pátek 10. srpna 2018

Sluneční zatmění ve znamení Lva 11.8. 2018

"11. srpna nastane sluneční zatmění ve znamení Lva. Poslední ze tří zatmění od poloviny července nám pomáhá upevnit i usnadnit změny, které od nás byly vyžádány od předchozích dvou zatmění. Co se nyní zdá být destrukcí, je ve skutečnosti začátek nového života, stejně jako chaos, z něhož se rodí všechny nové začátky. Během našeho probouzení vnímáme tento chaos jako vzestup našeho temného já: všechny ty myšlenky, pocity a nutkání, kterým jsme se snažili co nejvíc vyhýbat. Tak jako se musí vypustit puchýř, abychom ho mohli léčit, musíme dovolit i plné síle našich instinktů vyvstat do našeho vědomí. Tento proces vnitřní nápravy nás vyzývá k ještě hlubšímu sebepřijetí. "Duchovními" nás nedělá to, že cítíme jen pozitivní emoce a máme jen láskyplné záměry. Popírání své temné stránky není aktem moudrosti, ale vnitřních vytáček, jimiž se snažíme chránit své křehké ego, jež není schopné přijmout pravdu o tom, jací skutečně jsme. 

Při vší té polaritě, kterou můžeme nyní ve světě vidět - násilí, narcismus a obranné postoje toho nejvyššího kalibru - je snadné začít hlásat morálku a ano, samozřejmě je důležité jmenovat zneužívání moci pravým jménem. Ale stejně tak je důležité pohlédnout i do našeho vlastního nitra a podívat se na své vlastní pocity nadřazenosti, nenávisti a neschopnosti tolerance. Nad těmito pocity máme moc. Ty ovlivnit a změnit můžeme. Toto sluneční zatmění nás posílí k tomu, abychom si dokázali tyto pocity přiznat a přijmout je, čímž zkrátíme celý ten chaos, který dosud vznikal v důsledku jejich zapírání a přehlížení. Když zpracujeme své vlastní stíny, budeme tím kousek po kousku odbourávat také stín celé naší společnosti, který živí nenávist, rozvracování a vykořisťování v našem světě."

- Sarah Varcas

* * *

zdroj: https://www.facebook.com/AstroAwakenings/photos/a.444155599002195.1073741828.441253605959061/1817715481646193/?type=3&theater
překlad: Magda Techetová



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.