čtvrtek 5. července 2018

Karetní výklad strážných andělů pro červenec 2018

Milí přátelé,

červenec pro nás bude silným měsícem - už z planetárního hlediska je to patrné. Během července bude šest planet a dalších vesmírných těles v retrográdní fázi a k tomu nastanou také dvě zatmění - zatmění Slunce 13.7. a pak také zatmění Měsíce 27.7., který bude ve fázi superúplňku - bude se jevit o něco větší a jasnější. Tento měsíc pro nás bude časem hluboké sebereflexe a poznávání vlastního nitra, v němž leží mimo jiné také příčiny mnoha našich problémů, které máme ve svém vnějším životě. Není to ale nic tragického nebo hrozivého. Je to sice silné období, ale pro nás a náš život velmi přínosné. Místo toho, abychom se hněvali na vesmír za to, co se to zase děje, si raději uvědomme, že se jedná o velkou příležitost změnit něco, co bychom jinak nezměnili, a že to všechno má svůj význam, který slouží našemu nejvyššímu dobru. A především si buďme vědomi toho, že všechno, co se děje, je odpovědí na naše vlastní modlitby a je také zcela v souladu s naší vlastní vůlí. Přestože ne všechno jsme si vyloženě přáli, v určitém smyslu to k naplnění našich přání napomáhá. Nic se neděje jen tak a v cestě každého z nás se objevuje vždy přesně to, co právě potřebuje - ať už tomu rozumíme nebo ne. 

- Magda

* * *

Výklady pro jednotlivé týdny se mohou vzájemně překrývat a nejsou proto přesně omezeny konkrétními daty. Stejně tak se doba trvání toho kterého významu může u každého z nás individuálně lišit. Při čtení výkladu věnujte pozornost také svému vlastnímu osobnímu vedení, které konkrétněji doplňuje toto společné a které přichází ve formě nápadů, myšlenek, pocitů, vizí, slov, synchronických událostí apod. Pro výklad používám Tarot strážných andělů od Doreen Virtue a Radleigho Valentinea.

Pro první červencový týden je tady karta Otevřete své srdce. V tradičním tarotu je to karta Zamilovaných, která vypovídá o vztazích našeho srdce a o lásce, která je jejich základem. V souvislosti s nynějším obdobím je to pro nás poselství o tom, že problémy v našich vztazích, ať už milostných, přátelských, rodinných, kolegiálních či jiných, mohou pocházet z našeho uzavřeného srdce, které se bojí, že když se otevře, okamžitě ho někdo nebo něco zraní. Tento strach vychází z našich předchozích špatných zkušeností s lidmi a také s mnoha zklamáními, kdy jsme si něco přáli nebo něco očekávali, a ono se to pak nestalo. Všechny tyto situace nabouraly naši víru v život a přiměly nás dávat si pozor, neustále se bát o své bezpečí a snažit se mít naprostou kontrolu nad vším, co se v našem životě děje, abychom si sami zajistili to, co chceme, když nám to život přece tolikrát nedal. Karta Otevřete své srdce nás vyzývá k obrovskému kroku, který se nám samozřejmě nemusí podařit hned, ale vyžaduje nějaký čas - chce po nás, abychom se přestali řídit podle minulosti a přestali předem podkopávat svou budoucnost jen kvůli starým zklamáním. Chce po nás, abychom se uvolnili, abychom nechali vyplout staré bolesti na povrch a přestali si je v srdci držet jako ochranný štít. Neznamená to, že přestaneme cítit strach - ten budeme mít pořád, je to normální - ale že si jím už nenecháme řídit svůj život. Přestaneme se řídit pochybnostmi a přizpůsobovat každý svůj krok strachu a úvahám "co když" a "co kdyby". Čím ochotnější budeme pustit oteže a nechat vše plynout tak, jak má, tím snáze tímto obdobím proplujeme. A čím více se budeme bránit a snažit se zachovat si svou obranu, tím větší síla bude nutná k jejímu prolomení. Není to nic proti nám ani naší vůli. Je to odpověď na naše vlastní modlitby. Přejeme-li mít krásné, naplňující vztahy, musíme odhodit to, co nám v nich brání. 

Na druhý týden nám vychází Trojka Citů, která nám připomíná, že život jsme sem nepřišli protrpět. Vyzývá nás k tomu, abychom se v životě více radovali a trávili čas s lidmi, s nimiž je nám opravdu dobře, činnostmi, které nás opravdu činí šťastnými. Mnozí z nás si nedovolují skutečně se z něčeho těšit - nejčastěji kvůli své neschopnosti nebo neochotě přijímat. Stále ještě přetrvává zakořený názor, že chtít něco pro sebe je špatné a že v pořádku je jen dávat a pomáhat druhým. Pokud patříme mezi ty, kdo ve svém nitru toto přesvědčení mají (i když o tom třeba ani nevíme), budeme v tomto období vedeni ke změně. Často jsme k této změně vedeni skrze začínající nebo zhoršující se zdravotní či citové problémy, kdy jsme už natolik vyčerpáni, že už prostě víc dávat nemůžeme a prostě MUSÍME přijmout to, co potřebujeme. Tak jako nemůžeme pouze vydechovat, ale musíme se i nadechovat, funguje úplně stejně dávání a přijímání. Život ve strádání nikomu nepomůže. Máme-li druhým skutečně pomáhat, musíme se nejprve dobře starat sami o sebe. Pokud náš život překypuje hojností, pak nám dávání a pomáhání jistě nečiní problém. Jestliže však dáváme a pomáháme na svůj vlastní úkor, je jedno, jak ušlechtilé je to vůči druhým - vůči nám je to zlé. A my jsme stejně tak důležití jako každý jiný člověk. 
Co se týká našich vztahů, máme si dovolit trávit čas s lidmi tak, abychom se během něj i radovali. Spousta z nás dává přednost těm, v nichž jen řeší problémy a pomáhají, ale ve kterých není prostor pro radost nebo uvolnění. Je to pak jen další práce, další výdej energie místo příjmu a dobití baterek. Naše vztahy, byť v nich čas od času přirozeně nějaké problémy řešíme, by nás měly naplňovat a stejně tak, kolik do nich vkládáme, by nám měly také mnoho přinášet nazpět - pocity radosti, sounáležitosti, sdílení a podpory. Dovolme si tedy věnovat čas i lidem, kteří problémy neřeší, ale se kterými můžeme prožít mnoho radostných chvil a zapomenout na chvíli na všechno ostatní. 
Nejsme-li schopni se takto uvolnit, opět nám život pošle do cesty takové podmínky, které nás to naučí.

