pátek 27. září 2013

Jste nesmírným pokladem

Lidé se mě často ptají na všelijaké otázky. Téměř všichni se chtěli nějakým způsobem změnit - a změnit také svůj svět. Pokusila jsem se jim tedy pomoci, aby mohli snáze dosáhnout svých cílů.
Nahlížím na sebe jako na základní kámen na své cestě sebepoznání. Věřím, že někdy můžeme využít i to, co jsme se naučili od ostatních, a uskutečnit tak změny v našich vlastních životech. Doufám, že má práce vám pomohla zjistit, že i vy máte tu velkou sílu uvnitř, která vám pomáhá ke změně a k nalezení řešení vašich vlastních záležitostí - nalézat odpovědi, které jsou uvnitř vás.

Hluboko uvnitř středu naší bytosti leží bezedný pohár plný lásky, nekonečný pramen radosti, nekonečný pramen moudrosti. Toto je pravdou pro každého z nás. Ale jak často se dostáváte do spojení s těmito vnitřními poklady? Děláte to jednou denně? Nebo každou chvíli? Nebo si vůbec nejste vědomi, že v sobě máte tyto neomezené cennosti?

Tyto poklady jsou součástí našeho duchovního propojení a jsou životně důležité pro náš spokojený život. Zdravé tělo, šťastná mysl, a dobré, silné duchovní spojení jsou nezbytné pro celkovou rovnováhu a harmonii. Jeden z největších užitků silného duchovního spojení je to, že můžeme žít nádherný, tvořivý a naplňující život. A stejně tak automaticky propouštíme všechna ta břemena, která obvykle lidé nosí.
Už se nepotřebujeme bát ani se zatěžovat vinou či hanbou. Jakmile se cítíme v jednotě se vším životem, zahazujeme hněv, nenávist, předsudky i potřebu všechno soudit. Jakmile se stáváme jednotnými s onou léčivou silou celého Vesmíru, už nepotřebujeme nemoci. A také věřím, že budeme schopni zvrátit proces stárnutí, neboť právě ta břemena jsou tím, co nám přidělává vrásky; utlačují naše duše.
Potřebujeme procvičovat své spojení s našimi vnitřními poklady, a to denně. Naše bytost je ve skutečnosti naplněna bezdpomínečnou láskou a lidé žijící podle této pravdy mohou změnit svět. Jsme naplněni neuvěřitelnou radostí. Jsme plni míru a klidu. Jsme spojeni s nekonečnou moudrostí. Co potřebujeme udělat, je uvědomit si to a žít podle toho.

Dnes se mentálně připravujeme na zítřek.

Pamatujte, že mnoho otázek, které ohledně života máme, přesahují naše možnosti současného chápání.
To je část našeho duchovního učení - abychom neustále rozšiřovali naše porozumění tohoto úžasného zážitku jménem Život. Žádná duše nemůže být nikdy zraněna, a proto se nepotřebuje ani vykupovat. Jsou to naše osobnosti, které potřebují připomínat, že jsme duchovní bytosti, které prožívají lidský život. Jak duchovně rosteme, vidíme stále více dokonalost života.

Každý den si dopřejte čas na naslouchání své vnitřní moudrosti, svému Vyššímu Já. Žádná osoba nemůže být úplně v kontaktu s tou přemírou vědění, kterou má ve svém nitru, aniž by si každý den dopřála čas na meditaci. Posezení v tichosti je jednou z nejhodnotnějších věcí, které můžeme udělat. Pak také užívání následujících afirmací, které vám mohou pomoci nalézt uvnitř odpovědi, které hledáte:

  • Síla, která stvořila tento svět, bije i v mém vlastním srdci.
  • Mám silné duchovní spojení.
  • Život mě podporuje v každém ohledu.
  • Cítím se v jednotě se vším životem.
  • Věřím v milující Božskou Přítomnost.
  • Důvěřuji životu a tomu, že je tady pro mě.
  • Mám zvláštního strážného anděla.
  • Jsem božsky veden/a a chráněn/a v každém okamžiku.
  • Neustále postupuji kupředu na cestě svého duchovního růstu.
  • Jsem v bezpečí a v mém světě je všechno v pořádku.

- Louise L. Hay

* * *

zdroj: http://www.healyourlife.com/author-louise-l-hay/2013/07/wisdom/personal-growth/you-are-an-infinite-treasure
překlad: Magda Techetová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.