neděle 13. ledna 2019

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 14. do 20.1. 2019

Milí přátelé, 

v tomto týdnu si budeme dělat pořádek - v životě, doma, v hlavě, v srdci i v těle. Protože nás 21.1. čeká silný úplněk ve znamení Lva, během kterého budeme propouštět vše, co nepotřebujeme nebo co nám škodí, vybízí nás toto období k tomu, abychom si ujasnili, co do této kategorie spadá. Co nám v našem životě ubližuje či neprospívá? Co bychom si naopak přáli ve svém životě mít? Jak bychom se chtěli cítit? Co bychom chtěli prožívat? Přitom je třeba být k sobě opravdu upřímní a rozhodovat se tak, jak chceme my. 
Mnoho citlivých lidí přizpůsobuje své životy i rozhodnutí ostatním lidem, jen aby s nimi žili v harmonii, za cenu obětování svých vlastních přání, tužeb i potřeb. Takto to však fungovat nemůže. Přestože si možná udržíme tyto osoby ve svém životě, když se zařídíme podle nich, své vlastní já tím zrazujeme a ubližujeme mu. Takto vydobyté a udržované vztahy nás pak neučiní šťastnými bez ohledu na to, co všechno od nich dostáváme. I když je samozřejmě v pořádku dělat kompromisy, které jsou někdy nezbytné, nikdy by to nemělo být za cenu zrady a zanedbávání nás samých. Naše štěstí je stejně tak důležité jako štěstí ostatních a žádný vztah by neměl být stavěn na tom, že jeden nebo druhý staví sám sebe na vedlejší kolej. 
Až si tedy budeme dělat v tomto týdnu inventuru sami v sobě, mějme na paměti vlastní svobodu volby. To neznamená být bezohlední vůči druhým - znamená to přestat být bezohlední vůči sobě samým. Pokud ve svém životě strádáme, je toho často příčinou strádání našeho vlastního já, které se dovolává naší pozornosti a které neustále upozaďujeme kvůli všem ostatním. Nechme ho tedy v tomto čase vyjít na povrch a dovolme mu sdělit nám vše, co má na srdci. Pak začněme dělat takové změny, které budou zohledňovat i naše vlastní přání a potřeby. Jednoho dne si za to poděkujeme 

Pro nadcházející týden jsem si vybrala tyto karetní sady:

* Tarot strážných andělů od Doreen Virtue a Radleigho Valentinea
* Andělé lásky od Doreen Virtue
* Wisdom of the Oracle (Moudrost orákula) od Colette Baron-Reid

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak , napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

- Magda 

* * *

Z Tarotu strážných andělů nám pro tento týden vychází Pětka Myšlenek - karta, která nám říká, že se máme zbavit zbytečných dramat, a že se nám v určité záležitosti nabízí nová, lepší cesta. V kontextu současného období nás tímto andělé vyzývají, abychom ze svých myslí a srdcí propustili všechno, co nás ještě dosud poutá ke starým zraněním, která nám zasadili druzí lidé a nebo třeba i životní okolnosti. Přestože se nám mohly stát opravdu hluboké křivdy, nijak nám nepomůže, když si je budeme pořád připomínat a živit je v sobě. Pokud se tedy necítíme vyloženě vedeni k tomu, abychom podnikli konkrétní kroky k vyřešení situace, uděláme nejlépe, když se toho všeho pustíme a necháme to být. To neznamená říct, že "nám to nevadí" nebo předstírat, že se nic nestalo a dělat jako by nic. To, co se stalo, nikdo nesmaže. Můžeme však zabránit dalším následkům toho, co se stalo, které by mohly ublížit našemu životu. Nepropuštěné pocity, které v sobě chováme, vytvářejí živnou půdu pro nemoci a další útrapy, které si můžeme ušetřit, když budeme ochotní pustit se toho, co se nám stalo, a přestat se tím ubíjet. Náš život má příliš velkou cenu na to, abychom si ho ničili snahou neustále připomínat, co nám kdo udělal, a vyživováním a obnovováním staré bolesti. Posuďme tedy sami, zda nám dokazování pravdy opravdu stojí za to ničit si svůj život. To, že sami sebe okrádáme o další dny svého života, nezmění nic na tom, co se stalo, situaci to nenapraví, viníky (ať už skutečné nebo domnělé) to nepotrestá, a ani to nezabrání tomu, aby nás potkaly další bolestivé situace - ve skutečnosti si je k sobě budeme ještě přitahovat, protože nás budou opakovaně vyzývat k uzdravení svého původního zranění. Opravdu nám to za to stojí? Spolkněme svou hrdost a uvědomme si zavčasu hodnotu vlastního života. Pokud nejsme vedeni ke specifickým krokům, které by situaci mohly vyřešit, nemá vůbec žádný smysl ji dál rozebírat.

