pátek 4. prosince 2015

10 nejdůležitějších pravidel, jak vtáhnout do svého života bohatství

1. Nezabývejte se situací, kterou byste v zásadě rádi změnili.
Každá další myšlenka s touto situací spojená tuto situaci posiluje. Nepodávejte žádná dlouhá vysvětlení o tom, jak se vám právě daří, ať už jiným lidem či sobě samotným. Raději vysvětlete sami sobě a svému podvědomí, jak skvělé to teď je.

2. Buďte pevně přesvědčení o tom, že si peníze zasloužíte - bez ohledu na to, jaká je právě hospodářská situace a jaké děsivé informace se dočítáte v novinách. Nehraje roli, zda burzy krachují nebo ne, nedovolte, aby se tato energie stala vaší vlastní.
Jestliže se jiní lidé spojují s energií strachu, stane se tento pocit, kterého se bojí, jejich skutečností. Nedovolte, aby se tato energie stala vaší vlastní energií. Vy víte, že si můžete dovolit vše, co si přejete, a můžete žít tak, jak si myslíte, že si zasloužíte.

3. Vytrvávejte u své vize. Bohatství je váš přirozený stav. Peněz je více než dostatek a jsou tu neustále i pro vás. Vytrvalým upevňováním této myšlenky přivádíme sebe sama do rezonance s energií bohatství.

4. Pociťujte bohatství. Stejné přitahuje stejné. Pokud se cítíme být bohatými, budou k nám peníze přicházet i nadále. Ve formě dárků, skvělého pracovního místa nebo jako věci, které si přejeme.

5. Považujte se za bohaté. Vnější nedostatek vychází vždy z vnitřního nedostatku. Zpravidla se nepovažujeme za osoby bohaté, nýbrž za opomíjené, emocionálně ochuzené a nemilované, a velmi často z toho vyplývá myšlenka, že nám nic nepřísluší. V tomto případě by mělo být naším vůdčím heslem: "Život je úžasný a daruje mi vše, co potřebuji."

6. Peníze nemají žádné emoce, je to jenom prostředek směny. Jakékoliv jejich posuzování pochází z představ jiných lidí.

7. Chceme-li do svého života přitáhnout peníze, je pro úspěch (nebo neúspěch) tohoto přání důležité, co si o penězích myslíme a zda jsou peníze v našem životě opravdu vítány.

8. Nechejte peníze proudit. Nesnažte se peníze, které k vám přicházejí, hromadit a ukládat na horší časy. Tím totiž člověk vysílá energii o tom, že očekává horší časy. Universum tomuto pokynu přesně rozumí a podle zákona rezonance vám na horší časy pošle, tedy přesně ty zážitky, které jste si přáli, aby nastřádané peníze splnily svůj účel. Jestliže jste nuceni snášet mnoho finančních šoků, tedy špatných časů, může to pocházet z očekávání, která máte vůči životu.
Je to stejné jako se zaručenými dietami: Čím více zhubneme, tím více zase následně přibereme, protože tělo si dělá zásoby na horší časy. Podobně tomu je, když se jedná o finanční záležitosti. Pokud jsme právě přežili dobu nedostatku, uděláme si na příště trochu větší úspory, abychom byli připraveni. A příští špatné časy zcela jistě přijdou, protože si je tímto způsobem přejeme.

9. Samozřejmě že si můžeme šetřit peníze na určité věci, např. na bicykl, na dobu důchodu, na nový počítač, na dovolenou, dům nebo auto. S těmito věcmi se pojí radost. Cítíme se bohatí a těšíme se, až v určitém okamžiku tyto peníze dáme opět do oběhu. Zásadní je přitom vědět, že peníze musejí obíhat, aby zůstaly "živé", tedy bohaté na energii.

10. Vlastníme-li peníze, měli bychom myslet také na druhé, kterým se tak dobře nedaří, a umožnit jim, aby s námi naše bohatství sdíleli. To nám přinese nejen radost, ale zároveň nám to poskytne pocit, že si to můžeme díky svému blahobytu dovolit. Ve svých myšlenkách jsme bohatí teprve tehdy, když dokážeme s lehkostí ze svého dávat druhým. Jestliže naopak peníze hamižně shromažďujeme, vyjadřujeme nedůvěru přirozenému toku peněz a nevědomě se odstřihujeme od života. Potom ve skutečnosti nevěříme tomu, že k nám peníze zase přitečou.

* * *

- z knihy Prostě si to přejte, a to s lehkostí; Pierre Franckh


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.