čtvrtek 8. května 2014

Sex je komunikace

V sexu jde víc než o pouhý fyzický akt. Pravou podstatou sexu je komunikace. Ať už komunikujeme o čemkoliv, získáváme prožitek. Pokud nemluvíme o lásce, neprožíváme lásku. Jestliže je pro nás prožitek v sexu pouhým uvolněním, ukojením našich potřeb, svědčí to o tom, že si sexu vážíme pramálo. Je-li naše energie pojící se k sexu pouze něčím, co bychom neměli dělat, vzrušení v nás budí právě chuť zakázaného ovoce; pokud od porušování tabu a od pocitu vzrušení, jenž z něho pramení, nepostoupíme dál, budeme sex chápat pouze prvoplánově a všechno, co bychom z něj mohli získat, budeme těžce postrádat.
Sex je mocný způsob navazování kontaktu a komunikace. Protože komunikace je jedním z velkých léčitelů, sex představuje možnost, jak můžeme překonat fázi zápasu o moc a vyjít v ústrety partnerovi. Sex nás postrčí kupředu a pomůže nám překonávat rozdíly, abychom mohli vytvořit nové vnímání reality, partnerství a uvolnění. Komunikace léčí a zbavuje nás pocitů lhostejnosti. To ostatně dokáže i sex - pokud je ovšem něčím víc než pouhým fyzickým prožitkem. Sex je záležitost emocionální a duchovní; jeho podstatou je spojení a kontakt, které můžeme navázat, možnost skutečně poznat, kdo je ten člověk, s nímž se právě milujeme. Dospíváme k tomu, že partnerovi dáváme celou bytostí a celou bytostí od něho přijímáme. Dospíváme k tomu, že se z partnera bezvýhradně radujeme.

* * *

Dnes zauvažuj o tom, jak komunikuješ se svým milencem. Neodtahuješ se od sexu? Jaké poselství sděluješ světu, Bohu? Projev ochotu znovu vyjít světu vstříc. Ochotně otevři dveře sexu a dostaň se na zcela novou úroveň prožitku. Nevytvářej lásku - nech lásku, ať stvoří tebe.

* * *

- z knihy Jestli to bolí, není to láska; Chuck Spezzano

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.