středa 8. června 2016

Zdraví vašeho těla začíná vašimi myšlenkami

Vaše myšlenky a pocity hrají velkou roli ve vašem celkovém zdraví. Nejen, že vám pozitivní a laskavé myšlenky pomáhají plně milovat sebe samé - ale také napomáhají držet vám od těla nachlazení. Pokud vnímáte, že jste velmi často nachlazení a nebo máte neustále nízkou energii, popř. se neustále projevují vaše alergie, pak jsou tyto symptomy silně ovlivněny vašimi negativními myšlenkami.

Vím, že když se počasí neustále mění z chladného na horké každý týden, může to ovlivnit vaše zdraví. Avšak pamatujte, že vaše tělo se vždy snaží být v co nejlepším zdraví, bez ohledu na to, jak uboze se k němu chováte. A tak, čím méně se staráte o své tělo, tím tvrději musí pracovat, aby mohlo být zdravé. Z toho pak vycházejí různá nachlazení a jiné neduhy jako třeba bolesti hlavy.

Péče o vaše tělo vám přinese zářivé zdraví a energii. Ujistěte se, že máte dostatek spánku a že svému tělu dodáváte dostatek potřebných vitamínů. Také prosím choďte ven. Pokud pracujete u stolu, ujistěte se, že se také občas zvednete a projdete nebo protáhnete. Věřím tomu, že my sami přispíváme ke každé nemoci našeho těla. Naše tělo, stejně jako naše nálada, je pouhým zrcadlem našich vnitřních myšlenek. Naše myšlenky nás ovlivňují na buněčné úrovni. To znamená, že každá jediná buňka ve vašem těle reaguje na každou jedinou myšlenku, kterou máte.

To je dobře, protože vždy můžeme změnit své myšlenkové návyky a vzory a tím znovu získat své zdraví. Nejsme odsouzeni k věčným bolestem hlavy, ani nemusíme být vydáni napospas alergiím. Nemoc je způsob, jakým nám naše tělo říká, že někde v našem vědomí existuje falešná myšlenka. Je to pro nás šance ustoupit o krok zpět a popřemýšlet nad tím, jak sami se sebou zacházíme. Naše tělo nám říká, že nemyslíme, neříkáme nebo neděláme to, co je pro naše nejvyšší dobro. A tak, když se začnete cítit nemocní, vzpomeňte si, že se k vám vaše tělo snaží promlouvat a získat vaši pozornost. Péče o sebe samé je naprosto nezbytná, mí drazí.

I když tyto neduhy vyléčíme na fyzické úrovni, neznamená to, že jsou navždy pryč. Proto si většina lidí myslí, že jsou odsouzeni k chronické nemoci. Vyléčení nemoci jen na fyzické úrovni nám nepřinese stav úplného zdraví. Věřím, že k tomu se musíme vyléčit i na citové a duševní úrovni. Celkové zdraví je spojeno s myslí, tělem i duší. Abychom se dostali z nemoci ke zdraví, musíme našim tělům věnovat náležitou péči - jíst ta správná jídla a dopřávat si potřebný odpočinek. Rovněž musíme praktikovat pozitivní myšlenky a pracovat se svými citovými záležitostmi prostřednictvím meditace a práce se zrcadlem.

Afirmujme si: Mé léčení již probíhá. S láskou naslouchám sdělením svého těla.

S láskou

 - Louise L. Hay

* * *

zdroj: Louise Hay Newsletter
překlad: Magda Techetová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.