Tělo se vykolejí z rovnováhy, pokud se mu dostává příliš mnoha chemicky upravených potravin a přísad.
Bílá mouka a cukr přispívají ke špatnému zdraví stejně jako příliš
chemicky ošetřovaná zelenina a nadměrné množství mléčných a masných
výrobků, které zanášejí tělo škodlivinami. Na tělesné úrovni je
artritida nemocí z jedu; tělo je přesyceno kyselostí. Strava bohatá na
obilniny, zeleninu a čerstvé ovoce je dobrým počátečním krokem na cestě
ke zdraví.
Musíte vnímat, co jíte a jak se po jídle
cítíte. Například pokud si dáte oběd a za hodinu se vám chce spát, něco
vám nesedlo. Začněte si zaznamenávat, které potraviny vám dodávají
energii, a těch jezte hodně. Sledujte, po kterých jídlech jste unavení, a
vyhýbejte se jim.
Pokud máte mnohé alergie,
moje první otázka (na metafyzické úrovni) by byla: "Na koho jste
alergičtí?" Na tělesné úrovni byste si možná mohli najít dobrého
odborníka na výživu. Pokud nevíte, kde ho najít, zajděte do místního
obchodu se zdravou výživou. Zeptejte se personálu. Vždycky znají místní
praktiky přes wellness. Když hledám nového odborníka na výživu, vždycky
dám přednost tomu, který mi ušije dietu na míru, a ne takovému, který dá
každému stejnou.
Vím, že kravské mléko, které tolik škodí tělu, je možné nahradit sójovým,
které je v nabídce stále více supermarketů. Protože mé tělo nemá sóju
moc v oblibě, nahrazuji ho rýžovým mlékem, které se jmenuje Rice Dream.
Neochucené je dobré na pití a vaření a vanilkové a karobové jsou skvělým
dezertem. Často si dávám to vanilkové na snídaňové cereálie (a někdy k
tomu také používám jablečný džus).
Zjistila jsem, že skvělou čistící technikou je i půst. Jeden nebo dva dny na zeleninové šťávě nebo draslíkovém bujónu mohou pro tělo udělat zázraky, ale myslím, že delší půsty jsou vhodné jen pod dohledem zkušeného odborníka, který je v oblasti půstu dobře obeznámen s problematikou.
Pokud se rozhodnete pro půst s džusy (nebo pokud si kdykoli chcete udělat chutnou šťávu), je skvělé mít odšťavňovač. Osobně
mám ráda značku Champion Juicer. Je velký a těžký a dlouho vydrží. Je
to také jediný z odšťavňovačů, které znám, který je schopen udělat z
mraženého ovoce pyré chutnající jako zmrzlina nebo sorbet. Také se
snadno čistí. Trikem pro čištění odšťavňovačů je začít s čištěním hned
po použití. Pořádně odšťavňovač propláchněte ještě před tím, než se
napijete džusu. Pokud ho necháte, jak je, dírky v něm se ucpou a pak se
špatně čistí. Existují i odšťavňovače na principu odstředivky, které
jsou výborné pro menší dávky ovoce či zeleniny. Hůře se ale čistí a když
děláte šťávy hodně, přetížíte je.
Kdykoli můžu,
strávím jeden den v týdnu v posteli čtením, odpočinkem, nebo psaním na
počítači. Zůstanu celý den v posteli a jím jen velmi málo, někdy pouze
piji. Druhý den se cítím jako znovuzrozená a mám daleko více energie. Je
to čin sebelásky.
Ano, tu a tam jím malé množství
masa. I když jím hodně zeleniny, nejsem úplná vegetariánka. Moje tělo
jednou nebo dvakrát týdně vyžaduje něco masa, ale snažím se držet
novozélandského jehněčího nebo libového hovězího bez hormonů, či
ekologického telecího, a občas si dám kuře či rybu.
Pomalu
jsem také snížila množství cukru, které jím, a nyní už ho skoro
nepoužívám. Když vařím doma, používám výrobek jménem Fruitsource, což je
sladidlo z hroznů a obilnin. Osobně bych nikdy nepoužívala umělá
sladidla, která vídáte na stolech v restauracích. Pokud si přečtete
informaci na obalu, zjistíte, že tyto výrobky škodí vašemu zdraví. * * *
- z knihy Život!, Louise L. Hay
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.