neděle 19. srpna 2018

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 20. do 26.8. 2018

Milí přátelé,

skončilo nám období retrográdní fáze Merkuru, během níž jsme byli vystaveni komunikačním komplikacím všeho druhu, a nyní se zase pozvolna vracíme do proudu méně tíživé energie, která nám však nadále nabízí mnoho cest, jakými na sobě zapracovat, odbourat omezující a negativní návyky a otevřít se novým náhledům a postojům skrze nové zkušenosti a prožitky. O tom vypovídají také dvě karty, které nám vyšly společně pro následující týden - karta s názvem LOUČENÍ a druhá karta KREATIVITA A HOJNOST (ze sady Tarot strážných andělů od Doreen Virtue a Radleigho Valentinea).

Karta LOUČENÍ vypovídá o smutku, který mnozí prožíváme po možných ztrátách, jež nás potkaly, a to bez ohledu na čas, kdy k těmto ztrátám došlo. Mohou to být velmi čerstvé ztráty, a nebo i dávnější, které jsme ale tehdy odmítli nebo nedokázali plně prožít a procítit, a veškeré námi potlačené pocity nyní vyplouvají na povrch. Kdo má z pocitů strach nebo se snaží je necítit z nějakého jiného důvodu, může mít nyní obzvlášť velký sklon je zajídat jídlem, zapíjet alkoholem, zahánět je sexem, permanentní potřebou být s dalšími lidmi, přemírou práce či úklidu, nebo jakýmkoli jiným návykem či závislostí. Závislosti a návykové chování mají bez ohledu na formu společné to, že přebíjejí naše emoce prostřednictvím intenzivních smyslových prožitků. Protože ale účinek toho, k čemu se uchylujeme, netrvá pořád, emoce z našeho nitra se vždy začnou nakonec opět vynořovat na povrch a my opět pocítíme nutkání je zahnat. Naši andělé nás milují a vědí, že utíkat před vlastními city nikomu nepomůže. Naše duše i naše tělo vnímají, že jim ubližujeme, a v důsledku toho si přestáváme věřit (případně si věříme ještě méně než předtím), protože podvědomě si uvědomujeme, že se sami k sobě chováme špatně a škodíme si. Pokud trpíme nízkou sebedůvěrou, je velmi pravděpodobné, že sami sobě děláme něco, co nám ubližuje, ať už si to uvědomujeme nebo ne. Požádejme své anděly a archanděla Rafaela, který pomáhá s léčením v jakékoli podobě, aby nám pomohli otevřít se ochotě cítit vlastní pocity. Pro vysoce citlivé osoby a osoby, které utrpěly ve svém životě traumatickou událost, může být představa cítění vlastních pocitů hrozivá. Pokud máme strach, můžeme požádat o pomoc i archanděla Michaela, aby zajistil naše fyzické i duševní bezpečí v průběhu celého procesu léčení a aby nám pomohl k odvaze tímto procesem projít. Na smutku není nic špatného. Přestože jsou pro nás některé pocity bolestivé, ve skutečnosti nám pomáhají se uzdravit a otevřít svá srdce nové lásce.


Druhá karta KREATIVITA A HOJNOST vypovídají o tom, že si máme vychutnávat svůj život. Máme si udělat čas sami na sebe, uvolnit se, dopřát si trochu luxusu (ať už to pro nás znamená válení se doma v posteli, masáž, výlet nebo něco hezkého, co jsme si vždy přáli pořídit) a přestat řešit jen problémy. Obecně znamená období hojnosti, smyslnosti, vřelý domov a šťastný život plný požitků.
Protože nám však tato karta vyšla společně s kartou Loučení, je spíše poselstvím pro ty, kteří si svůj život užívat neumí, právě kvůli prožitým ztrátám a smutku. Lidé, kteří v životě utrpěli velkou ránu a trauma, mají strach ze ztráty kontroly. Jinými slovy se bojí přestat si dělat starosti, protože dělat si starosti a být v permanentním napětí pro ně znamená "mít kontrolu". Naši andělé však vědí, že takto doopravdy nežijeme své životy, a chtějí nám pomoci otevřít se skutečnému štěstí, které si vroucně přejeme, ale pro které nejsme zatím ochotni se vzdát svého návyku žít v úzkosti a obezřetnosti. Vědomě či nevědomě udržujeme stále naživu starou bolest a otevíráme staré rány. Toužíme po lásce a bezpečí, ale zároveň děláme všechno proto, abychom je neměli, protože jsme zvyklí na pravý opak a bojíme se na tom cokoli změnit. Někteří z nás mohou mít doslova strach ze štěstí, protože mají pocit, že když si dovolí být šťastní a nedělat si starosti, hned se stane něco strašného, protože budou "nepozorní". Požádejme tedy své anděly a archanděla Michaela, aby nám pomohli přestat se bát života a otevřít se i něčemu jinému než utrpení, na které jsme tak zvyklí. Vytvořme si prostředí, ve kterém se budeme moci uvolnit a dovolit andělům, aby začali očišťovat naši energii a pomohli nám k upřímné ochotě přát si pro sebe štěstí. Některým z nás může činit problém přijímat štěstí do svého života, protože v sobě mají hluboce zakořeněný pocit, že si to nezaslouží (což může souviset i s výše zmíněnými návyky, jimiž si ubližují, a vědomě či nevědomě to vnímají). Požádejme tedy své anděly, aby nám pomohli i s ochotou odpustit si své chování vůči sobě samým, které může být hlavní překážkou v našem proudu hojnosti. 

Tvořivost, která je v kartě zmíněná, je krásnou formou, jak vyjádřit a dostat ze sebe své pocity, které třeba nedokážeme nikomu říct. Nemusíme být dokonalí umělci, abychom něco vytvořili. I kdyby to mělo být malé srdíčko z papíru, které nám bude připomínat něco důležitého, je to forma tvořivosti a má pro nás obrovskou hodnotu. Při tvoření nesmíme myslet na žádné soudy - co si o tom kdo pomyslí; jestli je to dost dobré nebo není. Jde o samotnou ČINNOST, o to, že vůbec tvoříme. Tato činnost je relaxací pro naši mysl, která najednou přestane všechno kontrolovat a všechno se díky tomu uvolní. 
Jedna z mých nejoblíbenějších tvořivých činností je vedle psaní článků a zapisování do deníku také zdobení mé osobní nástěnky s povzbudivými slovy a obrázky. Nebo pořízení malého fotoalba, do kterého si kromě fotek svých nejbližších přátel a milých vzpomínek dávám také např. kartu, která mi vyjde pro daný den, mnou psané afirmace nebo modlitby, peříčka, která mi vlétla do cesty, apod. K ničemu z toho není potřeba žádný extra talent - jde jen o to následovat své vlastní pocity a vybírat si to, co jim odpovídá, co nám pomáhá a čím se opravdu chceme obklopit. 

Tento týden je týdnem léčení našich zranění a pocitů, které nám brání být šťastní a které k nám dost možná nepřipouštějí lásku, kterou bychom si tolik přáli. Pokud si přejeme cítit lásku, ale láska se nedostavuje, dost možná jí místo v našem srdci blokuje něco jiného. Kdyby bylo toto místo opravdu prázdné, láska by přišla. Dovolme tedy andělům - a hlavně sami sobě - rozpustit a nechat odplout všechno, co v našem životě už nemá co dělat, aby k nám mohlo přijít to, co si tolik přejeme. 

- Magda

* * *

Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.