úterý 3. listopadu 2015

Uklízejte nepořádek ze svých plic

"Dýchejte zhluboka, abyste plicím umožnili odvádět toxiny. Většina příslušníků západní civilizace dýchá jen mělce, jen tak, aby zůstali naživu. To je spojeno s pocity méněcennosti a nízkým sebevědomím: "nezasloužím si", "nejsem dost dobrý" atd. Zažíváte-li pocity strachu, nahrbíte se, protože se tělo nevědomky snaží ochránit oblast srdce, a to omezí vaše dýchání ještě více.

Narovnejte se. Dodejte si odvahy. Žít život naplno je vaše právo. S každým nadechnutím říkáte "ano" životu, "ano" lásce, "ano" radosti, štěstí a hojnosti. Vezměte si příklad z domorodců či pozorujte nově narozené dítě a zjistíte, že správně dýchat neznamená se mělce nadechovat jen do horní části hrudníku, ale dýchat zhluboka znamená dýchat do bránice tak, aby se vnitřním orgánům dostalo s každým nádechem masáže. Dýchejte nosem, ne ústy. Nezapomínejte dýchat také při jídle, abyste si okysličovali jídlo.

Plicím můžete pomoci také tím že budete chodit na procházky a zvolíte energické tempo, budete se vyhýbat hlenotvorným potravinám, které je zanášejí, a škodlivým látkám a samozřejmě přestanete kouřit, pokud jste ještě nepřestali."

* * *

- z knihy Zbavte se nepořádku s feng-shui, Karen Kingstonová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.