neděle 6. října 2024

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 7. do 13.10. 2024

Milí přátelé, 

v uplynulém týdnu jsme byli vedeni k propouštění starých zátěží a k odlehčení své duše. V tomto duchu máme pokračovat a učinit svou prioritou myšlenkový i emoční klid, alespoň v rámci možností. I myšlenky plné strachu, hněvu či nedůvěry představují formu tíhy, která nás stahuje dolů a která se samozřejmě promítá i do tíhy emocí, které v nás náš způsob myšlení vyvolává. Dělejme si tedy pravidelně čas na meditaci a relaxaci, ať už v jakékoli podobě, která nám osobně nejvíce pomáhá - někomu vyhovuje se v klidu posadit, poslouchat uklidňující hudbu a přemítat, někdo se ponoří do kreativní činnosti, při které zapomene na všechno ostatní, jiným zase pomáhá fyzické cvičení. Myšlenkový a emoční klid nám umožní jasněji vnímat svou intuici, která nás v pravý čas popostrčí k těm správným krokům ve směru našich přání a cílů. Přirozeně je to také důležité pro naše duševní a fyzické zdraví, na nichž stojí celý náš život i jeho jednotlivé oblasti. Budeme-li dobře pečovat sami o sebe, budeme pak také moci dobře fungovat, vnímat a jednat, což přirozeně povede k těm nejlepším možným výsledkům.

- Magda


* * *

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Karty skryté moudrosti (Colette Baron-Reid)
  • Andělé Atlantidy (Angels of Atlantis; Stewart Pearce)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Z Tarotu strážných andělů jsme pro druhý říjnový týden dostali Čtyřku Myšlenek, která nás vede k již zmíněnému myšlenkovému klidu. Vychází obvykle v obdobích, kdy nás naše vlastní myšlenky přehlcují a mnohdy se stále více vyhrocují, až nám začnou zkreslovat naše vnímání a někdy nás i dovedou k unáhleným krokům a přehnaným reakcím. Abychom se tedy vyhnuli zbytečným dramatům a neviděli věci horší, než jaké jsou, vedou nás Nebesa k tomu, abychom dané situace úplně přestali řešit a donekonečna rozebírat a místo toho soustředili svou myšlenkovou energii na něco užitečného a upokojivého. Může to být kreativní činnost, úklid domova (který nám často pomůže současně uklidit si ve svém vlastním nitru), psaní deníku, příjemný rozhovor s dobrým přítelem, hra či sledování pěkného filmu, apod.
Opět se nám zde vrací téma o tom, že naše vnitřní rozpoložení a energetické naladění ovlivňuje svět kolem nás i způsob, jak ho vnímáme a jak na něj reagujeme, a že místo abychom plýtvali silami na snahu měnit okolí (nad kterým nemáme moc), můžeme se soustředit na změny v sobě samých, neboť moc o sobě rozhodovat máme. Obvykle právě tehdy, když přestaneme analyzovat a kontrolovat své okolí a zaměříme se místo toho sami na sebe a své nitro, se mnohé věci okolo nás začnou přirozeně měnit spolu s námi.
Tato karta nám také doporučuje fyzický oddech a dostatek odpočinku, neboť vystresované napjaté tělo může mít také podíl na našem vyhroceném vnímání situací a myšlenkovém neklidu.

Z Karet vnitřní moudrosti nám vyšla Našeptávačka ducha, která představuje hlas naší intuice - našeho Vyššího Já, které ví, kudy a jak se dostaneme tam, kam potřebujeme, a vede nás krok za krokem, pokud jí to dovolíme a pokud jí dokážeme naslouchat. Schopnost vnímat svou intuici je však podmíněna schopností naladit se na své nitro - což může být problém, jsme-li přehlceni svými myšlenkami a emocemi (viz. první karta). V tomto smyslu navazuje na kartu předchozí a potvrzuje nám, že dopřejeme-li si tolik potřebné vnitřní zklidnění, brzy dostaneme odpovědi, které si přejeme najít, a vyjasní se nám, co a jak je třeba podniknout - a nebo zda vůbec máme něco podnikat. Některým situacím prospěje právě to, že do nich zasahovat nebudeme a nebudeme je zatěžovat svým strachem a snahou řídit jejich vývoj. Mějme důvěru, že je v pořádku se pustit, odevzdat své situace do rukou Nebesům a že v pravý čas dostaneme přesné vedení, bude-li třeba, abychom se do řešení zapojili.

