neděle 20. ledna 2019

Úplněk ve znamení Lva a jeho zatmění 20.-21.1. 2019

Lednový úplněk bude opravdu speciální, neboť se v tomto čase setká hned několik nebeských jevů, přičemž noční obloha získá červený nádech. Nastane 21.1. v 5:16 ráno Greenwichského času (GMT). Měsíc bude vidět jako ohromný superúplněk, neboť bude velmi blízko Zemi a bude se jevit větší, jasnější a bude mít větší vliv na naše emocionální rozpoložení - zejména na ty, kdo jsou citliví na změny energie. Jeho zatmění pak vytvoří načervenalý odstín nočního nebe - tento jev je znám jako Krvavý Měsíc. Zatmění potrvá asi tři a půl hodiny a znovu se úplného zatmění dočkáme až v květnu roku 2021.
V minulosti během temných časů měli lidé z Krvavého Měsíce strach, protože ho považovali za zlé znamení, ale když jednáme na základě strachu, vytváříme si pak také ne zrovna potěšující výsledky. Když však máme k temnotě úctu (ať už je to temnota zimy, novoluní nebo měsíčních zatmění), proměňujeme své strachy a získáváme přístup k větší osobní síle skrze sebeuvědomění. A to je velký dar. 

Tento úplněk a jeho zatmění nás staví čelem k vlastním stínům a vybízí nás k tomu, abychom se vypořádali se svými strachy, zraněními a omezujícími přesvědčeními. 

Zde je 5 jednoduchých kroků k práci s vašimi strachy:
1. Vypište si na papír všechno, čeho se bojíte, a omezující přesvědčení, která vám ubližují
2. Ke každé obavě a přesvědčení napište pozitivní afirmaci, která je jejich opakem
3. Papír bezpečně spalte a nebo si vizualizujte, jak je vše, co jste napsali, spalováno v očistném fialovém plameni proměny.
4. Zahrňte do svého vědomí i svůj domov, své město, svou zemi, celou planetu a vesmír a dovolte svému vědomí překročit hranice a volně plynout. Své afirmace začínejte slovy "Jsem tak šťastný/á a vděčný/á, že..."
5. Krok č.4 dělejte každý den v rámci své ranní meditace.

Úplněk ve Lvu - Archetyp Krále / Královny / Vůdce: Buďte stateční a veďte druhé srdcem
V tomto týdnu budeme tlačeni k tomu, abychom si přiznali, co si naše srdce opravdu přeje dělat, spíše než k plnění našich plánů nebo očekávání založených na našem racionálním já, které nejsou v souladu s nejhlubšími touhami našeho srdce. 
  • Lev nás vyzývá k tomu, abychom byli upřímní k našemu vlastnímu srdci bez ohledu na to, co se bude dít dál. To vyžaduje skutečnou odvahu - zůstat soustředěni ve svém srdci a v souladu s ním pak také jednat a hovořit.
  • Lev je ohnivé znamení a vládne mu Slunce. Vede nás k tomu, abychom se vyjadřovali tvořivým způsobem. To může pro každého z nás znamenat různé věci - podstatou je však aktivita, která je pro nás spíše hrou než prací.
  • Úplněk ve znamení Lva nás zve k tanci našeho života, aniž bychom se báli, že budeme vypadat jako blázni nebo že všechno ztratíme, když se začneme podílet na dění ve svém okolí nebo i v tom globálním. Jinými slovy: odvážíte se být vidět?

Je-li naše vnitřní světlo slabé, může nám chybět optimismus i dostatečná sebedůvěra, která je k tomu potřebná, a tak si v tomto období můžeme připadat spíše jako jedna velká černá díra, která je pohlcována svými vlastními pochybnostmi a obavami. Cítíme se spíše jako myši než jako lvi. Klíčem je nalézt v sobě lví srdce, které vychází z obnoveného spojení s věčným světlem slunce uvnitř nás a z věnování pozornosti všem požehnáním, která se nachází okolo nás i v nás samých. Tato pozitivní změna našeho přístupu nám pomůže s vděčností oslavovat všechno, čeho se nám dostává, a cítit štědrost Božství. Budeme-li se namísto toho zaměřovat na to, co nemáme, budeme se cítit čím dál více mizerně a pesimisticky, což nás posléze povede k závisti a odporu vůči druhým lidem a jejich úspěchům a štěstí.

Na rozdíl od běžných úplňků, které bývají jako noční párty, je toto nynější měsíční zatmění spíše introspektivní, temné a náladové. Když však v sobě odhalíme našeho vnitřní sabotéra a převezmeme odpovědnost za to, co prožíváme, velmi brzy se dočkáme úlevy.

Je to právě schopnost uvědomit si a uznat své vlastní stíny, i to, jak jsme si my sami tím největším nepřítelem, co nás činí vyspělými a moudrými. Nejsme-li toho schopni, budeme vykládat o svých nejnovějších dramatech každému na potkání. Stinná stránka Lva je král/královna dramatu, který/á vyžaduje pozornost druhých, spíše než aby zapracoval/a na vlastním vyzrání. Časem se to však bude muset naučit, ať už chce nebo ne. Buďte tedy ochotni se této schopnosti naučit a poznávat sami sebe i se všemi svými stíny. Neboť právě v tom spočívá naše síla i cesta k vnitřnímu osvobození. 

* * *

zdroje: https://www.countryliving.com/uk/wildlife/countryside/a25698161/super-blood-wolf-moon-eclipse-january-2019
https://themoonwoman.com/astro-forecast/
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.