středa 12. prosince 2018

Strach ze silných citů brání lásce proudit

"Někteří lidé mají strach z toho, čemu říkám 'hluboká voda srdce'. Pohybují se na mělkém břehu lásky, jako by se snažili plavat v plytké části plaveckého bazénu, a bojí se, co se stane, když se ponoří do hlubin. 'Bojím se, že budu-li toho prožívat příliš, utopím se. Nevím, jak zacházet s hlubokými prožitky. Mám strach, že zmizím nebo že začnu ztrácet kontrolu.' 

NETOPÍTE SE V PŘÍLIŠ VELKÉM MNOŽSTVÍ LÁSKY NEBO POCITŮ. VE SKUTEČNOSTI SE TOPÍTE VE CHVÍLI, KDY SE VÁM JICH NEDOSTÁVÁ.

Těšili jste se někdy, že si zaplavete v rybníku nebo v jezeře, a nakonec jste zjistili, že hladina je pokryta slizem, mechem či napadaným listím? Je tůň vašeho srdce zasypaná sutí starých nevyřešených emocí a zvete druhé, aby do ní skočili, aniž byste ji předtím zbavili nečistot, které v ní plavou již dlouhou dobu? Nebo možná zvete druhé, aby si zaplavali v bazénu vašeho srdce, ale přitom ho necháváte přikrytý ochrannou fólií proti emocím? Druzí vědí, že pod ní je osvěžující voda, a touží se v ní smočit, ale nemohou se k ní dostat.

Volba lásky je rozhodnutím stát se neodolatelně čistým jezerem lásky. Činíte-li rozhodnutí, která vás energeticky proměňují, je to, jako když zapnete silný filtrovací systém, který začne energetický prostor vašeho srdce čistit a zbavovat jej všeho starého harampádí nebo nahromaděné suti. Jakmile uvolníte ucpané cesty tohoto ústrojí, může jimi přitékat více lásky, kterou začnete plnit. Přejete si, aby vaše jezero lásky bylo naplněno po okraj tak průzračnou vodou, že se druzí nebudou moci dočkat, až se do něj ponoří." 

* * *

- z knihy Volba lásky, Barbara De Angelis


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.