Ze sady Andělé Atlantidy jsme dostali kartu archanděla Michaela s názvem Já jsem přítomnost. Je na ní vyobrazen symbolický trůn a představuje osobní moc, jež každému z nás přirozeně náleží a kterou máme plné právo adekvátně využívat pro dobro své i druhých. Vede nás k tomu, abychom se nebáli dát najevo své hranice, umět říkat Ano i Ne v souladu se svou vnitřní pravdou, abychom si uměli stát za svým nebo se postavit za druhé, kteří to udělat nemohou. V kontextu výkladu se jedná zejména o schopnost postavit se za své vlastní potřeby a přestat neustále upřednostňovat všechny ostatní. Ne všechno je tak naléhavé, jak se tváří, a ne všechno musíme nutně dělat my. Jsme vedeni k tomu, abychom svůj výdej energie omezili na nezbytné minimum a zbytek energie věnovali sami sobě a péči o své zdraví. Převezměme do svých rukou moc nad svým rozvrhem a nad tím, komu nebo čemu budeme svou energii věnovat. Naše energie je dar, nikoli něco, co si druzí mohou nárokovat, kdykoli se jim zlíbí. Tak jako my respektujeme potřeby druhých a bereme ohled na jejich hranice, máme plné právo žádat tentýž respekt od nich.
Zdravou asertivitou posílíme nejen svou vlastní sebedůvěru a osobní moc, ale prospěje to také našim vztahům, protože lidé, kterým na nás skutečně záleží, nás respektovat budou, a ti, kteří jen těžili z našeho seberozdávání a využívali nás, přirozeně odejdou - a i tyto vztahy představují formu zátěže, kterou nemusíme vláčet na svých bedrech a kterou můžeme s čistým svědomím propustit. Nemusíme se za každou cenu každému zavděčit - to ani nejde. Zdravým vztahem k sobě samým přirozeně přispíváme k tomu, že i všechny ostatní vztahy v našem životě budou zdravé a vyvážené.


* * *

SHRNUTÍ

V tomto týdnu pokračujeme v dobré péči o sebe samé, čímž přirozeně přispíváme i ke zdravému a vyváženému fungování všech našich životních oblastí. Namísto snahy kontrolovat situace v našem životě a řídit jejich směr, se máme uvolnit, odevzdat tyto situace do rukou Nebesům, odpočinout si a načerpat síly - které jsme částečně vyplýtvali na dramatické myšlenky a emoce.
Bezpečí, po kterém toužíme a které si možná marně snažíme zajistit strachem a kontrolou, nám dává naše vlastní intuice; ta naše část, která je napojena na Nejvyšší Moudrost a která vždy přesně ví, co a jak je třeba udělat, aby byl výsledek v souladu s tím největším dobrem pro nás i pro všechny ostatní. Dovolme si tedy důvěřovat této své stránce a buďme ochotni učinit potřebné kroky k tomu, abychom ji řádně vnímali - pročištěním své mysli a jejím zklidněním. Naši andělé nám rádi pomohou toho dosáhnout a najít pro nás ten nejlepší možný způsob.
V tomto týdnu nám i našim situacím nejvíce prospěje, když do nich nebudeme zbytečně zasahovat a bát se o ně. Máme se soustředit na svůj klid a odpočinek a bude-li třeba, abychom něco podnikli, poznáme to. Všechno je a bude tak, jak má být.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥  

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.