobou bude rád, a pokud ustoupíte z cesty tím, že budete čestní, uvolníte tak prostor pro někoho nového a vhodnějšího, kdo může vstoupit do jeho či jejího života.

* * *

- ukázka z knihy Asertivita pro pozemské anděly (zatím pouze v zahraničí, v originále Assertiveness for the Earth Angels), Doreen Virtue

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.