neděle 20. října 2013

Poselství archanděla Michaela o strachu

Ráda bych se s vámi podělila o zprávu, kterou jsem obdržela od archanděla Michaela jako odpověď na otázku, proč se nám nedaří zůstávat pozitivní a co můžeme udělat pro to, aby se to zlepšilo :)

- Magda

* * *

"Žijete v zemi, která je stále ještě poskvrněná starou temnotou. V minulosti byly mnohé oblasti na světě zasaženy lidským utrpením, bolestí, hrůzou, a především strachem. Tento strach, ať už z války, z chudoby nebo z neznáma, pochází z minulosti. Lidé, kteří zažili všechny ty hrozné věci, předávali svůj strach dál. Ti, kteří ho od nich přejali, ho nyní zase posílají dál. Velmi rychle se rozšířila vlna tohoto strachu a potřeby se neustále ohlížet, jestli někde nečíhá zlo. Pocit neustálého ohrožení byl přítomen téměř všude, protože si lidé museli dávat pozor na své životy nebo na zajištění svých životních potřeb. Pocit nedostatku a chudoby, stejně jako potřeba honem si nabrat co nejvíce jídla, peněz, věcí, dokud jsou k mání, vychází ze stejného zdroje. To všechno je ale minulost. Tehdejší doba už je pryč. Stejně tak možnosti lidí se od té doby velmi změnily. Všechno je dnes jinak. Ale strach a pocit neustálého ohrožení setrval dodnes, neboť se mezi lidmi celou dobu předával v domnění, že je ochrání a že budou díky tomu připravení, kdyby něco takového náhodou znovu nastalo. Neuvědomovali si, že čím více myslí na možné ztráty nebo chudobu, tím více je pravděpodobné, že ji zažijí. A když je pak tyto smutné okolnosti potkávají, považují to za důkaz toho, že měli pravdu a že je nutné se bát, žít ve strachu a mít se neustále na pozoru.

Jak víš, ne všichni lidé jsou upřímní. Ne všichni lidé jsou srdeční a laskaví. Někteří páchají otřesné věci a ubližují druhým. To je pravda. Některé události, které jako lidé z pozemského hlediska nemůžete pochopit, mají mnohem hlubší souvislosti, než jaké je možné vám vysvětlit. Těžko chápete smrt někoho drahého, nešťastné nehody a další okolnosti, které zasáhnou každé lidské srdce velkou bolestí. Rovina, v níž žijete, je velmi hustá, hmotná a plná těžkých energií. Můžete se nad svou bolest a strach pozvednout, ale v takové hustotě energií vám to jde obvykle poměrně těžce, tím spíše, když se necháváte ovlivňovat tíhou z okolí.
Jenže ve vašem nitru, v srdci každého z vás, leží láska. Je to naprosto čistá esence životní energie a také váš vnitřní kompas, který vás vede přesně tam, kde je třeba. Vaše srdce vás chrání. Nikdo z vás neodejde z této planety, dokud nenastane jeho čas pro návrat k nebesům. Není třeba mít z toho strach. Ale vaše média, televize, noviny, i řeči lidí v okolí, ve vás každý den znovu a znovu posilují onen pocit ohrožení a potřebu být neustále na pozoru. Čím více se soustřeďujete na negativitu a žal z tragédií, v domnění, že tím snad budete odolnější nebo lépe připravení na to, až se to třeba stane, tím více to k sobě přitahujete. A to přece nechcete.
Když se stane něco nešťastného, zasáhne to přirozeně každého. Ale není důvod přemýšlet nad tím 'preventivně' každý den, znovu a znovu, a očekávat to. Čím více se tím zabýváte, tím to sami sobě děláte horší. Odháníte od sebe radost, štěstí i hojnost. Čím více se zabýváte tím, jak jsou všichni jen zloději, podvodníci, vrazi a povýšení byrokraté, tím zoufaleji se cítíte a tím bezmocnějšími se sami děláte. Všechno máte ve svých rukou. I když to tak nevypadá, i když musíte platit poplatky, i když musíte to či ono, stále máte vše ve svých rukou. Když potřebujete peníze, dostanete je. A když ne peníze, tak příležitost, kterou když využijete dle vedení svého srdce, tak z ní potřebné peníze získáte. Vždy se najde cesta, jak vám Vesmír zajistí vše, co potřebujete. Ale k tomu opravdu nemůže dojít, když se každý den krmíte negativitou, nadávkami, odsuzováním, obviňováním, hněvem, studem, vinou a litováním - a pomoc Vesmíru přímo odmítáte, když vysíláte přesný opak.
Proč v tom setrváváte? Mnozí, stejně jako ty, řeknou, že se ale přece snaží! Ale že i když se tolik snaží, tak to nejde. Odpověď na tyto připomínky leží také ve vás.

