neděle 4. května 2014

Růženín (růžový křemen)


Název: podle růžového zabarvení
Astrologie: znamení Býka a Vah
Čakra: srdce

* * *

Růženín byl už od antických dob ctěn a nošen jako kámen lásky a srdce. V dnešní době prudkého technického rozvoje, který bezprostředně ovlivňuje znečišťování ovzduší jedovatými látkami a zářením, získává růženín stále víc na významu jako prostředek neutralizující vliv nezdravého prostředí na náš organismus.

Svými jemnými růžovými tóny v nás růženín probouzí cit něžnosti, mírnosti, přátelství a nesobecké lásky. Pomáhá nesmělým milencům projevit své dosud ukrývané pocity a otevírá srdci a smyslům vše, co krásného je obklopuje. Jeho záře je pohlazením, při kterém pookřeje každá duše.
Růženín prohlubuje i vnímavost našich smyslů k umění, zejména k hudbě, která bez potřeby slov dokáže v naší duši rozkmitat vibrace, jež mu nejsou nepodobné, oživuje v nás fantazii, bohatou inspiraci, tvořivého ducha a schopnost vidět dál než kam dosahují naše smysly. Při řešení problémů a při komunikaci s lidmi nás učí trpělivosti, ponechat věcem potřebný prostor a čas, neboť jen tak, přirozeným postupem dojdeme nejbezpečněji k cíli. Učí nás věnovat pozornost i jiným názorům, třebaže opačným, které nám mohou rozšířit obzor. V duchovní rovině nás provází na cestě hledání jako strážný anděl. S jeho pomocí se ubráníme všemu špatnému a hrubému, co nás při naší slabosti někdy strhuje zpět. Při meditaci nám pomáhá otevřít srdce nadsmyslové lásce, která nezná potřebu vlastnit.

Zdravotně je těžiště jeho vlivu v centru srdce, kde čistí, uklidňuje a posiluje vše, co souvisí s činností srdce a s psychosomatickými poruchami, které mají příčinu v poraněných a posléze potlačených emocích. Konkrétně reguluje srdeční rytmus a pomáhá v nespavosti, zejména je-li příčinou zjitřené citové rozpoložení. Dále pomáhá při léčení nemocí pohlavních orgánů, u žen i mužů, a neplodnosti. Vydatnou pomocí je i při krevních onemocněních, jako je anémie a leukémie.
Vnitřně užívaná růženínová voda neutralizuje jedy, které svými myšlenkami, jednáním a nakonec i špatnou životosprávou v sobě denně hromadíme; povrchově léčí kožní záněty. Masáží oblázkem dosáhneme i prokrvení pokožky.

Všeobecně se doporučuje umístit větší kus růženínu jednak v blízkosti přístrojů, které produkují elektromagnetické záření, jako je televize a počítač, jednak všude tam, kde je nebezpečí stálého tzv. elektrického smogu, zejména v ložnici, kde prakticky pobýváme třetinu svého života. Dále se doporučuje pro zdravý nerušený spánek umístit spolu s růženínem nedaleko lůžka i černý turmalín a křišťál.

OČISTA: U kamenů pro léčení provádíme očistu vodou po každém použití, u kamenů do bytových prostor jednou týdně. Jelikož růženín z některých lokalit, například brazilských, ztrácí na slunci barvu, nabíjíme jej raději, sice delší dobu, nicméně na nepřímém slunci. Oživující energii v nich můžeme ještě čas od času podpořit, přechováme-li je na drůze křišťálu nebo ametystu.

* * *

- z knihy Skrytý moc drahých kamenů, Josef Pavel Kreperát

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.