úterý 5. listopadu 2013

Dělejte skrze své povolání něco pro druhé

Možná to zní, jako byste měli zapomenout na své potřeby, ale ve skutečnosti tomu tak není. Naopak. Velkou chybou, které se lidé rádi dopouštějí, je skutečnost, že člověk se často omezí na představu, jak bohatý se díky svému zaměstnání stane, kolik uznání se mu dostane a jak ostatní zblednou závistí. Někdy dokonce člověk sní o tom, jak ostatním ukáže, na co všechno má.
Proti tomu nelze v principu nic namítat. Všechny pozitivní myšlenky a představy našich přání nám pomáhají při jejich uskutečňování. Ale přesto existuje u každého přání ještě i turbo urychlovač jeho splnění:

Činím skrze své povolání něco pro druhé.
 
To je ostatně pravé učení a hluboký smysl povolání. Každé povolání dělá něco pro jiné lidi. Poskytujeme něco, co ostatní mohou potřebovat. Čím více jiní lidé přijímají to, co jsme připraveni dát, tím více úspěchu máme. Při tom je ale nanejvýš důležité, abychom si ujasnili, že tu jsme především pro druhé. A protože je to tak zásadní pro náš úspěch, nemůže opakování tohoto faktoru nikdy škodit.

  • Každé povolání je závislé na tom, zda ho ostatní přijímají.
  • Přijato je jen to, co mohou ostatní lidé potřebovat. Naše nabídka by měla nějakým způsobem pomáhat druhým lidem.
  • Zásadní myšlenkou, která nás vede k úspěchu v zaměstnání, je tedy přání pomáhat druhým.
  • Čím je tato myšlenka silnější, tím větší úspěch máme.

Chceme-li něco obdržet, je nejlepší něco dát, abychom se dostali do proudu výměny energie.

Chceme-li mít úspěch, neměli bychom dělat jen to, co máme rádi, ale také lidem dát něco, co potřebují. Může to být kniha, posilující slovo, výběr správné dovolené, pohodová jízda autobusem nebo dobrá rada. Je úplně jedno, jestli jsme spisovateli, léčiteli, agenty cestovní kanceláře, řidiči autobusu nebo advokáty. Chceme-li udělat něco pro druhé, tedy nasadit celý svůj potenciál pro pomoc druhým, dosáhenem brzy velkého a hlavně naplňujícího úspěchu. Naše dobrá pověst se bude šířit jako lavina - je tu někdo, kdo to, co říká, také tak myslí, naslouchá a zajímá se.
A proč by člověk neměl vydělat dobrými věcmi hodně peněz? Pravý úspěch se zpravidla snoubí s penězi.

* * *

- z knihy Prostě si to přejte, a to s lehkostí; Pierre Franckh

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.