Přišli jste sem na tuto planetu, právě v této době, abyste pomohli světu ke změně. Jste poslové změny. Jste budovatelé nových základů. Jste tady jako úplně noví ve svém směru, jste ti, kteří to tady celé začínají měnit a vytvářejí vlny nové energie. Je to jako když se buduje nový velký dům. Je nutné ho navrhnout a promyslet, přinést nové myšlenky a nápady, najít vhodný a pevný materiál, vystavět pořádné základy, zavést elektřinu a potrubí, sehnat vybavení, stavět stěny, vymalovat je, udělat střechu a pokrýt ji taškami. Každý z vás má nějaký podíl na celém tom krásném domě. Ale než bude dům hotový, je na něm spousta práce.
Svět se nezmění ze dne na den. Je vás několik miliard a mnoho lidí stále lpí na starých energiích strachu. Než bude pomyslný dům hotový, zabere to nějaký čas. Momentálně se nacházíte ve fázi budování základů. Potřebný materiál na to máte a učíte se s ním pracovat. Postupně budujete něco nového. Někdy se díváte na vizi domu, který si přejete postavit, a když pak vidíte, že jste teprve u základů, pociťujete beznaděj. Přesto, jakkoli se to může zdát nekonečné, zdlouhavé nebo v nedohlednu, není zase tak těžké dosáhnout konečného výsledku a přinést světu změnu. Jsou s vámi andělé, přírodní duchové, vesmírné bytosti a všichni ostatní, kteří vám pomáhají ve vaší snaze udělat svět lepším. Jsou tady, aby vás chytili a podepřeli, když padáte a docházejí vám síly, jsou tady, aby vás utěšili, když propadáte zoufalství, jsou tady, aby vám dodávali naději, když ztrácíte víru a pochybujete, zda vysněného výsledku skutečně dosáhnete.

Nejste sami. Nejste slabí. A už vůbec nejste bezmocní. My všichni společně, vy i my, kteří vás doprovázíme, tvoříme mocný a silný celek, který zmůže velké zázraky. Potřebujeme však od vás, abyste pokračovali ve své snaze tak, jako doteď, s tím, že se přestanete obklopovat negativitou. Nikomu na světě nepomůže, když se budete trápit a plnit starostmi nebo smutkem. Čím více si děláte starosti a strachujete se, tím víc oslabujete světlo, které může přinášet štěstí vám i světu a které je schopné zahánět temnotu. Čím více se strachujete, tím více posilujete přesně ty opačné energie, které nechcete. Starostmi a strachem posilujete temnotu, nikoli světlo. To přece není váš záměr. Chcete být šťastní a pomáhat šířit světlo. A všechno potřebné k tomu dostáváte. Takže následujte své srdce a nenechte se zmáhat strachem, který se rodí z myslí ustrašených lidí a proudí okolo vás. Ciťte se v bezpečí a zůstaňte schovaní ve štítu lásky, světla a jistoty. Jen tak můžete něco změnit – když se nenecháte porazit starými energiemi, ale půjdete mocně dál těmi novými, ať se děje cokoli.

Potřebujete-li peníze, dáme vám je. Potřebujete-li citovou oporu, dáme vám ji. Potřebujete-li řešení, najdeme vám ho. Potřebujete-li přátele nebo pomocníky, přivedeme vám je. Není nic, co byste nemohli dostat, když to potřebujete. Když víte, co chcete udělat, vždy dostanete vše, co k tomu budete potřebovat. Ciťte se silní a v bezpečí, protože přesně v takové pozici se nacházíte.
Jsme stále s vámi a nikdy nedovolíme, aby vás něco zastavilo nebo ohrozilo. I v případech, kdy vám chtějí druzí uškodit, ať už fyzicky nebo třeba závistivými či zlostnými myšlenkami, jsme s vámi a pomáháme vám vyhnout se tomu. Šeptáme vám do ucha, že je třeba jít jinou ulicí nebo že nemáte někam vůbec chodit. Někdy ve vašem těle vyvoláme pocit nevolnosti, abychom vás přiměli zůstat doma a ochránili vás tak před tím, co by vám třeba hrozilo venku. Když nás prosíte o ochranu sebe nebo svých blízkých, vždy vaši modlitbu naplníme. Záleží však jen na vás, zda naše jemné varování poslechnete či nikoli. Mnozí lidé, které potkalo neštěstí, pouze neposlouchali své srdce. Nemusíte se ale bát, že byste ho snad mohli přeslechnout. Jste-li ochotní nechat se vést, povedeme vás. To platilo vždy a platí to stále. Nenechte se brzdit potenciálním ohrožením, které vás tolik straší ze všech stran. Neposlouchejte bázlivé řeči, špatné zprávy ani nic podobného. Přestaňte tomu věnovat pozornost. Nikomu a ničemu nepomůže, když se budete něčím trápit. Nikdy. Jen si tím sami bráníte ve své cestě, zdržujete se a plýtváte svou energií, kterou byste mohli využít k vytváření štěstí a uskutečňování pozitivních změn.

Zůstávejte pozitivní a nebojte se. Když budete poslouchat své srdce a následovat jeho vedení, ať už vám říká "jen do toho" nebo naopak "pryč od toho", nic vám nehrozí a vždy všechno dopadne dobře. Buďte silní, držte hlavu vzhůru, věřte sobě i Vesmíru a kráčejte vpřed. Jsme s vámi a podporujeme vás, ať jdete kamkoli. Není se čeho bát."

* * *

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.