neděle 30. června 2024

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 1. do 7.7. 2024

Milí přátelé, 

v uplynulém týdnu jsme byli vedeni k celkovému uvolnění a k tomu, abychom dopřáli prostor také svým záležitostem, které jsme se možná snažili úzkostlivě hlídat a dohlížet na jejich průběh. Ať už se nám to podařilo či nikoli, i nadále nám tento přístup bude prospěšný. Je třeba mít důvěru v Božskou Moudrost, která zdaleka přesahuje naši osobní a která je nám neustále k dispozici a poskytuje nám řešení a možnosti, na které sami svým rozumem nedokážeme přijít. Měli jsme za úkol dovolit i ta řešení, o kterých nevíme a která sami nevymyslíme, ale která jsou zcela možná a reálná. Pokud se nám alespoň trošku podařilo chvílemi nesvazovat své záležitosti vlastním strachem, jistě jsme již postřehli první známky pozitivního posunu a rozvoje. Čím větší mír chováme ve svém vlastním nitru, tím více se bude odrážet okolo nás - a to je náš úkol i nadále. Couvající měsíc je pro práci se svým nitrem ideální fází.

- Magda

* * *

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Moudrost Avalonu (Wisdom of Avalon; Colette Baron-Reid)
  • Šepoty lásky (Whispers of Love; Angela Hartfield)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *


Z Tarotu strážných andělů nám pro první červencový týden vyšla karta Obraťte se do svého nitra. Tou jsme vedeni ke zklidnění své mysli, emocí i k relaxaci těla, stejně jako k činnostem podporujícím náš vnitřní mír a vnímání naší intuice. Hlavním významem této karty bývá právě setrvávání ve svém vlastním nitru a k věnování pozornosti našemu vnitřnímu světu, spíše než abychom se zaměřovali na svět kolem nás a snažili se ho řešit. V podstatě nám Nebesa radí, abychom se v tomto týdnu nepouštěli do nějakých větších akcí či rozhodnutí, nejsme-li k tomu přímo vedeni, ale spíše zůstávali zakotvení sami v sobě a nenechali se vtahovat do chaosu, který se může okolo nás vyskytovat. Sami sobě, svému životu i druhým lidem nejvíce pomůžeme, když nyní budeme věnovat čas péči o své vlastní nitro - zvláště pokud jsme v poslední době zůstávali vyčerpaní starostmi, úkoly, náročnými vztahy nebo i nepříjemným počasím. Nastal čas obnovit opět rovnováhu mezi výdejem a příjmem energie. Nebudeme-li tedy v konkrétní situaci vedeni k tomu, abychom jednali, máme být nyní spíše pasivní a když už se do něčeho pustíme, máme si to nejprve sami v sobě dobře zvážit. Ne všechno je tak akutní, jak to může vypadat.

Ze sady Moudrost Avalonu jsme dostali kartu Rozrušení. Ta obvykle předznamenává období chaosu, během něhož se věci přeuspořádávají, tak aby vzniklo něco nového. Týká se to záležitostí, které nejsou vystaveny na pevných základech; vztahů, které jsou založeny na falši, přetvářce, nezdravém sebeobětování apod; fyzických či duševních návyků, které nám škodí... zkrátka všeho, co ve skutečnosti nefunguje, a nebo to funguje jen za příliš velkou cenu. Karta Rozrušení nám připomíná, že někdy do našeho života zasáhne obdobná síla, která nám po dlouhých horkých dnech přináší uvolnění a osvěžení, byť v doprovodu bouří a různých nepříjemných vlivů. Je to síla, která nám přináší očištění, rozbourání nefunkčních základů a přípravu pevné nové půdy pro vystavení nových, jež nám budou sloužit. Přestože nám chaos není příjemný, protože chceme mít všechno jisté, abychom se cítili bezpečně, někdy je tato síla pro náš život potřebná a nakonec sami pochopíme, v čem všem nám pomohla.
Pokud se tedy v blízké době setkáme s nějakou formou rozrušení, pokusme se jí dát prostor, o který se hlásí, a dovolit, aby nás navedla novým směrem. Neciťme se ukřivděně a neberme tyto ne zrovna příjemné okamžiky jako "naschvály" ze strany Nebes. Sami dobře víme, že i mnohé nepříznivé okolnosti nám v životě nakonec pomohly k něčemu dobrému a důležitému.
Naši andělé jsou neustále s námi a chrání nás i vše, co máme rádi. Požádejme je tedy o vedení a podporu, kdykoli budeme potřebovat.

Ze sady Šepoty lásky jsme dostali kartu Jádro věci. Ta nám říká, že ne všechno je tak, jak se nám zdá, a že se máme dívat více pod povrch, než abychom se nechali unést vnějším dojmem. V kontextu výkladu nám Nebesa radí, abychom nereagovali impulzivně a nenechali se strhnout silnými emocemi, budeme-li činit nějaké rozhodnutí. Přestože je zcela lidské prožívat silné emoce, neměli bychom se jimi nechat ovlivňovat, pokud právě stojíme před nějakým důležitým rozhodnutím. Často pod jejich vlivem vidíme věci zkresleně, vztahujeme si věci na sebe, nebo si o dané záležitosti vytváříme svůj vlastní názor a pohled, který však nemusí odpovídat skutečnosti. Necháme-li se ovládnout impulzivními emocemi, můžeme napáchat zbytečné škody, které jistě nejsou v našem zájmu. První karta tohoto výkladu nás proto vede k technikám zklidňování mysli, k meditacím, ke zdravé práci se svými emocemi i myšlenkami, a ke zdravé rozvážnosti v případech, kdy se budeme muset o něčem rozhodovat.
Přestože můžeme mít nutkání co nejrychleji všechno vyřešit a "rozseknout", Nebesa nám radí, abychom to nedělali - ne, dokud v sobě neobnovíme svůj vnitřní mír, čistou mysl a srdce naladěné na naši klidnou intuici místo zběsilých emocí. Ať už se setkáme s čímkoliv, máme mít na paměti, že prvotní dojem z daného dění nemusí odpovídat realitě, a tím tedy ani naše reakce nemusí být adekvátní. Raději věnujme nejprve čas svému zklidnění, obnovení vnitřní rovnováhy a také zjištění více informací. Nevíme-li všechny potřebné informace o dané záležitosti, nemá smysl spěchat a činit unáhlené kroky, které by nám přinesly ještě další a zcela zbytečné problémy a nedorozumění.

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu se můžeme setkat s určitými vlivy, které mohou narušit náš pocit jistoty a které nás povedou k přehodnocení některých věcí, které jsme již považovali za jisté nebo samozřejmé. Tyto vlivy přitom nemusejí být vyloženě "negativní" - můžeme prožít i něco krásného, co nám otevře oči a změní náš pohled na svět... i na sebe samé.
Pokud se setkáme s něčím, co nám nebude právě příjemné, nemáme upadat do strachu, ani se honem snažit všechno vyřešit a objasnit. Ponechme si čas na rozmyšlenou, na nic nespěchejme, ani nevyvíjejme nátlak na osoby či situace v našem životě.
Místo abychom řešili své okolí, soustřeďme se na své vlastní nitro, uvolněme z něj všechnu tíhu, strach, stres a napětí, a obnovme tak spojení se svou intuicí, kterou dost možná doposud přebíjely naše silné emoce. Jakmile dosáhneme vnitřního míru, čisté mysli a klidného srdce, můžeme zdravě a objektivně posoudit své záležitosti a učinit skutečně moudrá rozhodnutí.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.