pátek 20. května 2016

Úplněk ve znamení Střelce 21.-22.5. 2016

Úplněk ve Střelci nastane 21.května v 9 hodin 16 minut večer univerzálního času. Nastane necelých 24 hodin před ukončením retrográdní fáze Merkuru, což znamená, že nám tento úplněk povznese naši perspektivu. Události posledních tří týdnů začnou ukazovat mnohem hlubší význam, a to jak nyní, tak i v následujícím měsíci. Co se zprvu nezdálo jako možnost, se s postupujícím časem a nastávajícími událostmi bude stávat čím dál reálnějším. Plány zahozené kvůli nepředvídaným okolnostem ukážou nový potenciál v novém uspořádání. Co jsme si mysleli, že 'víme lépe', nakonec známe jen málo a před námi se zjeví celá plejáda možností, které jsme dříve přehlíželi.

Toto je pozitivní úplněk s povznášejícím naladěním a povzbudivým chováním. Byť nám může přinést i nějakou výzvu, naše odezva udá, jaké budou následující týdny. V konjunkci s retrográdním Marsem nám dodává odvahu a apeluje především na ty, kdo se považují za duchovní bojovníky, kteří prohlédnou svádění podvědomého světa, zatímco žijí ve světě vášní: zaujetí, oživení a okouzleni jeho paradoxní krásou. V tomto úplňku je i nevinnost, zatímco vyzařuje nadčasovou moudrost nasbíranou za celé věky. Spaluje otřepané polopravdy dogmat a poslušnosti vůči víře a formě, osvětluje vitalitu v srdci duše, která hoří touhou po pravdě, boha/bohyni - připravené a ochotné poznat to posvátné zevnitř i zvenku, zezadu i zepředu a ještě blíže, než známe sami sebe.

Černá Luna Lilith, momentálně ve Štíru, nám připomná, že bez temnoty inkoustově temných nebes bychom nikdy neocenili onen úžasný Měsíc. Nemůžeme mít světlo bez tmy. Popírat stíny znamená žít jednotvárný život, okradený o své jádro. Pocity, které odsuzujeme jako špatné nebo negativní, ty, které jsou označovány jako neduchovní nebo 'mimo světlo', jsou také naší součástí, jsou vyjádřením naší divoké povahy, která povstává proti překážkám, trpí, když je potlačována, a je výzvou pro tvrzení, že hezké je důležitější než pravdivé.

Lilith přijímá všechno a všechny, zářící ve své síle a živoucí ve své plnosti. Stojí po boku každé osoby rozervané žalem, uzemněné depresí, rozbité hněvem či zlomené vinou. Dívá se do našich očí a vidí naši duši žhnoucí jak Božskou láskou, tak i posvátným vztekem, sjednocenými v jediném extatickém projevu Života. V kombinaci s plodností tohoto úplňku nám připomíná, že můžeme být jak ukotvení hluboko v duši, tak i zároveň sahat ke hvězdám: míruplné oko uprostřed bouře lidskosti, ve které žijeme své dny.

Za jeden měsíc budeme mít Modrý úplněk ve Střelci, jehož základy vidíme už dnes. Můžeme si zavolat na pomoc Lilith, aby posílila našeho ducha a naostřila naše odhodlání přijmout všechno, co vyvstane mezitím. Tento úplněk nabitý energii a povzbuzením oživí naše srdce, navodí nám pocit dobrodružství tam, kde dosud vládl strach. Připomíná nám, že nejúčinější odpověď životu se rodí z otevřené mysli a srdce, nikoli ze snahy odporovat podmínkám, kterým se bojíme čelit. Každá situace zároveň obsahuje svůj opak, každý problém obsahuje i své řešení, všechny stíny jsou určovány světlem. Jakmile jednou poznáme zblízka vztah mezi polaritami uvnitř a vně, můžeme spočinout uprostřed, posuzovat s jasností a jednat s čistým záměrem největšího a nejodvážnějšího dobra.

- Sarah Varcas

* * *

zdroj: https://www.facebook.com/AstroAwakenings/photos/a.444155599002195.1073741828.441253605959061/1019655981452151/?type=3&theater
překlad: Magda Techetová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.