pátek 2. května 2014

Zdržte se zbytečných dramat

"Zdržte se prosím zbytečných dramat a nezaplétejte se do diskuzí s negativně naladěnými lidmi, které stejně nikam nevedou. Pečlivě si vybírejte, jak a čím budete trávit svůj čas a komu nebo čemu budete věnovat svou energii. Ujasněte si, co je pro vás skutečně důležité a které činnosti a volby vám pomohou k většímu klidu a míru. Vy jste pány svého času. Je jen na vás, rozhodnete-li se věnovat svůj čas negativním lidem, situacím a médiím, a nebo se rozhodnete tento čas využít jinak - smysluplnými rozhovory, uklidňující četbou, meditací, malováním či jinou tvořivou aktivitou, a nebo - pokud potřebujete něco neodkladně vyřešit - skutečným řešením problémů (což jejich nekonečné pesimistické rozebírání a stěžování si na ně rozhodně není).

Neztrácejte zbytečně svou energii. Sami si vybírejte, kam ji budete posílat a k čemu touto energií přispějete. Sami si vyberte, zda chcete posílit větší mír ve světě a nebo právě ty věci, které se vám nelíbí. Hněvem, bojem, stěžováním si a nekonečným analyzováním opravdu nic neřešíte. Jste-li s nějakou situací nespokojeni, udělejte raději přímo něco pro to, aby se změnila k lepšímu. Pokud s ní nemůžete nic udělat, změňte svůj postoj k ní. Nezlobte se, neplňte se negativitou, ale nalaďte se na mír a vysílejte do této situace světlo a modlitby. Tím uděláte pro dobro všech mnohem více, než kdybyste se pořád jen zlobili a rozčilovali.

Nesuďte druhé lidi a sami si neberte osobně to, co říkají oni vám. Nedovolte, aby neklid druhých lidí pronikal i do vašeho života. I když mohou druzí lidé prožívat nelehké období a nepříznivé okolnosti, nijak jim nepomůžete, když jejich energii převezmete na sebe a naladíte se na tutéž energii. Zůstaňte prosím soustředěni ve svém vlastním tichém a klidném centru, které je uvnitř vás a nenechte se vyvádět z míry druhými lidmi nebo okolnostmi, které nastaly. Uvidíte, že i toto období zase brzy pomine. A rozhodnete-li se svůj čas trávit namísto dramat nějakým efektivnějším způsobem, který pro vás bude mít smysl, ušetříte si tím mnoho energie, kterou byste jinak zbytečně proplýtvali.

Rovněž nezapomínejte na to, že svým naladěním si do života přitahujete věci, které mu odpovídají. Zamyslete se nad tím, co říkáte, čím se zabýváte ve svých myšlenkách či rozhovorech a jaké emoce v sobě vyvoláváte. Co si tím vším můžete přitáhnout? Nechcete-li takové věci do svého života přitáhnout, je důležité změnit své naladění. Vy sami o tom můžete rozhodnout. Dejte na své vnitřní vedení, které vám pomůže roztřídit, čemu se opravdu potřebujete věnovat a co je pro vás jen zbytečnou ztrátou času a energie. Potřebujete-li se vypořádat s nějakými problémy, udělejte to, ale nenechte se zbytečně unášet negativitou. Problémy můžete řešit i bez silného citového zaujetí. I když vám na dané věci velmi záleží, není třeba se zaplétat do sítě strachu, hněvu a jiných pocitů, které vám jen svazují ruce a brání vám vidět danou situaci jasně. Můžeme vám pomoci se uvolnit a projasnit vaši mysl, požádáte-li nás o pomoc.

Pamatujte, že všechno je vždy tak, jak má. Nemusíte všechno úzkostlivě kontrolovat. Od toho je tu Vesmír. On vidí dál než vy. A vaše srdce stejně tak vidí dál než váš rozum. Necháváte-li se příliš ovládat svou hlavou, velmi si omezujete své možnosti. Nezapomínejte na to, že máte uvnitř sebe chrám plný míru a klidu. Najděte toto místo a ponořte se do jeho ticha. Jakmile se zklidníte a vaše mysl se očistí od napětí a rozčilení, uvidíte všechno mnohem jasněji a začnete na sebe i své okolí pohlížet jinak.
Ne všechno je vždy takové, jaké se to zdá být. Ne vždy je situace taková, jak ji sami vidíte. Nenechte se omezovat svou hlavou. Váš rozum je jistě cenný pomocník, ale není jediný a ne se vším si ví rady. Mnohdy vám začne danou situaci "přikrášlovat" a vymyslí vám k ní mnoho dalších pravděpodobných následků, které se vůbec nemusí stát, a mnoho pravděpodobných "skutečností", které vůbec nemusejí být skutečné. Proto prosím nespoléhejte příliš na posudky svého rozumu a dejte prostor i vedení srdce. Když se uklidníte a nebudete spoutáni silnými emocemi, snadno svým vnitřním vedením rozpoznáte, co můžete udělat pro to, aby byla situace lepší a aby se i vám samotným ulevilo.

Jsme stále s vámi a vždy jsme připraveni vám pomoci, když o to požádáte. Nic není beznadějné a vždy existuje cesta ven. Když bloudíte bludištěm a nevidíte východ, řekněte nám o vedení. My shora vidíme, kde ten východ je, a navedeme vás správným směrem. Nemáte se čeho bát. Nikdy nejste sami a ani nebudete. Pomoc je vám stále k dispozici - na nebi i na zemi. Nebojte se říct si o ni. Je tady pro vás. "

* * *

(Poselství andělů, M.T.)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.