neděle 20. prosince 2015

Karetní výklad Doreen Virtue pro týden od 21. do 27.12. 2015

Ahoj, tady je Doreen a toto je váš týdenní karetní výklad pro týden od 21. do 27.prosince. Ano, máme tady týden Vánoc! Veselé Vánoce vám všem všude! Já a moje fenka Zlatíčko jsme tady u našeho malého vánočního stromečku a betlému, a tak mi přišlo příhodné dnes pracovat s kartami Marie, královny andělů, protože Marie je matka malého Ježíška, jehož vánoční příběh tento týden budeme slavit. Na tyto svátky, které vynášejí na povrch tolik emocí a energií, se připravujeme. Jsme v tom všichni společně, ať už Vánoce klasicky slavíte či nikoli. Ovlivňuje to nás všechny. V noci ze Štědrého dne na Boží hod budeme mít také úplněk, a tak ti z nás, kdo jsou citliví na měsíční fáze, mohou pocítit ještě více emocí. 
Zde mám tedy 44 karet a žádám Boha, aby nám skrze ně dal poselství a vedení ohledně toho, co můžeme očekávat a jak se na Vánoce můžeme nejlépe připravit. Bože, ukaž nám prosím, co je tvou vůlí pro tento týden. Karty míchám spolu s touto modlitbou a dívám se po těch, které vykukují z balíčku. Jednu máme pro pondělí a úterý, druhou pro středu a čtvrtek a třetí - tady nám zase vyšly dvě spolu jako minulý týden, to bude karta navíc, kterou dám zatím bokem - na pátek, sobotu a neděli.

Pro začátek týdne zde máme kartu, která vyšla zrovna nedávno i jako karta pro daný den, což dělám každý den na svém Facebooku, Twitteru a Instagramu. Je vzácné, aby nějaká karta vycházela takto často. Je to karta Buďte silní. A ta říká, že jste mnohem silnější, než si myslíte. Také říká, že je to cesta, jak se postavit vůči stresu, nepřízni nebo dramatům, k nimž kolem vás dochází. Máte v sobě studnici síly, která pochází přímo od Stvořitele. Jste stvořeni k jeho obrazu a tak máte i sílu samotného Stvořitele uvnitř sebe. Tato karta vás vyzývá, abyste tuto sílu vyzvedli. Znamená to tedy, že v pondělí a úterý mohou vyvstat nějaké těžkosti, ale není to nic, čeho byste se měli bát. Jen je třeba se na to připravit. Toto období je intenzivní. Andělé mi také říkají, abych vám připomněla, že síla neznamená agresi. Síla znamená asertivitu, která bere ohled na práva všech. Není to tedy nic takového jako být nelaskaví. Jde jen o to udržovat si vymezené hranice. Pokud potřebujete naplnit své potřeby, musíte něco říct. Pokud si potřebujete odpočinout, dopřát si koupel, něco sníst, nebo si nějak jinak udržet rovnováhu v životě, máte být silní a říct: "Tohle potřebuji já." Namísto toho, abyste se starali jen o potřeby všech ostatních, je třeba, abyste se starali i o sebe. Na kartě je napsáno: "Nyní se seberu a udělám to, co je třeba udělat." A to vypovídá o tom, že když jste sami šťastní, vytváří to úžasný pozitivní efekt vlnění, který působí na všechny kolem nás. Obzvláště na děti, které nás sledují, jak se vypořádáváme se stresem. Ze začátku týdne tedy dostanete příležitost být příkladem zejména pro své děti, pokud vyvstane nějaká stresující záležitost. Běžte si zaběhat, běžte meditovat, pracujte na zahrádce, buďte se svými zvířátky, modlete se, vezměte své děti na procházku... Existuje milion způsobů, jak zvládat stres zdravým, pozitivním a konstruktivním způsobem. A vy máte sílu to dokázat! Jste silní! Někdy si ani neuvědomujeme, jak silní jsme, dokud nás život nezatlačí proti zdi a my se tomu nepostavíme.

Na středu a čtvrtek tady máme kartu Rodina! To není žádné překvapení. Znamená to, že o Vánocích budete se svou rodinou, ať už svou původní rodinou, rodinou založenou manželstvím nebo třeba dobrými přáteli, kteří jsou pro vás jako rodina. Může to také znamenat, že vám vaše rodina chybí. Vánoce jsou časem jak velké radosti, tak i velkého žalu, protože v nás vyvolávají vzpomínky z dětství, dobré, zlé i ošklivé, stejně jako vzpomínky na ty, kteří nás již opustili a nejsou již mezi námi. Také přinášejí spoustu otázek typu "Co když...?" Co když jsme mohli mít hezčí Vánoce? Co když to mohlo být lepší, kdybych zvolil/a ten či onen způsob? Je to čas i rodinných dramat, hlavně když se lidé sejdou a mají vysoká očekávání, jsou vystresovaní, a teď tu ještě máme i úplněk, takže spousta lidí může mít problémy se spánkem a mohou pak být popudliví a unavení. A když k tomu ještě přidáte alkohol nebo jiné chemické látky, pak mohou být Vánoce zdrojem spousty nejrůznějších energií. Je to tedy o připravení se na toto období. Na kartě je psáno: "Modlím se za svou rodinu a odevzdávám tuto situaci Bohu, aby mi poskytnul odpovědi, podporu a léčení." Bude tedy velmi dobré se modlit, ještě než se vydáte ke své rodině. Modlete se za Boží zásah a také, pokud budou věci intenzivní, odejděte a buďte o samotě. Běžte třeba do koupelny. Nenechte se strhávat dramaty, hněvem, nezvyšujte hlas, prostě běžte do koupelny, zavřete oči, nadechněte se... a řekněte: "Bože, potřebuji tvou pomoc." Zcela vážně - odevzdejte to Bohu a on zasáhne Božským způsobem. Není to o tom, že byste měli druhé lidi měnit. To není naším úkolem. Snaha měnit druhé lidi je kontrola a ovládání. Naším úkolem je z pozice lásky měnit sebe samé a své reakce. Děláme tedy to nejlepší, abychom byli laskaví a míruplní, ale přitom stále upřímní. Nemůžeme potlačovat své pocity - to je nezdravé. Asertivita je o projevování svých pocitů laskavým způsobem. Vyšla nám tu tedy Rodina. Pokud budete potřebovat podporu, na Facebooku bude jistě i během Vánoc mnoho laskavých lidí, kteří vám pošlou svá objetí a porozumění.

