sobota 2. dubna 2016

Dopřejte si čas na péči o sebe

V tomto roce zažíváme dost intenzivní energie. Jste voláni k tomu, abyste využívali všechny prostředky, které dokážete, abyste zůstali míruplní, zdraví a šťastní. Proto je nezbytné, abyste si SAMI UDĚLALI čas na péči o sebe každý den. Pokud se vám zdá, že jste během dne příliš zaneprázdnění a vaše motivace k péči o sebe je příliš malá, zde jsou některé metody, s nimiž můžete pracovat:

1. Každé ráno, když se vzbudíte, pomyslete na jednu věc, kterou pro sebe tento den můžete udělat. Mělo by to být něco, co si užíváte a na co se budete těšit. Vaše motivace je vyšší, když je to činnost, kterou opravdu chcete dělat. Rovněž si však vyberte něco, co je reálné a dosažitelné v rámci vašeho časového rozvrhu a finančního rozpočtu.

2. Učiňte tuto činnost nekompromisním plánem pro svůj den. Zařaďte ji do stejné kategorie, v níž máte věci, jež si nedovolíte neudělat, jako například vyčistit si zuby, obléknout se nebo si učesat vlasy. Když se rozhodnete, že vaše péče o sebe samé je naprostá nutnost, nebudete už mít takový sklon nechávat ji až někde na konec seznamu svých priorit na daný den.

3. Péče o sebe nemusí zabrat mnoho času. Jen málo z nás má v rámci dne více hodin času navíc. Je realističtější přijít na něco, co pro sebe můžete udělat v rámci 20 minut, jako třeba horká koupel s mořskou solí, esenciálními oleji a svícemi; jemné cvičení jógy doma podle YouTube; zdřímnutí si; zahradničení; atd.

Velmi úspěšní lidé denně praktikují princip péče o sebe. Užívají si to, co dělají, a přijímají radost do svého života. Nacházejí vzrušující způsoby, jak dostát svým závazkům a povinnostem, a přitom si udrželi svou energii i motivaci vysoké.

Když se neodměňujete, začnete cítit odpor ke své práci, což může ještě ztížit vaše léčení. Pokud vás netěší to, co děláte, změňte to. Začněte tím, že budete užívat afirmace k vytvoření takové reality, která vás těšit bude. Afirmace jsou pozitivní tvrzení v přítomném čase, která si opakujete, abyste si zhmotnili vytoužený výsledek.

K afirmování si svých přání a snů zkuste například:

"Můj život mě naplňuje ve všech ohledech."
"Každý okamžik mi přináší ještě více radosti."
"Jsem otevřen/a přijmout všechno dobro; to mi umožní dávat druhým ještě svobodněji."
"Má kariéra mě hluboce naplňuje a odměňuje."
"Každý den je novou příležitostí, jak prožít lásku."


Opakováním afimací během svých denních aktivit si pomůžete k opětovnému soustředění se na své cíle. Průběžným opakováním začne vaše podvědomí těmto afirmacím věřit, a pak budete ve výhodné pozici k podniknutí takových kroků, která je uskuteční. 

Trávíte-li většinu svého dne v práci, je třeba, abyste si ji užívali. Když milujete to, co děláte, nemáte už pocit, že pracujete. Místo toho jste placeni za to, že si hrajete a bavíte se. Tato perspektiva vám pak pomáhá na cestě ke spokojenosti a radosti. 

MYŠLENKA PRO TENTO DEN
Přebírám zodpovědnost za svůj život a zvyšují v něm intenzitu dobra. Nastavuji své volby na harmonii, hojnost, dokonalé zdraví, láskyplné vztahy, úžasné příležitosti a všechno ostatní, po čem mé srdce touží. Následují své vedení a svou náruč nechávám otevřenou, aby mohla přijímat.

S láskou,

Doreen Virtue

* * *

zdroj: Doreen Virtue Newsletter
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.