sobota 27. dubna 2019

Naučte se tolerovat špatnou náladu

"Někdy se necháváte silně ovlivnit tím, jakou mají druzí lidé náladu. Je to pochopitelné, protože velká část z vás patří mezi vysoce empatické a citlivé osoby, takže je pro vás v podstatě nemožné nepocítit změnu nálady druhého člověka, zvlášť pokud se jedná o někoho, kdo je vám velmi blízký. Cítíte se být jeho náladou zasaženi a mnohdy také zranění.

V takových situacích je třeba si pamatovat, že hodný člověk nepřestane být hodný jen proto, že má špatnou náladu. I kdyby řekl nebo udělal věci, které nejsou úplně šťastné nebo radostné, neznamená to, že přestal být hodný nebo milující. Je to prostě projev jeho momentálních emocí nebo myšlenek, a s těmi občas bojuje KAŽDÝ člověk.

Je velký rozdíl, když se někdo chová nepříjemně schválně a když se tak chová zkrátka proto, že to z něj vytryskne (a vůbec to nemusí souviset s vámi). Naučte se tolerovat a odpouštět tuto bolest, kterou vám vaši blízcí nikdy nechtěli způsobit. Naučte se neočekávat, že budou všichni vždycky dokonalí a nečekejte to ani od sebe. Sami víte, jak vám je, co se vám honí hlavou a co říkáte či děláte, když je vám mizerně. A i v případě, že se vy sami umíte velmi dobře ovládat, si jistě vzpomenete na časy, kdy tomu tak nebylo a kdy jste se to také teprve učili, tak jako nyní vaši blízcí. Změny nálad zkrátka patří k vaší lidskosti.

Souciťte s duševním i fyzickým rozpoložením sebe i druhých. Nedovolte, aby dočasný výkyv nálady zbytečně poničil váš jinak krásný a zdravý vztah, jen proto, že se vaše ego nechá unést a bude si všechno vztahovat na sebe, jako by bylo středem vesmíru. Uvolněte se a dovolte sobě i druhým mít prostě občas špatnou náladu. Naučíte-li se takto přijímat sebe samé i druhé i s jejich lidskostí, místo abyste proti ní pořád bojovali, dosáhnete velké svobody a také mnohem většího štěstí a lásky ve svých vztazích, v nichž budete moci být vy i druzí plně sami sebou, protože budete vědět, že jste milováni a chápáni i ve svých slabších chvílích." 

* * *

- Poselství andělů, Magda Techetová


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.