neděle 4. května 2014

Korály

Název: podle latinského corrallium, nebo řeckého korallion
Astrologie: znamení Štíra
Čakra: bílé - čela a třetího oka, červené - základu a srdce, růžové - srdce, modré - hrdla, černé - pupeční a solaru plexu

* * *

Doposud je známo na 6000 druhů korálů. Jako šperk byly nošeny již v neolitu. Keltové ctili zejména korály červené a růžové barvy. Podle tradice byl odjakživa silným ochranným kamenem. Ve starém Egyptě byl vkládán do hrobů, neboť se věřilo, že nebožtíka ochrání před vlivem temných mocností a umožní mu tak bezpečný průchod do věčnosti. Název "korále" se v Čechách vžil i pro pojmenování veškerých náhrdelníků řetězové formy.

Nejběžnější a současně nejdostupnější jsou korály bílé. Jejich očistný vliv nás osvobozuje od zatěžujících a temných myšlenek, negativních představ a pocitů, které jinak vedou, nejsou-li včas rozptýleny, ke stále se opakujícím depresím. Korály nás povzbuzují pozitivně cítit a myslet, zachovávat duševní čistotu a řád, zostřují rozum a zvyšují intelekt. Jen tak se ubráníme "nepořádku" v hlavě, který bývá semeništěm špatných návyků, špatného nazírání světa, špatného chování a v konečném důsledku špatného životního postoje.
Fyzicky léčí i mnohé kostní nemoci, jako je například osteoporóza, osteomalacie nebo rachitis, ale i choroby močového ústrojí. Tiší záchvaty kašle a mírní astmatické stavy. Korálová voda posiluje zubní sklovinu a slábnoucí zrak.

Červený, spolu s růžovým, je nejkrásnější mezi korály. Symbolizuje lásku, oddanost, pokoru a soucit s trpícími, sounáležitost s celkem, s jednotou. Učí nás, že každá drobnost má svůj smysl a účel v rovnovážném uspořádání světa, jehož prvotním zákonem je láska a harmonie. Červený korál je i symbolem mateřství. Každá budoucí matka by z něj měla nosit na krku korále. Fyzicky chrání zdravý růst plodu v matčině těle. Jejich rudá vibrace lásky bude dítěti vlastní i po narození a v celém jeho dalším životě. Milovat a být milován je základní potřebou člověka, jako vzduch, který dýcháme. Bez lásky bychom byli jen mrtvým tělem. Červený korál pomáhá v léčbě anemie, při poruchách krevního oběhu, neplodnosti, při menstruační nepravidelnosti a při ohroženém těhotenství. Podporuje sexuální touhu a ulehčuje porod.

Růžové korály jsou vydatnou pomocí v meditaci, neboť nám věnují harmonii a vnitřní klid. Mírní deprese, uklidňují citová vzrušení a rozbouřenou mysl. Vyrovnávají nepravidelnou srdeční činnost, zbavují organismus jedů a tiší bolesti končetin.

Černý korál nás chrání na cestách, posiluje naši auru proti nepříznivým vlivům a úkladům okolí. Brání nás před černou magií a uhranutím. Napomáhá léčbě zhoubných i nezhoubných nádorů, hojí abscesy a vředy.

Modré korály jsou výskytem nejvzácnější. Svým vlivem v centru hrdla posilují naši schopnost sebevyjádření, artikulování myšlenek a pocitů, jež slibují nadějný vklad do blízké budoucnosti.

OČISTA: Korály čistíme v mořské vodě nebo ve slabém roztoku mořské soli. Pro jejich citlivost na sluneční paprsky je nabíjíme jen na denním světle.

* * *

- z knihy Skrytá moc drahých kamenů, Josef Pavel Kreperát

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.