pondělí 29. května 2017

Večerní meditace

Je čas vypustit všechny starosti, obavy, strach a všechno negativní, co jste do svého vědomí nebo těla za dnešní den nasbírali. Stejně jako když si každý večer před spaním umyjete obličej, je důležité vyčistit se i duchovně, než se ponoříte do spánku. Tato meditace je vytvořena tak, aby přinesla kvalitní spánek a pomohla vám zapamatovat si sny - abyste měli neustálé duchovní vedení a kreativní inspiraci.

Usaďte se do své pohodlné meditační polohy a začněte hlubokým nádechem, ve kterém se napijete osvěžujících myšlenek a pocitů. Když jste s tím hotovi, hluboce vydechněte všechny starosti, obavy a strachy, které jste nasbírali během dne. Pokračujte v hlubokém nadechování a vydechování a začněte se nořit do sebe.
Když svou pozornost obrátíte dovnitř, možná si hluboko ve svém nitru povšimnete tlumeného světla. Dívejte se dovnitř, dokud neuvidíte kousek světla, který jakoby září přes temná oblaka. Požádejte tato oblaka, aby odplula pryč, a plujte jako letadlo přes mraky, dokud nedosáhnete ke svému vnitřnímu světlu. Soustřeďte se dovnitř a obklopte se bílým světlem čisté energie, které vás na celou noc uklidní.
Užijte si chvilky bezpečí a klidu, když se budete do tohoto světla nořit a padat, a dovolte, aby vás jemně nadnášelo jako bílý obláček. Stejně tak klidně, bezpečně a pokojně. Víte, že jste absolutně milováni, je o vás zcela postaráno a radujete se z pocitu odevzdání. 

Když budete přemýšlet o svém dnešním dni, buďte ochotni odpustit každému, kdo u vás mohl vyvolat rozčilení, strach, zlost nebo jiné negativní reakce. Ve své mysli tomu člověku řekněte: "Odpouštím ti, nechávám tě jít, úplně ti odpouštím. Jsem svobodný a ty také."
Přemýšlejte, jestli ještě někdo jiný ve vás mohl vyvolat negativní reakci, a odpusťte postupně každému člověku zvlášť. Dáváte sami sobě dar totálního osvobození od všeho negativního, protože víte, že cena za hněv je příliš vysoká. Jednoduše se rozhodněte zbavit se všech negativních pocitů, aniž byste sami sebe jakkoliv soudili za to, že v sobě tyto pocity máte. Jenom je vypusťte, jako kdybyste odstranili nějakou nečistotu ze svého obličeje nebo těla.

Zbavte se všeho hněvu, který v sobě máte. Zbavte se strachu, na noc ho odložte s vědomím, že láska je ve vás tou pravou silou a že láska je opakem strachu. Zbavte se vší úzkosti a starostí, nechte je odletět, jako kdyby to byly jenom kousky papíru. Vězte, že když si vyčistíte své vědomí, není se čeho obávat nebo s čím si dělat starosti. Zbavte se tendencí dělat si plány, protože navečer máte osvobodit svou mysl od pout. Radujte se z této svobody absolutní nespoutanosti a čistoty. 

Prohledejte své srdce, mysl a tělo, jestli někde nezůstaly zbytky negativních pocitů, a pokud nějaké najdete, vypusťte je. Vypusťte je ze svého těla, ze své mysli i ze svého srdce. Naplňte své srdce vroucími pocity lásky - lásky k celému lidstvu a ke každé situaci, ve které se octnete. Uvědomte si, že každou zkušeností vaše duše roste, vy se učíte a vyučujete jiné. Poděkujte za všechny lekce, které jste během dne dostali. Zbavte se své náchylnosti soudit lidi s vědomím, že soudy snižují vibrace lásky a zahalují vás do oblaku strachu. Protože jste se rozhodli setrvat na vysoké hladině vibrací a frekvence lásky, není teď těžké rozhodnout se prostě nechat všechny negativní pocity odejít.

Buďte vděčni za uplynulý den a vězte, že vytváříte život svých snů. Nezáleží na tom, jak malý se zdá být pokrok, který se děje, všechno se sčítá do jednoho pozitivního směru. Poděkujte za cizí i milované lidi, kteří dnes vstoupili do vašeho života s otázkou: "Potřebujete pomoct?"
Poděkujte za situace, které vypadají jako náhody, a uvědomte si, že to vy jste tyto situace přitáhli do svého vědomí a života. Buďte vděčni za náhody a vězte, že zítra jich přitáhnete ještě více. Vtahujete do svého života zázraky! Je nádherné uvědomit si, že vy sami jste zázrakem! Můžete toho tolik dávat, tak mnoho udělat, abyste pomohli světu. Dovolte sami sobě uvědomit si svůj skutečný stav štěstí, úplného klidu a blaženosti.

Pokračujte ve zbavování se všeho negativního ze své podstaty, těla a mysli, uvolněte se a připravte se na nádhernou noc spánku. Spěte jako dítě, klidně a sladce. Spánkem naplněným zázračnými nádhernými sny, které si lehce zapamatujete, pokud budete chtít. Pokud máte na svého vnitřního rádce otázku nebo žádost, aby se něco uskutečnilo, požádejte o to v tuto chvíli. Vězte, že během noci dostanete odpovědi,r ady a řešení. Když se ráno probudíte, budete si tyto odpovědi pamatovat. Můžete si je zapsat, abyste si je zapamatovali a měli k ním během dne přístup.

Jak pomalu odplouváte do spánku, pociťujete velkou vděčnost za mnoho lidí ve svém životě. Počítat svá požehnání je starodávný způsob usínání a vy se hlásíte k této dávné tradici dnes tím, že budete vděční za lidi, kteří jsou pro vás požehnáním. Tato vděčnost také uzdravuje a posiluje vaše vztahy. 
A protože vaše srdce a duše jsou teď vyčištěny a naplněny dary lásky, přeji vám "Dobrou noc a sladké sny."

* * *

- z knihy Chci změnit svůj život, ale nemám na to čas; Doreen Virtue  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.