sobota 19. října 2013

Chcete-li pomoc, ustupte nám z cesty

"Mnohokrát nás žádáte, abychom vám pomohli ke štěstí, lásce a naplnění. Jenže jakmile vám začneme pomáhat ke všem potřebným změnám, které jsou k tomu potřebné, zaleknete se, začnete mít strach a ve všech těchto změnách nám i sobě samým zabráníte. Protože respektujeme vaše svobodná rozhodnutí, nemůžeme nechat změny proběhnout, pokud je zastavíte a chcete to tak nechat. Pak se ovšem nemůžete divit, že jste frustrováni a že se na vaší situaci nic nemění.

Někdy vám ve štěstí, lásce a naplnění brání určití lidé, vztahy mezi vámi, neuspokojivé zaměstnání či zablokovaná tvořivost a nápady, věci, na kterých lpíte, závislosti, nezdravé myšlenkové návyky a podobně. Když si přejete být šťastní, je nezbytné, aby vám toto všechno buď samo odešlo z cesty a nebo abyste to vy sami změnili či odstranili. Velice často jste však přesvědčeni, že právě tito lidé, vztahy či okolnosti jsou tím, co vás udělá šťastnými, co vám přinese lásku a naplnění. Když se snažíte si je v životě za každou cenu udržet, co můžeme dělat?

My vidíme, co je třeba změnit, abyste dosáhli svého štěstí. My vidíme, kudy vede cesta a pomáháme vám to poznat také. Když se tomu ale začnete bránit, nedá se nic dělat. Bývá to jedna z častých příčin vašeho utrpení v případech, kdy přešlapujete pořád na jednom místě, kdy jste někde ustrnuli a nedokážete se hnout dál, kdy toužíte po změně a zároveň děláte všechno proto, abyste jí zabránili.
Proto vás prosíme, abyste se zhluboka nadechli... a spolu s výdechem se skutečně, z hloubi duše rozhodli: "Jsem ochotný/á podstoupit všechny změny, které jsou potřebné k tomu, abych byl/a hluboce šťastný/á."

Jestliže to tak necítíte a tato slova jsou vám cizí nebo nepříjemná, ve skutečnosti nejste ochotni důvěřovat životu a sami si tak bráníte ve štěstí. Není třeba na nic tlačit ani s ničím spěchat, ale je důležité si to uvědomit a přiznat si pravdu. Jakmile si totiž uvědomíte, že máte ve skutečnosti strach ze změn, odpor k nim nebo nemáte dostatek víry v běh života, můžete s tím začít pracovat a postupně se uvolnit natolik, aby veškeré potřebné změny ve vašem životě proběhly jemně, hladce a šťastně pro všechny strany.

Pamatujte prosím na to, že vždy všechno probíhá v souladu s vašimi nejhlubšími tužbami, přestože vaše mysl si myslí něco jiného nebo to vidí jinak. Jsou věci, které se dějí z důvodů, jež jako lidé žijící na Zemi neumíte pochopit a není možné vám je uspokojivě vysvětlit. Ať se však děje cokoli, vězte, že vaše duše zná cestu k vašemu naplnění a vede vás po ní. Nikdy neztratíte nic, co je pro vás dobré, i když vám to tak někdy může připadat. Některé věci vypadají úžasně a přesně tak, jako vaše splněné přání, ale může to být ve skrytu úplný opak, který by vám přinesl jen bolest či zklamání. A protože si přejete být šťastní, pak v souladu s tím vám tyto věci ze života odejdou, protože by vám ve štěstí jen zabránily. Vaše mysl to možná nechápe, protože to viděla jako dobré a vhodné. Ale vaše srdce ví, co dělá. Vaše srdce vždy vidí dovnitř. Dohlédne dál a zná ten pravý směr, kudy se vydat. Věřte prosím i vy jemu. Rádi vám v tom pomůžeme."

* * *

(Poselství andělů, M.T.)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.