pátek 12. dubna 2019

Po čem muži touží od svých partnerek

Pokud jste četli můj článek Po čem ženy touží od svých partnerů a jednáte podle něj, pak musí být vaše partnerka šťastná. Statisticky to byl asi nejúspěšnější článek, který jsem zatím napsal. Chlapi, být moderními rytíři vám opravdu poslouží! 
Ale i muži mají své touhy. A pro ženy není zase tak těžké poznat, co si muži přejí, že ano, dámy?
Ale počkejte, není to to, co myslíte. Přestože typický muž opravdu často myslí na sex, není to všechno, co si od své partnerky přeje. 
Dámy, vy dovedete opravdu dobře rozpoznat, co se vašemu partnerovi líbí. Pokud jde o schopnost naladit se na druhého, v tom muže dalece předčíte. Pokud však chcete, aby se i váš muž cítil milovaný a v bezpečí ve vašem vztahu, doporučuji vám zaměřit se na následující tři věci, které si muži nejvíce přejí od svých partnerek. Neříkám, že to tak mají všichni, ale většina ano.

* * *

1. MUŽI PRAHNOU PO UZNÁNÍ
Obecně jsou muži vychováváni coby poskytovatelé a ochránci pro své rodiny. Jsou široce naladěni na řešení problémů, ať už v práci nebo doma. Identita muže úzce souvisí s jeho schopností uspět v těchto oblastech. Většina mužů se může přetrhnout, jen aby se dobře postarala o svou rodinu. Přejí si však od svých partnerek alespoň trochu uznání.
Někdy všechno pokazíme, protože se snažíme partnerčin problém hned řešit, místo abychom jí prostě naslouchali. Frustruje nás, když naše snaha vám pomoci nefunguje, a často se kvůli tomu stáhneme. Muži špatně snášejí selhání. A pokud navíc slyší od své milované spoustu kritiky, stáhnou se ještě víc. 
Jak tedy můžete svému partnerovi pomoci, aby se nemusel stáhnout? Uznejte jeho snahu starat se o vás a vaši rodinu. Muži to velmi potřebují. Je to forma ocenění a uznání jejich hodnoty. 
Určitě vám bude naslouchat mnohem raději a bude vám věnovat mnohem větší pozornost, když se mu dostane uznání za to, že dělá svou práci dobře. Možná to zní nefér, protože i vy děláte mnoho práce a uznání by mělo být oboustranné. S tím souhlasím. Přesto je však uznání pro muže klíčové, často mnohem více než pro ženy. 

2. MUŽI POTŘEBUJÍ POZORNOST
V počátku vztahu si muž a žena poskytují mnoho pozornosti navzájem. Později, když mají děti, se tato pozornost rozděluje. Pouto mezi matkou a dítětem bývá často silnější než mezi otcem a dítětem. Je to proto, že žena dítě nosí a má primární zodpovědnost za péči o dítě. Její emocionální potřeby jsou přitom snadno uspokojeny poutem, které má se svým dítětem.
Muži se však často potýkají s těžkostmi, když dojde na rodičovství. Líbí se jim, že jsou tátové, ale velmi jim chybí čas trávený o samotě s jejich milovanou partnerkou. Někteří bojují i s menší žárlivostí. Muži potřebují od žen, které milují, dostatek pozornosti.
Některé ženy se možná při čtení těchto řádků naštvou nebo pocítí tlak. Jako byste už tak neměly minimum energie a času, ještě se tak starat o dalšího člověka! Ano, to chápu. Obzvlášť pokud vám váš drahý příliš nepomáhá. (Je-li to tak, dejte mu přečíst můj předchozí článek. Je čas, aby se chopil svého podílu na hře.)
Hlavní pointou je zde to, že muži se nijak neliší od žen co se týká potřeby pozornosti. I muži ji potřebují! Ne moc. Jen tak, aby věděli, že v nich vidíte více než dalšího rodiče. Potřebují vědět, že v nich vidíte především muže, který vás stále miluje a je s vámi rád.
Když si vyčleníte čas také pro svého muže, pocítí něco, co pravděpodobně ani nebude umět popsat slovy. Bude se cítit chtěný, důležitý a propojený s vámi. 

3. POTŘEBA EROTIKY
Většina žen si myslí, že právě zde začínají mužské touhy. Jako bych to slyšel: "Aha, já to věděla! Muži touží po sexu!" Ještě než však začnete činit závěry, podívejme se na téma erotiky trochu blíže. 
Erotika je odvozena z latinského slova eros řeckého původu a znamená prostě "sexuální lásku". Většina mužů u svých partnerek touží po eroticko-sexuální lásce. Často to slýchám od mužů ve své poradenské praxi.
Muži a ženy jsou v oblasti intimity velmi rozdílní. Obecně vzato, žena potřebuje cítit blízkost se svým partnerem předtím, než spolu mají sex. Naproti tomu muž cítí blízkost se svou ženou po sexu. To může sexuální intimitu opravdu velmi komplikovat. Bohužel je to jeden z důvodů, proč se páry od sexuální blízkosti odvracejí. Je to smutný trend.

* * *

TIPY, JAK NAPLŇOVAT POTŘEBY MUŽE

Pokud jde o potřeby vašeho partnera, zde je pár doporučení, která můžete zvážit:
  • Naplnění jeho potřeb nevyžaduje mnoho času.
  • Nemusíte to dělat neustále. Trocha uznání a pozornosti během dne naprosto stačí. A erotické jiskření v průběhu týdne bez problémů udrží rytmus.
  • Překvapte ho!
  • Pokud má váš partner problémy v práci, je obzvláště důležité pomoci mu svým uznáním.
  • Uznání, pozornost a erotiku mu můžete dát všechny naráz. To asi není třeba rozvádět.


CO UDĚLÁTE DÁL?
Když teď rozumíte třem základním tužbám svého partnera, co plánujete dělat dál? Proč většinu žen není žádný problém svého muže uznávat a věnovat mu pozornost. S erotikou to bývá komplikovanější. 
Klíčem je někde začít. Zapracujte na vytrvalosti. On si možná hned ničeho nevšimne. A pokud ano, asi na to nic neřekne. (Je to přece chlap!) Ale postupem času na něm uvidíte rozdíl. Starostlivost a péče je vzájemná. Opětovat laskavost je součástí naší lidské povahy. 

* * *

MÉ PŘÁNÍ PRO PÁRY
Přeji všem párům, aby v rámci svých vztahů navzájem uspokojovaly své tužby. 
Chlapi, budete-li předvídat, iniciovat a vyjadřovat obdiv k ženě, kterou milujete, bude spokojená. 
Dámy, pokud se naladíte na potřebu uznání, pozornosti a erotiky svého muže, bude spokojený. 
Páry, v nichž si partneři navzájem vycházejí vstříc a naplňují své touhy, jsou vždy spokojené!

- Don Olund

* * *

zdroj: https://www.donolund.com/what-men-crave-women-love
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.