neděle 4. května 2014

Uvědomte si, co je skutečně důležité

"Ve zmatku každodenních starostí někdy velice snadno zapomenete na to, co je skutečně důležité. Drobné starosti ve vašem pohledu narůstají v nepřekonatelné problémy a jakmile je začnete brát příliš vážně, stávají se jimi. Necháváte se rozptylovat věcmi, které byste vůbec řešit nemuseli. Plýtváte energií na zbytečné rozčilování se, obavy, hněv, boj, soutěžení nebo jiné vyčerpávající věci, a přitom vám pod rukama utíká čas, který byste mohli využít mnohem užitečnějším a smysluplnějším způsobem.

Rozmýšlejte se, než se do něčeho pustíte, ať je to hořekování, stěžování si, obviňování, souzení, usilovný boj nebo cokoli jiného, co vás okrádá o energii. Zamyslete se nad tím, zda byste místo toho nemohli udělat něco skutečně důležitého. I kdyby to měla být "jen" modlitba, "jen" psaní do deníčku, "jen" odpočinek, "jen" oprava rozbité kliky u dveří, stále jsou to pro vás i pro druhé mnohem prospěšnější aktivity než výše vyjmenované, které vás jen obírají o energii a nic neřeší.

Zamyslete se také nad tím, zda drobné okolnosti neberete až příliš vážně a neděláte - jak se říká - z komára velblouda. Pokud je pro vás nějaký problém skutečně vážný, jistě to poznáte. Takové problémy vás po svém vyřešení posunují dál a pomáhají vám stát se moudřejšími a uvědomělejšími. Jsou to problémy, které vám přišly do cesty, abyste se mohli pohnout kupředu a aby vám pomohly nalézt odpovědi na důležité otázky. Mnoho času však trávíte rozebíráním nepodstatných témat a záležitostí, zlobou nebo jinými negativními emocemi, a tím vším pak jen plýtváte svou drahocennou energií.

V emocionálním zanícení se vám může zdát jako hrozný problém úplně všechno. Proto se tedy prosím nejprve uklidněte, posaďte se ke stolu a sepište si seznam všeho, co nyní řešíte, bez ohledu na to, o co se jedná. Jakmile bude seznam hotový, nad každou položkou se zamyslete a zeptejte se sami sebe: "Je tohle opravdu důležitá věc, kterou potřebuji řešit? Pomůže mi nějak, když se teď tímto budu zabývat? Vyřeším tuto věc tím, co teď dělám?" Těmito otázkami si můžete významně zkrátit celý seznam, na kterém pak zbydou pouze skutečně důležité věci, které potřebujete vyřešit. A pokud se pak rozhodnete přestat plýtvat energií na ty ostatní, budete mít o to více energie na to všechno, co je OPRAVDU důležité."

* * *

(Poselství andělů, M.T.)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.