pondělí 5. března 2018

Jak se naladit na vibrace lásky

Láska je VŠECHNO. Je způsobem, jímž vznikáme, je tím, z čeho jsme vytvořeni a to, co přicházíme na tento svět prožívat. Láska je nekonečná. Naše duše jsou na tomto světě proto, aby prožívali všechny možné aspekty lásky, ať už ve formě fyzické, myšlenkové, emoční nebo duchovní. Přesto mají však mnozí z nás pocit, že je pro ně tento element cizí, nedosažitelný a že jim jaksi uniká.

Začněme hned od samotného začátku. Abychom porozuměli lásce, možná nejprve potřebujeme změnit způsob, jakým na ni pohlížíme. Láska ve své podstatě není něco, co děláte, ale něco, co JSTE. Je to to, z čeho jste složeni. 
Přestaňte se tedy tak zoufale NAJÍT lásku - a otevřete svou mysl skutečnosti, že JSTE láska. Když dovolíte svému přirozenému stavu lásky proniknout celou vaší bytostí, nejen, že začnete lásku zhmotňovat do svého života ve všech jejích formách, ale budete také zrcadlit tuto lásku lidem kolem sebe - z čehož pak vzniká řetězec léčení, který náš svět tolik potřebuje. 

Jak se tedy naladit na frekvenci lásky? 
Nechte se vést svou duší!

Protože je láska vaším přirozeným stavem, dovolte své intuici, aby vás k tomuto uvědomění znovu dovedla. Čím více nasloucháte hlasu své duše, tím snáze se naladíte na frekvenci, která umožňuje lásce proudit. 
Pokud je váš vnitřní hlas přehlušován ruchem každodenního života, dopřávejte si čas na uzemňování - učiňte to svou prioritou! Kdykoli cítím, že začínám být příliš pohlcován pozemskými záležitostmi, připomínám si staré zenové přísloví: "Každý den bys měl strávit alespoň 20 minut v meditaci. Alespoň pokud nejsi příliš zaneprázdněný; pak bys měl strávit v meditaci nejmíň hodinu."
A tak běžte ven a poseďte chvíli pod stromem, nebo si dopřejte pár minut meditace jiným způsobem - se záměrem "být láskou" každý den, celý den.

Procházel jsem se jednou po knihkupectví, když jsem si všiml malé knížky o dietě. Obsahovala obrázky vysoce kalorických jídel a doporučení zdravějších, méně kalorických alternativ - a na každé stránce bylo označení "toto jezte, toto ne". Říkal jsem si, že je to skvělý a jednoduchý nápad, a tak jsem tento způsob využil i v duchovní sféře.

Negativní způsob vnímání nám brání v naší pravé cestě - a tak zde uvádím některé "vědomější" náhražky:

  • Buďte vděční, ne závistiví.
    Když někomu něco závidíte, nahraďte tuto závist s vděčnost za všechny dobré věci, které sami v životě máte.
  • Vyživujte v sobě soucit, ne neodpuštění.
    Pokud v sobě uchováváte zášť, propusťte ji. Lpění na hněvu a negativních myšlenkách o někom nebo něčem blokuje proud lásky ve VAŠEM životě.
  • Buďte plni lásky, ne strachu.
    Soustřeďujte se na to, co je ve světě dobré, ne na to, co je v něm špatně. Pokud je to pro vás těžké, udělejte první krok vy sami a projevte laskavost vůči někomu jinému - nechť tento řetězec lásky začne u vás.

Jako lidské bytosti přirozeně toužíme po lásce. Pokud vám láska utíká, přestaňte se tak tvrdě snažit. Láska je všude kolem vás, a tak ji prostě nechte prostoupit do svého nitra. Začnete přitahovat všechnu lásku, kterou si ve svém životě přejete mít. Jak krásně shrnuli Beatles v jedné své písničce: "Love is all you need" - "Vše, co potřebuješ, je láska"

- James Van Praagh

* * *

zdroj: http://www.healyourlife.com/how-to-tune-in-to-the-love-vibration
překlad: Magda Techetová



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.