Na víkend vyšla karta, která se mi moc líbí, a je to karta Milost. Milost je nádherné slovo, která znamená přijetí. Přijetí přitom neznamená říkat, že je v pořádku, že se děje něco zlého, ale že zůstáváte v míru, zatímco se snažíte na věcech pracovat a zlepšovat je. Význam této karty spočívá opravdu v míru. Znamená to být v míru bez ohledu na to, co se kolem vás děje, místo toho, abyste své štěstí a mír podmiňovali. My všichni si přejeme mír na Zemi a všichni si přejeme, aby naše rodina byla šťastná, zdravá a v bezpečí. Ale pokud lidé kolem nás dělají věci, se kterými nesouhlasíme, a ztrácíme kvůli tomu svůj vnitřní mír, nepomáhá to vůbec ničemu a ve skutečnosti ještě přispíváme k dramatu. Dokážeme-li být příkladem míru a setrvat v milosti bez ohledu na to, co se děje kolem nás, pak se stáváme vůdci a skutečně zajišťujeme mír na Zemi i v rodině zároveň. Vím, že to dá spoustu práce. Můžete si například na svá rodinná setkání vzít nějakou knížku o asertivitě a v případě potřeby ji náhodně otevřít - bude fungovat jako orákulum a dá vám poselství. 

Podívejme se na naši bonusovou kartu - Konání. Je na ní psáno: "Dnes jednám v rámci svých priorit, které jsem předtím odkládal/a." Poselství pro nás všechny, abychom se cítili silnější, více si věřili, byli asertivnější, byli více v míru a šťastnější. Místo abychom si říkali: "Svět by byl lepší, kdyby se tamto změnilo", "Byl/a bych šťastnější, kdyby on/a se změnil/a" a zaměřovali se na vnější svět, což vynáší soudy ega, které je kritické a má velmi nízkou, negativní energii, můžeme udělat něco pro sebe samé, abychom se stali lepšími. Místo hledání výmluv nebo obviňování druhých jako třeba "Mohl/a bych více cvičit, kdyby nebylo té a té osoby" se obraťte s milostí do svého nitra. Vezměte své děti cvičit s sebou, zajezděte si společně na kole nebo běžte na lekci jógy pro maminky s dětmi. Je mnoho způsobů, jak se o sebe dobře starat, přestože stále dostáváme svým povinnostem. Není to "buď a nebo". Je to zase o tom být příkladem, kdy jednáte na základě svého Vyššího Já, které je zajedno s Bohem a které když necháte, aby vás vedlo, tak vám pomůže všechno zvládnout.. a to s grácií, přijetím a mírem.

Vím, že jsem toho na vás vychrlila hodně, ale pointou mého sdělení bylo, že toto může být týden velké radosti. Vánoce mohou být těmi nejúžasnějšími, když jim to dovolíme. Když se přestaneme snažit všechno a všechny ovládat - což je definice zotavování se ze spoluzávislosti - je to nádherné. Opravdu se tedy za vás modlím, abyste měli nádherné Vánoce bez ohledu na okolní dění. Vánoce jsou v duchu dávání - a to zahrnuje i dávat sobě samým.  
Sama za sebe bych chtěla říct, že miluji Vánoce jako čas oslav. Přestože ctím svátek Yule (slavnost zimního slunovratu), který byl přehlušen narozením Ježíše, a sama mám keltský původ, stejně si myslím, že je nádherné slavit narození malého Ježíška. Všechno nejlepší k narozeninám, Ježíšku, a tobě, Marie, děkujeme, že jsi nám všem přinesla tak krásnou energii. Děkujeme ti, Bože, za tuto oslavu světla, na kterou zveme všechny v duchu míru na Zemi.  
Prosím, prosím, naslouchejte svému vnitřnímu vedení, a nenechte se nijak strhávat do dramat, protože dramata jednotlivých lidí vytvářejí drama světa. Zůstaňte v pozici míru a tak přineste mír světu. 

Mír vám, mí přátelé, mír vašim rodinám, mír vaší rodinné oslavě a mír celé Zemi. Posílám vám andělská požehnání a prosím, řekněte se mnou: Aloooooooooooooooooooooooooha!

* * *

zdroj: https://youtu.be/Hw72Vlo9DlM
překlad: Magda Techetová

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.