sobota 17. prosince 2016

Kritika a nepřejícnost odpuzují vaši vlastní hojnost

"Je přirozené mít se dobře a zdrojů je dostatek pro všechny. Ale neustálé myšlenky na nedostatek, myšlenky, které odsuzují lidi, kteří se mají dobře, ve vás vyvolávají rozpor s vašimi vlastními přáními a s tím, co jste vložili do svého tvořivého víru.

Negativní pocity, které máte při pomyšlení na to, že vás někdo jiný o něco obírá, nejsou o tom, že ten někdo MÁ něco, co kvůli němu NEMÁTE vy. Vaše negativní pocity jsou v každém jednom případě o tom, oč se vy sami obíráte ve chvíli, kdy daný negativní pocit vzniká. A co je ještě důležitější, kdybyste nebyli žádali o hojnost díky svým zážitkům a kdyby ta hojnost už nevířila ve vašem víru a nečekala, kdy ji přijmete, neměli byste negativní pocit z toho, že se o ni připravujete.

Pokud chcete mít vy sami finanční dostatek, musíte se z něho těšit všude, kde ho uvidíte.
Pokud chcete mít sami větší hojnost nebo pokud ji přejete někomu jinému, na kom vám záleží, nemůžete kritizovat lidi, kterým se daří. Když cokoliv kritizujete, odsuzujete nebo proti tomu bojujete, aktivujete vibrace, které protiřečí tomu, co chcete. Platí to vždy a bez výjimky.

Kdykoli něco kritizujete nebo proti něčemu bojujete, bráníte si dostat se do svého víru. Mylný předpoklad, že můžete kritizovat úspěšné lidi a přitom být sami úspěšní, vám brání dostat se do víru hojnosti, a mít tak blahobyt, jaký si zasloužíte. K úspěchu se nemůžete dopracovat kritikou. K blahobytu se nemůžete dopracovat odsuzováním. Negativní pocity, které máte, když jste zklamaní, naštvaní nebo rozhořčení, poukazují na vaše rozporuplné myšlenky. Protiřečíte vlastnímu úspěchu. Bráníte si v hojnosti. Kladete odpor souladu se Zdrojem. Bojujete s vírem, který obsahuje vše, co hledáte."

* * *

- z knihy Klíč ke všem vztahům, Esther a Jerry Hicks 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.