sobota 19. října 2013

Nebuďte negativní

Mnozí z vás zažívají věci, které nejsou nijak potěšující. Máte zkaženou náladu, rozebíráte všechno to negativní a věci ve vašem životě se sypou jedna za druhou. Každý má občas „špatný den“, kdy se prostě necítí dobře a nemá na nic sílu. To je normální a takový čas zase brzy přejde. Něco jiného však je, když si toto naladění udržujete neustále a tvoříte si další a další takové dny. Připadá vám pak nemožné cítit se šťastní a spokojení.
Štěstí je ale něco, co můžete prožívat bez ohledu na vnější okolnosti. Je to pocit, pro který se sami můžete rozhodnout a na který se můžete sami naladit. Nepotřebujete k tomu nic víc, než rozhodnutí cítit se šťastní. Čekáte-li, až se objeví něco či někdo, od koho čekáte, že vás šťastnými udělá, můžete takto čekat velmi dlouho.

Vyzařuje-li z vás frustrace, nespokojenost, zloba, a vyvíjíte-li na věci nátlak, všechno dobré od sebe odháníte. Nemůžete očekávat, že se vám vaše přání splní, když vyzařujete přesný opak. Jste opravdu v souladu s tím, co si přejete? Opravdu z vás vyzařuje taková energie, od které chcete, aby k vám přišla? Chcete-li například příjemného, vyrovnaného a šťastného partnera, je třeba, abyste se vy sami stali takovým člověkem. Někdo, kdo se pořád jen mračí a stěžuje si, jak je všechno proti němu, si přitáhne většinou jen další podobně naladěné lidi – osamocené, frustrované, nahněvané osoby, které si stále jen stěžují. Takto se pak navíc vzájemně podporujete ve své frustraci a pocitu nespravedlnosti.

Udělejte si laskavost a zaměřte se na chvíli pouze na sebe samé. Zamyslete se nad svým naladěním a tím, co z vás vyzařuje. Postavte se před zrcadlo. Bylo by to pro vás přitažlivé, kdybyste to viděli u někoho druhého? Chtěli byste, aby takto působil váš partner? Pokud jste spokojení a šťastní nezávisle na okolnostech, pak je to skvělé. Udržujte si toto naladění i nadále a ručíme vám za to, že objevíte podobně naladěné lidi a v životě vás bude potkávat více příjemných zážitků. Ale pokud vnímáte, že vaše vyzařování není úplně příjemné, můžete na tom začít pracovat a změnit to. Stěžujete-li si neustále, jak jste sami a jak pořád nikdo nepřichází, vyzařujete frustraci a zlobu, která od vás spoustu hodných a milujících lidí odhání. Svým naladěním a také svými slovy si přímo zhmotňujete osamocení a potvrzujete si tím, že máte pravdu, když se o tom stále dokola přesvědčujete. Můžete se od toho ale snadno osvobodit, když si dovolíte změnit své naladění.

Nosíte-li ve svém srdci bolest, je důležité ji propustit. Všechny své pocity obejměte a dovolte jim vyjít na povrch. Jakmile je uvolníte a dáte jim průchod, odejdou a nebudou vás už tížit. Když se vám pak uleví, můžete si začít vytvářet nové myšlenky a naladit se na nové pocity.
Zkuste se naladit na vlny lásky. Když vidíte zamilované lidi, mějte z nich radost, namísto abyste se na ně zlobili za to, že mají něco, co vy nemáte. Nalaďte se také na vlny štěstí a lásky. Nalaďte se na cokoli, co si přejete, aby přišlo do vašeho života. Budete-li cítit zlobu a odpor vůči šťastným a zamilovaným lidem, říkáte tím štěstí i lásce: „Vypadni! Nechci tě vidět!“ A pak se můžete jen dál trápit a litovat, jak jste sami, zatímco jiní si užívají svého štěstí.

Všechny vaše pocity jsou lidské a není na nich nic špatného. Je však třeba mít na paměti, že právě vaše pocity, myšlenky a slova jsou tou energií, kterou si přitahujete věci, lidi a situace do svého života. Zvolte si proto takové naladění, které odpovídá vašim přáním. Pokud se vám to příliš nedaří, nevadí – požádejte třeba své přátele, aby vám s tím pomohli. Když si budete stěžovat, poproste je, aby vás zastavili a pomohli vám najít nějaké hezké téma k hovoru nebo aby vám ukázali, k čemu to může být dobré. Každá situace ve vašem životě skrývá něco nápomocného k vašemu růstu. Přestože působí negativně, může vám pomoci k důležité proměně ve vaší osobnosti. Může vám pomoci k uvědomění, že asi nepostupujete tou správnou cestou a že možná existuje nějaká lepší. Může vás inspirovat k objevování, poznávání a rozvíjení se.

Dovolte si zaměřovat se v životě na to dobré a posilovat to, a pak vše, co se vám nelíbí, přijímat jako pomoc a příležitost k důležitým změnám. Napište si na lístečky papíru něco pěkného a vyvěste si to všude, kde si to budete stále připomínat – do peněženky, na ledničku, na zrcadlo, kamkoli. Udržujte si pozitivní a šťastné naladění bez ohledu na cokoli, co se děje ve vašem životě. Cítíte-li nějaký tíživý pocit, přijměte ho a dovolte mu se projevit. Nic v sobě nepotlačujte a nechejte své pocity, aby mohly volně odcházet. Zůstaňte klidní a dopřávejte si vše, co podpoří vaše příjemné naladění. Tak začnete působit mnohem příjemněji i na všechny ostatní lidi a budete si do svého života přitahovat příjemnější věci, vztahy i situace.

* * *


(Poselství andělů, M.T.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.