Pro třetí týden je tady Trojka Hojnosti - karta tvořivosti, vnitřního rozvoje a růstu. Nabádá nás k tomu, abychom začali své myšlenky a pocity zpracovávat - nejlépe nějakým tvořivým způsobem. Může to být psaní, malování či kreslení, šití, focení, nebo třeba nová dekorace domova. Podstatou tohoto poselství je ponořit se do nějaké konstruktivní činnosti, během které zapomeneme na bouři myšlenek a pocitů, ve které jsme se mohli začít ztrácet. Tvořivá činnost je forma meditace - vrací nás zpátky do vlastního středu. 
Rovněž je to poselství pro ty z nás, kdo mají sklon se zanedbávat a stavět se na poslední místo, aby to v tomto období změnili a dopřáli čas a energii sami sobě. V souvislosti s tvořivostí to může být inspirace k proměně či oživení svého vzhledu - účesu, šatníku nebo třeba jen doplňků. Nejedná se o žádnou malichernost - investovat do sebe samých a do toho, jak se sami ve své kůži cítíme, je důležité. Nemusíme utrácet žádné peníze, stačí si třeba jen jinak upravit vlasy, jinak se namalovat nebo si vyrobit zajímavý náramek z věcí, které už máme doma. Kreativitě se meze nekladou. 
Hlavní je, aby nás to, co budeme dělat, opravdu těšilo, a aby nám to pomohlo odpoutat se od myšlenek a pocitů, v nichž jsme se topili, a znovu našli klid. Tak se také uvolní všechno, co jsme se snažili pevně držet ve svých rukou a neustále to kontrolovat, a tok naší energie i náš život samotný se budou moci zase konečně pohnout. 
Naše snaha věci znehybnit, aby se nestalo něco ještě horšího, je bohužel zcela kontraproduktivní. Jsme-li v emoční a myšlenkové křeči a snažíme se všechno ovládat, je to jako postavit bariéru tekoucí řece - voda se bude jen hromadit a hromadit, dokud se nevylije jinudy a nezpůsobí mnohem větší, zbytečné problémy. Stejně jako vodu, aniž život nemůžeme prostě zastavit. Poteče dál, ať chceme nebo ne, a pokud si přejeme, aby bylo všechno co nejlepší, uděláme nejlépe, když ho necháme přirozeně plynout a budeme se řídit vlastní intuicí namísto obav. 

Pro závěrečný červencový týden je tady Eso Citů, které nám říká, že se nám podaří znovu vnést lásku a štěstí do svého života. Je k tomu však potřeba učinit všechny ty změny, k nimž jsme byli vedeni v předchozích týdnech. 
V tomto týdnu budeme mít onen superúplněk - čas, kdy budeme nejen ze svého života, ale hlavně ze svého nitra propouštět všechno, co už nám neslouží a co nám dokonce škodí nebo ubližuje. Bude to období, kdy si uvědomíme, jak hodnotný náš život skutečně je, a také to, že si nezasloužíme všechno to zbytečné trápení, které si sami způsobujeme svým myšlením a vnímáním. Budeme vyzváni k tomu, abychom se vzdali své neustálé obrany a vlády strachu, abychom se uvolnili a abychom dovolili vlastnímu životu konečně svobodně plynout. 
Tato karta symbolizuje nové začátky v citové oblasti. Může to znamenat nové vztahy nebo znovu obnovenou lásku v těch, které již máme. Může to znamenat i to, že budeme zkrátka šťastnější, i kdyby se vůbec nic nezměnilo. Může to znamenat nalezení nového domova nebo také pocit domova v našem vlastním srdci bez ohledu na to, kde se zrovna nacházíme. Může to znamenat citové naplnění z práce, které se věnujeme, nebo z činnosti, kterou vykonáváme. Každopádně je to probuzení nové lásky a pocitů štěstí v našem srdci, a to bez ohledu na vnější podmínky. Věci kolem nás se mohou změnit, ale také nemusí - a přece můžeme být šťastní, ať už to bude jakkoli.
Dovolme si tedy oprášit své srdce od starých nánosů a vpustit do něj novou lásku. Protože k tomu bylo naše srdce stvořeno. 

* * *



Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.