sobota 8. dubna 2017

Retrográdní fáze Merkuru ve znamení Býka (9.4. - 3.5. 2017)

Planeta Merkur vládne všem typům komunikace a věci v této oblasti se brzy pomátnou. 9.dubna začne retrográdní fáze Merkuru a potrvá až do 3.května. Jako by vše nebylo už tak dost těžké, kosmos se rozhodl nám život ještě zkomplikovat. I když retrográdní fází prochází mnohé planety, nejčastěji slyšíváte o té Merkurově. Je to proto, že v jeho případě tento jev postihuje každého, bez ohledu na jeho astrologické znamení. 
"Tento jev je jeden z mála, který má dopad na všechny stejně a jeho vliv je vždy znatelný." píše Susan Millerová. "Jakmile si začnete všímat událostí ve svém životě v těchto fázích, brzy uvidíte, jak důležité je být si tohoto vlivu vědomi."
Během retrográdní fáze Merkuru se můžete "těšit" například na nedorozumění, omyly nebo problémy související se slyšením, mluvením, učením se, čtením, úpravami, hledáním, vyjednáváním, prodejem, koupí, cestováním, doručováním zásilek nebo s čímkoli, co souvisí s počítači a telefony. 
"Když je tato planeta v retrográdní fázi, mají věci v této oblasti sklon vymknout se kontrole." říká Millerová.

Je tu také překryv mezi obdobím retrográdní fáze Merkuru a Venuše. Retrográdní fáze Venuše, která končí 15.dubna, může mít vinu na tom, že jste přehnaně impulzivní a máte zesílené pocity lásky a touhy, které nemusejí nutně souviset s realitou. Během šestidenního překryvu může dojít k problémům v mezilidské komunikaci, což může být jak požehnání, tak i pohroma, v závislosti na tom, jak se na to podíváte. Pokud impulzivně pošlete zprávu svému bývalému milenci či milence a tato zpráva jim vlivem Merkuru nepřijde, je to spíše dobře. Ale stejně tak se může stát, že pošlete takovýto žhavý text někomu jinému, třeba svému šéfovi. Raději na to ani nemysleme.

Retrográdní fáze Merkuru začíná v tvrdohlavém zemském znamení Býka, což znamená, že se náš život zpomalí a bude ještě více frustrující než obvykle. Buďte velmi praktičtí, co se týká hledání řešení, a dávejte si pozor na limity ve svém čase a penězích. Peníze často hrají velkou roli v problémech, které vznikají v retrográdních fázích Merkuru, když se nachází v zemském znamení.
Merkur naštěstí 20.dubna přejde do znamení Berana. 

V roce 2017 nastane retrográdní fáze Merkuru čtyřikrát, přičemž začne nový devítiletý cyklus. Během tohoto času můžete očekávat, že do vašeho kruhu vstoupí noví lidé a nové situace, kteří mohou určit směr vašeho života v následujících devíti letech. I když to v nás může vyvolávat pocit tlaku, neboť devět let je dlouhá doba, Merkur nám může přinést do života takové proměny, jaké jsme si ani neuměli představit, což může být velmi dobrá věc. 

Abyste měli co nejhladší průběh této retrográdní fáze Merkuru, nedělejte pokud možno žádné velké a důležité kroky, nepodepisujte smlouvy, ani se nevydávejte do nových dobrodružství. Millerová také píše, že by bylo dobré nepodstupovat v tomto období operace, nejsou-li nutné. 

To, že v tomto období můžete mít problémy s lidmi, neznamená, že jsou tito lidé neupřímní. Nikdo z nás nemůže předvídat, jaké podmínky nastanou. Pokud začínáte novou práci, možná prostě nedostanete přímo tu pozici, kterou jste čekali. Pokud jste manažer, můžete mít problémy s výběrem té pravé osoby pro danou práci, a tak raději počkejte, než někoho najmete. Pokud kupujete dům, mohou se problémy objevit až později, zcela nečekaně. 

Dobrou zprávou je, že tato fáze planety Merkur ovlivňuje nás všechny a jsme v tom tedy všichni společně. A až do srpna si tím nebudeme muset procházet znovu.




* * *

zdroj: https://www.bustle.com/p/mercury-retrograde-for-2017-starts-april-9-in-taurus-things-are-about-to-get-complicated-48674
překlad: Magda Techetová 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.