Ze sady Andělů lásky je tu pro nás na tento týden karta Flirt. Přestože její hlavní význam spočívá v romantickém potěšení, hravé komunikaci, a v tom, že se máme těšit ze života a sdílet toto potěšení s dalšími lidmi, obecně vypovídá o našem vyzařování a o tom, jak působíme na druhé lidi - a ve spojení s předchozí kartou nám připomíná, že všechno, co v sobě nosíme (co cítíme, na co myslíme, co říkáme, apod.) má velký dopad na vztahy v našem životě... i na naši přitažlivost. 
Samozřejmě má každý z nás občas špatné období nebo si možná právě procházíme nějakou velkou bolestí. Naši přátelé nás vždy rádi podpoří a pomohou nám v našich nejtemnějších chvílích, tak jako i my jsme tu pro ně, když nás potřebují. Pomineme-li však tyto závažné situace a podíváme se na své vztahy s nadhledem, je na místě se zeptat sami sebe, zda si do nich opravdu potřebujeme zanášet staré záležitosti a rozebírat v nich osoby, události nebo jiné věci, které ve skutečnosti nemají žádný význam. Nebylo pro nás i pro naše vztahy prospěšnější a příjemnější, kdybychom ze své energie/slov/myšlení vypustili všechno, co nás jen zbytečně zatěžuje? Jedná se hlavně o chronické stěžování si, souzení, pomlouvání a další formy nicneřešící negativity. 
Čas od času si postěžuje každý, je to normální lidská vlastnost, jde však o to, abychom v tomto naladění neuvízli. Zamysleme se tedy nad tím, co můžeme udělat pro to, abychom na druhé působili příjemněji - a především abychom se my sami cítili příjemně. Naše vztahy nás mají těšit, přinášet nám radost a poskytovat nám oporu, když ji potřebujeme. Udělejme tedy v tomto týdnu něco pro to, abychom do svých vztahů přispívali tím nejlepším, co v sobě máme.
Kdo si přeje nalézt partnera či partnerku a navázat nový milostný vztah, je tímto vyzýván k tomu, aby se zamyslel nad tím, zda na druhé lidi opravdu působí přitažlivě a zda náhodou jeho neustálé stížnosti, pesimismus nebo jiné podobné naladění nejsou důvodem, proč se mu nedaří takový kontakt navázat. Pokud ano, nastal ideální čas na to něco s tím udělat :)

Moudrost orákula nám k tomu všemu dodává kartu s názvem Tady a teď. Opět doplňuje poselství první karty - kdy nás vyzývá k tomu, abychom se přestali nimrat v minulosti, nebo se naopak strachovali o svou budoucnost - i druhé karty - abychom se zaměřili na to, co všechno dobrého v životě nyní máme, upřímně se z toho těšili a šířili tuto radost dál. 
Je to také poselství pro ty z nás, kteří si něco přejí nebo na něčem pracují, ale zatím nevidí žádné výsledky - říká nám, že i když (zatím) nejsou věci tak, jak si je přejeme, máme se přesto těšit ze svého života a z toho, co máme. Vždy se dá najít něco, z čeho můžeme mít radost. 
Věnujme se činnostem, které nás vtáhnou do přítomnosti - ideálně takové, které nás zaujmou tak, že přestaneme vnímat čas. Tím dáme volný prostor všemu, co jsme křečovitě svírali ve svých rukou, a díky tomuto uvolnění se věci začnou hýbat tím pravým směrem. A nám samým se uleví, protože naše mysl i srdce si při této činnosti odpočinou. Ideální jsou činnosti tvořivé, při kterých máme možnost dostat ze sebe spoustu stresu a emocí, které jsme nemohli nebo neuměli vyjádřit. 

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu budeme odbourávat vše, co nám škodí nebo neslouží, zejména co se týká našeho myšlení, vnímání, chování a celkového vyzařování. Obecně tak budeme detoxikovat svou energii, čímž přispějeme k tomu, že se nám uleví, budeme se cítit lépe a rovněž budeme přitažlivější pro druhé lidi. Buďme vděční za to, co máme, protože i když možná není všechno tak, jak bychom chtěli, dobro v našem životě přítomno je - a není ho právě málo. Čím větší radost budeme už teď cítit, tím větší radost nám přinese vše, co bude díky našemu očištění následovat. 

* * *



Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.