pátek 2. června 2017

Proč se stále nemohu oprostit od předchozího vztahu?

"Vaše srdce má paměť na lásku. Ta v něm zůstává do té doby, dokud nezačnete milovat někoho jiného. I když vás rozchod s předchozím partnerem bolel, pokud jste ho opravdu milovala, pokud jste spolu sdíleli hluboký cit, přestože jste si někdy způsobovali bolest, pak někde v koutku srdce vaše láska k němu přetrvává.

Vaše srdce miluje. Nedělá rozhodnutí. Vaše srdce buď otevřené je, nebo není. Jestliže je otevřené a milující, zůstane to tak, dokud nenajdete někoho, s kým bude váš vztah přinejmenším stejně intenzivní a hluboký.

Nemějte pocit viny, že stále milujete svého bývalého přítele, přestože víte, že být bez něj je pro vás lepší. Potřebujete najít nejméně tak velkou a intenzivní lásku, jakou jste prožívali spolu, abyste na něj mohla zapomenout. Může to být láska k novému muži, láska k sobě či láska k Bohu.
Někteří lidé stráví 30 let s láskou k někomu, kdo zemřel, nebo milují někoho, kdo je opustil a od té doby ho neviděli. To proto, že si nedovolili otevřít se tak, aby mohli znovu prožít tak velkou lásku."

* * *

- z knihy Když jde o muže, David Deida

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.